Konferencija „Vasario 16-osios ir Kovo 11-sios aktai – ar patinka jie valdančiajai koalicijai?“

Vasario 20 d. (ketvirtadienį) 17 val. Vilniuje, Mokytojų namų svetainėje (Vilniaus g. 39). Pranešėjai: LR Seimo signataras R.Ozolas,...

Vasario 20 d. (ketvirtadienį) 17 val. Vilniuje, Mokytojų namų svetainėje (Vilniaus g. 39).

Pranešėjai: LR Seimo signataras R.Ozolas, prof. V.Radžvilas, Lietuvos Sąjūdžio pirmininkas V.Žilius, LR Seimo narys V.Stundys, kultūrologė N. Balčiūnienė ir kiti.

Konferencijos metu bus bandoma atsakyti į klausimus:

1. Kodėl valdančioji dauguma nenori laikytis LR Konstitucijos ir Seimui pateikė prieškonstitucinį „Tautinių mažumų įstatymo“ projektą?

2. Kodėl pietryčių Lietuvoje nėra galimybės laisvai pasirinkti darželį ir mokyklą valstybine kalba?

3. Kodėl Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose, nevykdant teismų sprendimų dėl dvikalbių gatvių užrašų, neoficialiai pripažįstama teritorinė autonomija?

4. Kodėl Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose, tarsi kokiame užsienyje, autobusai kursuoja ir su iškraipytais vietovių pavadinimais, parašytais lenkiška abėcėle?

5. Kodėl Seimo Lenkų rinkimų akcijos frakcija gali nesilaikyti priesaikos, įstatymų ir įžeisti Sausio 13-osios aukų atminimą?

6. Kodėl už priešvalstybinę veiklą Energetikos viceministrei R. Cytackai ir Kultūros viceministrui E.Trusevičiui mokesčių mokėtojai turi mokėti algas?

7. Ar teisingai pasielgė valdžia, paskirdama Vilniuje tomaševskininkams 200 sklypų žemės?

8. Ar visuomeninės organizacijos, besilaikančios įstatymų, gali būti persekiojamos?

9. Kodėl Respublikos vyriausybė nekreipia dėmesio į 50-ties tūkstančių piliečių, 100 kultūros ir mokslo atstovų, 2 mitingų ir 5 piketų reikalavimus laikytis LR Konstitucijos, Valstybinės kalbos, Švietimo ir kitų įstatymų?

10. Kodėl, turėdama geriausias pasaulyje sąlygas švietimui ir kultūrai palaikyti, LLRA kelia triukšmą dėl lenkų bendruomenės teisių pažeidimo, o etninių lietuvių žemių lietuviai Lenkijoje, turėdami žymiai blogesnes sąlygas, priversti tylėti?

„Vilnijos“ draugijos taryba

Susiję

Įvykiai ir renginiai 4572356750216934265

Rašyti komentarą

item