Visuomeninės organizacijos ragina atmesti Jungtinių Tautų migracijos sutartį

Grupė visuomeninių organizacijų savaitgalį paskelbė viešą pareiškimą, kuriuo reikalauja atsisakyti pasirašyti Jungtinių Tautų „Pasaulinę ...

Grupė visuomeninių organizacijų savaitgalį paskelbė viešą pareiškimą, kuriuo reikalauja atsisakyti pasirašyti Jungtinių Tautų „Pasaulinę saugios, tvarios ir reguliarios migracijos sutartį“. Su visuomene ir net su Seimu nederintą šio dokumento pasirašymą pareiškimo autoriai vadina lietuvių tautos ir Lietuvos išdavyste. Atkreipiamas dėmesys, jog pasirašyti šią sutartį jau atsisakė įvairios demokratinės šalys, tarp jų JAV, Austrija, Estija, Čekija, Australija ir kitos. 

„Pareiškimą išprovokavo tai, jog Lietuvoje vyriausybė suskubo savavališkai paskelbti, kad šią sutartį pasirašys. Nėra gilinamasi, kodėl tą padaryti atsisako įvairūs mūsų NATO partneriai, ignoruojama priešinga visuomenės nuomonė, bandyta net patyliukais apeiti Seimą, kuriam teko savo iniciatyva išsireikalauti šio klausimo svarstymo. Tai serviliškas elgesys. Šalies užsienio reikalų ministerija ignoruoja ne tik valstybės išlikimo ir tapatumo išsaugojimo interesus, bet ir visas pastarojo meto antiglobalistines tendencijas Lietuvos ir kitų Vakarų šalių visuomenėse. JTO migracijos sutartis daro tą patį – radikaliai keičia požiūrį į valstybių sienų apsaugą ir migraciją traktuoja kaip žmogaus teisę. Išnyksta skirtis tarp migrantų ir karo pabėgėlių, migracijos motyvai sutartyje nebėra svarbūs, migraciją siekiama skatinti. Nors formaliai neprivaloma, ši sutartis įtvirtina mūsų visuomenei visiškai svetimą globalistinį požiūrį, numato stebėseną, kaip šalys laikosi jos nuostatų, ir yra pavojinga ypač mažųjų nacionalinių valstybių išlikimui“, - poziciją dėsto vienas pareiškimo iniciatorių politologas, Vilniaus universiteto doktorantas Vytautas Sinica.

Pareiškimą pasirašo Tautos forumas, Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubas, Lietuvos laisvės kovotojų sąjunga, atsargos karininkų sąjunga, Studentų ateitininkų sąjunga, Lietuvos tėvų forumas, Lietuvos žmogaus teisių asociacija, Lietuvos Helsinkio grupė, sambūris „Pro Patria“ ir įvairios kitos visuomeninės organizacijos. 

„Sutartis iš esmės kartoja Lietuvai ir kitoms sovietinę okupaciją patyrusioms šalims pažįstamus marksistinio internacionalo principus, pagal kuriuos proletariatas neturi tėvynės ir laiko ja visą pasaulį. Lietuvai kartą jau buvo numatytas M. Suslovo planas „Lietuva bus, tik be lietuvių“. Jį įgyvendinant į Lietuvą buvo masiškai perkeliami kitų TSRS respublikų gyventojai. Dėl kryptingai vykdytos tautų perkėlinėjimo ir dirbtinio maišymo politikos kai kurios TSRS tautos tapo mažumomis savo pačių žemėje. Šiandien tą patį atsiribojimo nuo tėvynės ir „meilės visam pasauliui“ principą skelbia globalistinė neoliberalizmo ideologija. Pasauliniu mastu mėginama įtvirtinti neribotos migracijos ,,teisė“ primetama suverenioms valstybėms tam, kad  transnacionalinės korporacijos galėtų lengvai apsirūpinti pigia klajokliška darbo jėga ir būtų užmaskuota dėl prigimtinės šeimos ardymo išsivysčiusias Vakarų šalis ištikusi didžiulė demografinė  krizė“, - paraleles su sovietine tautų maišymo politika nurodo pareiškimo autoriai.

„Reikalaujame atsižvelgti į tautos ir valstybės išlikimo interesą, gerbti visuomenėje aiškiai dominuojančias antiimigracines nuostatas, neišduoti nacionalinių valstybių suverenumo principo ir nepasirašyti Pasaulinės saugios, tvarios ir reguliarios migracijos sutarties. Sutarties pasirašymą laikysime lietuvių tautos ir valstybės išdavyste“, - apibendrinamas pareiškimas. 

Teksto autoriai taip pat paskelbė to paties turinio internetinę peticiją su šūkių „Reikalaujame nepasirašyti Jungtinių Tautų migracijos sutarties“, kurią gali pasirašyti ir privatūs asmenys. Per kiek daugiau nei parą tą spėjo padaryti beveik pusantro tūkstančio žmonių. 


Susiję

Vytautas Sinica 4556109102632455742
item