VRK tyčiojasi iš piliečių: parašų pakanka, referendumas vykti negali

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nepritarė, kad Lietuvoje būtų surengtas referendumas dėl draudimo žemą parduoti užsieniečiams, nors ...



Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nepritarė, kad Lietuvoje būtų surengtas referendumas dėl draudimo žemą parduoti užsieniečiams, nors referendumo rengėjai surinko reikiamą skaičių parašų. Dauguma komisijos narių – septyni – susilaikė, vienas buvo prieš, o šeši balsavo už tai, kad referendumas gali būti surengtas.

Prasidėjus klausimo svarstymui, VRK narys Rokas Stabingis informavo, jog tinkamais siūloma pripažinti apie 7,8 tūkst. patikslintų parašų. To referendumui pakanka.

„Iniciatyvinė grupė iš viso yra surinkusi 300061 įrašą, kuris atitinka įstatymo reikalavimus“, – pasakė R. Stabingis, siūlydamas VRK tokius rezultatus perduoti Seimui tolesniam svarstymui.

Tačiau po maždaug 40 minučių trukusio svarstymo VRK ėmėsi tvirtinti išvadą ir parašų skaičių ir išvados su parašų skaičiumi nepatvirtino.

Už tokį sprendimą pasisakė 6 VRK nariai, prieš – 1, susilaikė 7. Išvada nepriimta.

„Mano galva, tolesnis svarstymas negalimas“, - tarė Z. Vaigauskas.

VRK pirmininkas neslėpė pasipiktinimo dėl tokio sprendimo. Anot jo, dabar iniciatyvinei grupei belieka kreiptis į teismą.

Šaltinis: www.ekspertai.eu


Susiję

Politika 764479424943223948

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Vaizdo įrašas!: alkas.lt/2014/02/17/z-vaigauskas-sugalvojo-kaip-nepripazinti-pripazinto-tinkamais-30061-paraso-del-zemes-referendumo/

item