Petro Porošenko paskelbė taikos planą

Ukrainos prezidentas Petro Porošenko paskelbė 14 punktų taikos planą, skirtą nuslopinti prorusiškai nusiteikusių separatistų sukilimą š...



Ukrainos prezidentas Petro Porošenko paskelbė 14 punktų taikos planą, skirtą nuslopinti prorusiškai nusiteikusių separatistų sukilimą šalies rytuose, skelbia "RTE News".

Dokumente raginama nedelsiant sudėti ginklus ir žadama decentralizuoti valdžią įvedant konstitucines reformas.

Plane taip pat rašoma, kad bus panaikinti kaltinimai sukilėliams, kurie įvykdė "rimtus nusikaltimus". Be kita ko, siūlomas "užtikrintas koridorius rusų ir ukrainiečių samdinių pasitraukimui" iš konflikto zonos, skelbiama Kijevo privačios "Inter TV" televizijos tinklalapyje.

Kovos Ukrainoje nuo balandžio mėnesio jau pareikalavo mažiausiai 360 gyvybių. Tai didžiausia krizė šalyje nuo nepriklausomybės paskelbimo 1991 metais.

Kaip pranešama, P. Porošenko ketvirtadienį su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu telefonu aptarė taikos planą, kuriuo siekiama užkirsti kelią kraujo praliejimui Rytų Ukrainoje, informavo Kremlius.

Tai jau antras lyderių pokalbis telefonu šią savaitę.

"P. Porošenko informavo Rusijos vadovą apie pagrindinius krizei sureguliuoti Pietryčių Ukrainoje skirto plano punktus", - rašoma Kremliaus pranešime.

V. Putinas pateikė "rimtų pastabų" apie planą ir pabrėžė, kad būtina "nedelsiant nutraukti karinę operaciją", kurią Kijevas pradėjo prieš prorusiškus separatistus rytinėse Ukrainos Donecko ir Luhansko srityse.

Ukrainos prezidento administracija paskelbė, kad P. Porošenko "išdėstė pagrindinius punktus ir nurodė taikos plano įgyvendinimo laiką". P. Porošenko taip pat akcentavo, jog separatistai nedelsiant turi paleisti įkaitus.

Šaltinis: www.elta.lt

Susiję

Pasaulis 284174061609849687

Rašyti komentarą

item