Šefildo universiteto antirasistiniuose susitikimuose baltiesiems - ne vieta

voiceofeurope.com Šefildo (Didžioji Britanija) universiteto Studentų sąjunga uždraudė baltiesiems studentams dalyvauti savo organizuoja...

Šefildo (Didžioji Britanija) universiteto Studentų sąjunga uždraudė baltiesiems studentams dalyvauti savo organizuojamuose antirasistiniuose susitikimuose. Sąjunga aiškina, esą draudimas baltiesiems studentams atsirado stengiantis kreipti organizaciją iš ne rasistinės link aktyviai antirasistinės. Šiam tikslui pasiekti  Studentų Sąjungai atrodo reikalinga neleisti baltiesiems dalyvauti grupės veikloje. Prašome atkreipti dėmesį, kad susitikimai atviri tik juodaodžiams ir etninių mažumų atstovams, teigiama grupės pranešime spaudai.
Tai ne pirmas kartas, kai renginys, vykstantis Didžiosios Britanijos universitete atvirai neleidžia baltiesiems dalyvauti. Praeitą mėnesį Edinburgo universitete vyko antirasistinė konferencija, pavadinta Priešinimasis baltumui 2019 [Resisting Whiteness 2019], kuriame baltiesiems buvo uždrausta pasisakyti - renginio aprašyme buvo pasakyta, kad mikrofonas klausimų - atsakymų metu baltiesiems nebus duodamas. Jei esate baltasis ir turite klausimą, prašome pasidalinti juo su vienu iš mūsų komiteto narių arba mūsų pranešėjais po diskusijos.

Susiję

Pažangos ideologija 4398420744013437418
item