Netolerantiškas jaunimas reikalauja VSD pripažinti „homofobiją“ grėsme nacionaliniam saugumui

Tolerantiško jaunimo asociacijos pirmininkas, M. A. Pavilionienės padėjėjas Artūras Rudomanskis Grėsmių nacionaliniam saugumui sąrašas...

Tolerantiško jaunimo asociacijos pirmininkas,
M. A. Pavilionienės padėjėjas Artūras Rudomanskis
Grėsmių nacionaliniam saugumui sąrašas plečiasi netikėčiausiomis kryptimis. Tolerantiško jaunimo asociacija, išsiskirianti tolerancijos skatinimu vienintelėje seksualinių mažumų reikalavimų gynimo srityje, kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą su prašymo daugiau dėmesio skirti tariamoms homofobijos apraiškoms Lietuvoje ir ragina VSD užimti griežtą poziciją šiais klausimais. Argumentuojama, jog Lietuvos parlamente svarstomi įstatymų projektai, reguliuojantys viešosios informacijos apie nehetereoseksualius santykius sklaidą, yra panašūs į jau galiojančius Rusijoje. Tai neva reiškia, jog Lietuva dėl šalyje vyraujančių nuostatų šeimos klausimais, kurias privalo atstovauti išrinktieji tautos atstovai, tolsta nuo Europos į Rusijos įtakos zoną. Parlamentarai Rimantas Dagys ir Petras Gražulis atskirai įvardijami kaip potenciali grėsmė Lietuvos nacionaliniam saugumui.

"Pro Patria" redakcija reiškia susirūpinimą, jog Rusijos informacinių atakų įtaka gali būti gerokai didesnė ir Tolerantiško jaunimo asociacija nesugebėjo įvertinti viso grėsmės masto. Pernai Kroatijoje sėkmingai įvyko referendumas, kuriuo santuoka apibrėžta kaip išimtinai vyro ir moters sąjunga. Tokį patį referendumą šiuo metu skelbia ir Slovakija, tuo tarpu Prancūzijoje prieš bet kokį populiarumą praradusio socialisto prezidento Francois Hollande`o siūlymą įteisinti homoseksualų santuokas ir įsivaikinimą protestuoja milijonai žmonių. Sunku nepastebėti šių visuomeninių ir valdžios iniciatyvų panašumo į Rusijoje galiojančius įstatymus. Visa tai vyksta Europos Sąjungoje. Kas baisiausia, netolerancijos virusas iš Rusijos seniai pasiekęs ir JAV, kur net 8 valstijose galioja būtent rusiškuosius primenantys nepilnamečių apsaugos įstatymai, draudžiantys mokyklose pozityviai aiškinti apie homoseksualius santykius ir viešai propaguoti homoseksualų gyvenimo būdą. Barackas Obama yra pirmasis iš Rusijos įtakos išsivadavęs ir seksualinių mažumų ginti stojęs JAV prezidentas. 

Ukrainoje vykstančio ir visoms rusų tautines bendrijas savo sudėtyje turinčioms šalims gresiančio karo su Rusija fone ypač svarbu susigaudyti tarp svarbiausių grėsmių ir užkirsti kelią agresyvių kaimynų antivakarietiškoms įtakoms. Tikimės, kad VSD išgirs Tolerantiško jaunimo asociacijos prašymą ir pradės operatyvinę veiklą prieš visus 80 procentų homoseksualų santuokoms nepritariančių ir ypač tuos beveik pusę Lietuvos gyventojų, kurie homoseksualumą, tikriausiai dėl Rusijos propagandos įtakos, laiko liga. Atsižvelgiant į tolerantiško jaunimo reikalavimus, tik totalinio sekimo ir minčių kontrolės sąlygomis galima užtikrinti Lietuvos nacionalinį saugumą nuo iš Rusijos sklindančios netolerancijos. Žemiau pateiktas Tolerantiško jaunimo asociacijos pranešimas.

***


Tolerantiško jaunimo asociacija kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą atkreipdama dėmesį į homofobijos keliamą grėsmę nacionaliniam saugumui ir kai kurių politikų bei Seimo narių bandymus į Lietuvos teisinę sistemą perkelti Rusijos Federacijos teisines nuostatas, prieštaraujančias Lietuvos tarptautiniams įsipareigojimams bei Lietuvos Konstitucijai.

Kreipimesi asociacija atkreipia dėmesį, jog Valstybės saugumo departamentas nepakankamai skiria dėmesio homofobijos, kaip Rusijos strateginio įrankio siekiant išlaikyti Lietuvos geopolitinę gravitaciją į Rusiją, apraiškoms Lietuvoje ir ragina departamentą aiškiai išsakyti poziciją homofobijos kurstymo atžvilgiu bei imtis priemonių šiai grėsmei neutralizuoti. Pabrėžiama, kad departamentas turėtų aiškiau formuluoti viešus pareiškimus, nurodydamas, jog pavojų nacionaliniam saugumui ir Konstitucinei santvarkai kelia ne homoseksualumas, o homofobinės nuostatos.

Ukrainos įvykių kontekste Rusijos propagandos veikla ypač suaktyvėjo, Lietuva jos pasekmes junta ypač aštriai. Šiuo metu Lietuva ypač priklausoma nuo savo strateginių partnerių, tokių kaip Jungtinės Amerikos Valstijos. JAV Prezidentas B. Obama ne kartą įvardijo, kad homofobija ir diskriminacinė politika yra grėsmė nacionaliniam saugumui, mažinanti šalies gynybinius pajėgumus, ir ėmėsi kartu su Parlamentu aktyviai įgyvendinti antidiskriminacines priemones JAV kariuomenės ir gynybos sistemoje (pvz., 2010 JAV federalinis įstatymas, panaikinantis „neklausk- nesakyk” politikos taikymą JAV kariuomenės sistemoje).

Homofobinė ir kitokia neapykantos propaganda, skleidžiama Lietuvai priešiškų jėgų, yra nukreipta suskaldyti ir supriešinti Lietuvos visuomenę, padidinti socialinę įtampą, diskredituoti Lietuvą tarptautinės bendruomenės akivaizdoje, sutrukdyti Lietuvai glaudžiai bendradarbiauti europinės ir transatlantinės integracijos procesuose.

Asociacija atkreipia dėmesį, kad Seimo nariai Petras Gražulis ir Rimantas Jonas Dagys yra įregistravę Seime įstatymų projektus, kurie atitinka Rusijoje priimtus įstatymus, ir prašo departamento ištirti, ar šių įstatymų pateikimas nebuvo derintas su Rusijos Dūmos nariais ir Rusijos specialiosiomis tarnybomis. Yra duomenų, kad Seimo narys Petras Gražulis buvo privačiai susitikęs su Rusijos Dūmos deputatu Aleksandru Čiujevu, kuris tuo metu buvo Rusijoje priimtų homofobiškų įstatymų iniciatoriaus Sergejaus Mironovo patarėjas – pastarajam Europos Sąjunga šiuo metu taiko sankcijas dėl jo vaidmens atplėšiant Krymą nuo Ukrainos.


Raginame Lietuvos žmones suprasti, kad visi esame vienos visuomenės, vienos valstybės dalis, nepriklausomai nuo kilmės, tautybės, seksualinės orientacijos, tikėjimo ar kitų požymių. Visi vienodai mylime savo valstybę ir siekiame jai gerovės, siekiame apsisaugoti nuo kylančių išorinių grėsmių. Tolerantiškas jaunimas deda visas pastangas, kad galėtų maksimaliai prisidėti mažinant susipriešinimą, neapykantos apraiškas mūsų šalyje, bei neutralizuoti neapykantos propagandą, kurią skleidžia Lietuvai priešiškos jėgos, siekiančios supriešinti Lietuvą su Europos Sąjunga ir kitais Lietuvos strateginiais partneriais. Kviečiame būti vieningus ir bendrai priešintis grėsmėms, kurios kyla Lietuvai.

Susiję

Pažangos ideologija 3446964775643576222

Rašyti komentarą

17 komentarų

Aš rašė...

O man kaip tik atrodo, kad TJA, siekdami siaurų interesų, skaldo visuomenę. Ypač šiuo, Lietuvai sunkiu metu. Man labiau norėtųsi, kad būtų pasidomėta jų veikla.

Anonimiškas rašė...

Šitą organizaciją reik pačią uždrausti kaip grėsmę nacionaliniam saugumui, o ir pažeidžia "Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos įstatymą", tik kaži ar kas tokį klausimą iškelia ir paduoda juos į teismą...
Kiek dar taikstysimės su iškrypusių vakarų remiamomis organizacijomis?

Anonimiškas rašė...

Uoliai vykdydami Briuselio paliepimus, musu valdzia skuba priimti viska, kas paliepta. O kur Tautos nuomone?! Tie, kurie kovoja pries vaiku tvirkinima vaiku darzeliuose, mokyklose, aplipdomi ivairiais niekinanciais epitetais, pateikiami kaip nevykeliai, kurie ,,kenkia" Lietuvai. Tolerantisko jaunimo asociacijos atstovams siulyciau dar karta perskaityti LR Konstitucija-cia gaus visa informacija i savo klausimus (kas yra seima, kokios zmogaus teises ir laisves ir t.t.) ir patys supras, kas cia puolamas ir kas puolantysis. Nekirsinkite zmoniu, netvirkinkite vaiku, turite savo gyvenimo buda-gyvenkite, neprimesdami to kitiems. Ar as, ,,tradicinis", turiu irgi kreiptis i VSD del to, kad pazeidziate mano, mano vaiku teises, kad gyvenate pamindami LR Konstitucija ir bandote naikinti musu tradicijas?

Pikc rašė...

Greičiausiai Zeppelinus yra teisus, ir homjaunuoliams užsidegė tolerantiškos kūno angos todėl, kad pagaliau perskaitė VSD ataskaitą, kurioje nurodoma, kad seksualinė orientacija gali būti motyvas bendradarbiavimui su rusų žvalgybomis, o taip pat, kad Rusijos įrankiais gali būti ir "radikalias kairiąsias idėjas skleidžiantys asmenys" bei radikalūs "antifašystai" (https://plus.google.com/118198014712853689988/posts). Homjaunuoliai atitinka visus tris kriterijus, tad ir sujudo kudakuoti. :)
O šiaip, šitie oroanaliniai tolerastai su savo škrypėliška ideologija kaip tik ir yra visuomenę kiršinanti šutvė, nes absoliuti dauguma žmonių nejaučia jokio prielankumo per prievartą brukamam neomarksizmui (tiksliau - ankstyvajam rusiškam bolševizmui (http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2011-10-19-valerijus-prianikovas-seksualine-revoliucija-bolsevikineje-rusijoje/70732)).

Anonimiškas rašė...

Visa gyvenima nemegau rusu del skaudzios tevynes praeities. Megstu vakarus del didesniu galimybiu nei banditinej Rusijoj. BET jei toliau Vakarai gins iskrypelius, tai pamazu imsiu linkti link ruso, kad ir kaip jo nemegciau. Vakarams reikia gydytis - ignoruoti lobistus ir pasiusti iskrypelius uz grotu, ginti tukstanciu metu senumo tradicijas ir vertybes, nustoti griauti seimas. Tik tada Vakarai gales pasipriesinti rusu banditams.

Pikc rašė...

Na, kad Vakarai yra persismelkę liberastinio/neomarksistinio puvinio, tai ne paslaptis, bet nuo to Rusija geresnė netampa. Tai dvi atskiros kategorijos - Vakarai su savo iškrypėliškomis ideologijomis bei Rusija su savo ne mažiau iškrypėlišku vadizmu ir imperializmu. Dėl to, kad Vakaruose aktyviau reiškiasi visokie "naujieji raudonieji" ir kitokie iškrypėliai, Rusijoje imperializmo nesumažėja, tad tikrai nematau motyvo, dėl kurio vertėtų "linkti prie ruso". Jei jau ieškoti, prie ko "linkti" labiau vertėtų žiūrėti į latvius ir ukrainiečius - juolab, kad pastarieji liberastinėje purvasklaidoje iš "Maidano kovotojų" jau pradeda virsti "radikalais" (kuo tai skiriasi nuo Maskvos propagandos?) - o iš ten ir iki "neonaciū" netoli.O jau kai jie atsisakys kokį homikų paradą rengti, tai išvis "fašystais" pavirs - tada skirtumui tarp Rtų "senųjų raudonųjų" ir vakarų "naujųjų raudonųjų" įžiūrėti apskritai mikroskopo prireiks. :)

Anonimiškas rašė...

Gal tokiu atveju reiktu kurti dar trecia kokia idealogija kaip priesnuodi Vakarams ir Rusijai? :))

Pikc rašė...

Mano galva, kurti nieko nereikia - užtenka išlaikyti tai, kas jau mūsų tautos sukurta.

Anonimiškas rašė...

jei Putin kaltas dėlto ,kad nepernešu homikų,-tai Grybauskaitė kalta , kad kaimynės anūkas į papmpersą pri ši ko......

menesis rašė...

Niekada negirdėjote apie gėjsojūzą, gėjų propagandą, liberastus, es finansuojamus homoseksualistus? Visa tai yra dalis mito apie Putiną, didįjį šeimos vertybių gynėją.

Tolerancija tėra pakantumas, nereiškiantis pritarimo, susižavėjimo, patikimo. Ji įtvirtinta mūsų Konstitucijoje ir įstatymuose. Tolerancija neturi nieko bendra su pritarimu ar nepritarimu santuokai, vaikams, lytiniam švietimui. Tai tik požiūris „man nerūpi [su kuo miegi]“.

Priešingas žodis yra neapykanta. Tai Rusijos būtent yra kurstoma neapykanta gėjams, o per tai – liberalams, ES ir apskritai Vakarams. Tai klausimas, skaldantis visuomenę. Dėl šių priežasčių tai yra grėsmė; bet VSD tai žino ir be jaunimo kreipimosi.

O čia viskas suplakama į viena, ir tada iš to tyčiojamasi. Nepalaikai gėjų santuokų – vadinasi esi Kremliaus agentas? Nesąąąąmonė. Žinoma, kad nesąmonė. ES – tai blogis, nes iš ten ateina homopropaganda? O čia jau linksi daug galvų. Nors tai irgi yra nesąmonė.

Žmonės natūraliai bijo to, kas nauja ir nepažįstama. Sakote, kad Lietuvoje homofobiški yra dauguma. Neprieštarauju ir nesistebiu. Bet tai reiškia, kad dauguma lietuvių galima manipuliuoti šia, iš tikro visai nereikšminga, tema, siekiant visai kitų tikslų.

menesis rašė...

Na štai, kažkas truputį labiau apsišvietęs, bet vis tiek greta vartoja keiksmažodį „liberastai“. Kova už gėjų, gyvūnų, moterų, religijų teises yra labiau neomarksistinės (naujosios kairės) ideologijos sritis, nei liberalų. Kas bus, kai revoliucija įvyks? Valdžią užims nauji vadai, ir neužilgo įsivyraus ramybė, panaši, kaip buvo iki tol. Bet negalima valdžiai leisti atsikvėpti, lyg viskas yra gerai. Reikia nuolat atrasti kokių nors diskriminuojamų grupių ir pulti ginti jų teisių, reikalauti panaikinti draudimus ar įvesti naujus. Taip bus nuolatinė revoliucija.

Tad ideologija, kuriai jūs manote besipriešinantys, nėra liberalizmas, nes jis vertina kiekvieno žmogaus individualumą, jo laisvę, ir nesistengia jo pakeisti; seksas yra privatus, o ne valstybės reikalas. Toliau, tai nėra ir homoseksualizmas, nes tai ne ideologija, o savybė; plg. autizmas. Revoliucijos priežasčių, tradicijų ir krikščionybės naikinimo, bet kokių geismų neribojimo ir kitokių grėsmių ieškokite neomarksizmo ideologijoje.

Pikc rašė...

Na, aš pagal darbus vertinu - gaidžių parade liberastai nemenką dalį sudarė, o ir su neomarksizmo idelogija nuokrypų klausimu jie visiškai nesipyksta. Homoseksualizmas - ne ideologija, o iškrypimas, ir priešinamasi ne homoseksualizmui per se, bet jo propagavimui.

Anonimiškas rašė...

Jūsų teiginys, kad koks Simonko su Aušrine Marija maskolių užsakymu aitrina "gėjų klausimą", labai arti tiesos. Tauta labiau siunta ant ES, ypač kai konservai su liberalais pritaria.

Pikc rašė...

Pirma, pats terminas "homofobas" yra visiškai alogiškas ir tiesiog kvailas (apie tai jau ne kartą rašiau, tad nesikartosiu), uždedantis atitinkamą "štampą" jį vartojantiems. Antra, būtent naujieji raudonieji ir užsiima visuomenės kiršinimu per iškrypėliškos propagandos brukimą. Rusija tuo tiesiog naudojasi - ko nelošti, kai liberast-tolerastai į rankas kozirius duoda? Putinui nusispjauti ant visų vertybių - jėga ir įtaka yra jo vienintelės vertybės - bet kai tokia palanki situacija, griekas tuo nepasinaudoti. Trečia, eurosajūzas išties yra gerokai raudonas, ir neomarksistinė ideologija iš ten brukama gana įžūliai (įskaitant ir visokių "progresyvių" (pvz. mažamečių tvirkinimo) projektų finansavimą, eurokomisarų "pamokymus" nuokrypų propagandos klausimu ir pan.), bet jei vietinės valdžios lygmenyje užtektų "smarvės" nepriimti kiekvieno viauktelėjimo "iš ten"" kaip įsakymo (šituo klausimu liberastų "įdirbis" irgi nemažas), problema būtų mažesnė – kaip ir žmonių susierzinimas. Taigi, jeigu ieškote Rusijos įtaką didinančios faunos – pasižiūrėkite gerokai į kairę – o po to į veidrodį. :)
P.S. Apie tolerastiją (atseit, „toleranciją“) gal pasakų nesekam, gerai? Prisiklausėm ir iš „naujosios kairės“ ir iš „progresyviosios dešinės“. ;)

Pikc rašė...

Taikliai. :)

Anonimiškas rašė...

Taigi dar vertėtų gerokai pasiaiškinti, ar Putinas tik naudojasi Europos raudonųjų-kairiųjų "gėjų propaganda", ar tą propagandą skatina, finansuoja ir jau po to naudojasi neigiama žmonių reakcija savo tikslais. Nepamirškime ir priešingo "antigėjiško" poliaus - labai jau keisti sąlyčio su Rusija taškai atsiskleidė prancūzų Le Pen NF ir vengrų "Jobbik" partijoje Ukrainos klausimu (Lietuvoje -Rolandas Paulauskas). Žmonės, viešėję Kijeve spalio mėnesį, pasakojo apie neįtikėtino stiprumo tolerancijos propagandą kaip atseit artėjimą prie Europos, sukeliant visai priešingą reakciją. O juk be Janukovyčiaus ir Putino žinios tuo metu ten niekas nevykdavo.

nu tep rašė...

Be homosekų negali būti saugu jokiai nacijai.

item