Bideno administracija svarsto sumokėti nelegaliems migrantams 450 tūkst. dolerių asmeniui reparacijas

Bideno administracija svarsto planą, pagal kurį kiekvienam nelegaliai pasienį kirtusiam asmeniui, susidūrusiam su buvusio prezidento Donaldo...

Bideno administracija svarsto planą, pagal kurį kiekvienam nelegaliai pasienį kirtusiam asmeniui, susidūrusiam su buvusio prezidento Donaldo Trumpo „nulinės tolerancijos“ politikos priemonėms, būtų išmokama 450,000 dolerių kompensacija.

Siekdamas kovoti su didžiuliais nelegalios migracijos mastais, 2018-aisiais Trumpas pradėjo taikyti „nulinės tolerancijos“ politiką JAV-Meksikos pasienyje. Ši politika nebuvo niekuo naujo, kaip praneša Breitbart News, ji buvo taikoma nuo 2001-ųjų, per Busho ir Obamos administracijos metus.

Viena šios politikos dalių buvo suaugusių migrantų atskyrimas nuo vaikų skirtingose migrantų stovyklų patalpose. Nuo tada, su šia praktika susidūrę migrantai padavė JAV federalinę valdžią į teismą. 

Bideno administracija, kaip atskleidžia The Wall Street Journal, šiuo metu svarsto skirti kiekvienam su šia praktika susidūrusiam migrantui po 450,000 dolerių išmoką.

Tam tikrais atvejais, viena migrantų šeima galėtų išdirbti daugiau nei milijoną dolerių iš šių kompensacijų, daugiau nei dalis amerikiečių šeimų po rugsėjo 11-osios tragedijos. Išpirka JAV mokesčių mokėtojui turėtų atsieiti daugiau nei milijardą dolerių. 

Byloje migrantai teigia, kad atskyrimas nuo savo vaikų, kurį jie patyrė neteisėtai kirsdami JAV-Meksikos pasienį, sukėlė psichinės sveikatos problemų ir „ilgalaikę psichologinę traumą“ keliančią problemų jų kasdieniame gyvenime.

„Sveiku protu nesuvokiama mokėti kompensaciją į namus įsibrovusiam plėšikui kompensaciją už „psichologinę traumą“, kurią jis patyrė įsilaužimo metu“, - teigė Arizonos valstijos senatorius Tomas Cottonas. „Ir visgi, Bideno administracija nori atsilyginti nelegaliai į mūsų šalį patekusiems migrantams 450 tūkst. dolerių vien už tai.“

„Bideno administracijos pažadai suteikti amnestiją, „kelią iki pilietybės“ ir daugybę socialinių išmokų nelegaliems migrantams sukėlė pačią rimčiausią pasienio krizę per visą istoriją – tokia milžiniška piniginė premiją krizę tik pablogins. Tai yra aukščiausio lygio beprotybė“, - pranešime teigė senatorius Cottonas.

Migrantus atstovaujantys teisininkai reikalauja 3,4 milijonų dolerių kiekvienai šeimai.

Tai ne pirmoji panašaus pobūdžio byla Amerikoje. 2019-ųjų birželį, hondūriečių migrantų šeima gavo 125 tūkst. dolerių kompensaciją, laimėję bylą prieš JAV federalinę valdžią, kaltinant šią nederamomis sulaikymo sąlygomis.

Gegužės mėnesį buvo girdimi pranešimai, kad siekdama patenkinti nuo „nulinės tolerancijos“ politikos nukentėjusius migrantus, Bideno administracija siūlė juos apgyvendinti JAV, leisti jiems pasilikti šalyje, taip pat prieigą prie socialinių išmokų ir, žinoma, piniginę kompensaciją.


Išversta iš Breitbart.com

Susiję

Šiaurės Amerika 4340545534382513542

Rašyti komentarą

item