Švecarijoje vaikai mokytis lytinio švietimo pradmenų privalės nuo 4-rių metų

Mediniai ir pliušiniai lytiniai organai, video ir lėlės. Tai turinys ,,sex-box“ lytiniam švietimui atkeliavęs į 30 pradinių Basilea kanto...


Mediniai ir pliušiniai lytiniai organai, video ir lėlės. Tai turinys ,,sex-box“ lytiniam švietimui atkeliavęs į 30 pradinių Basilea kantono mokyklų, kurie sukėlė tėvų protestų bangą.

Pradėti nuo 4-rių metų


Iniciatyva iškelta federalinio visuomenės sveikatos departamento bendradarbiaujant su Švietimo ministru numato vaikams nuo 4 iki 6 metų anatominį žmogaus kūno mokymą ir tuomet, kaip pastojama. Tarp 6 ir 10 metų švietimą dalykų kaip masturbacija, seksualinė "orientacija", prezervatyvai, pirma menstruacija ir pirma ejakuliacija. Tarp 13 ir 15 metų susidurs su įvairiomis seksualinėmis temomis.

Prieš seksualizaciją

Toks mokymas pradėtas kaip eksperimentas, turėtų tapti privalomas nuo 2014-2015 m. mokyklinių metų pradžios tam, kad jaunimas susipažintų su esminiais dalykais bei įgytų gebėjimus, atsakomybę ir vertybes, kurių reikia suprasti savo seksualumą, išbandyti fizinį, psichinį ir emocinį malonumą. Bet grupė tėvų pradėjo nacionalinę kampaniją surengti referendumą prieš ,,darželių ir pradinių mokyklų seksualizaciją“. Kampanija per keletą mėnesių surinko 100 000 parašų ir dabar federalinė valdžia turės surengti referendumą.

Referendumas

Referendumo organizatorių pasiūlymas yra panaikinti lytinį švietimą mokyklose vaikams iki  9  metų, padaryti pasirenkamu dalyku iki 12 metų ir privalomu vyresniesiems su sąlyga, kad tai būtų mokoma  tik biologijos mokytojų. Biologijos mokytojai susikoncrentruotų kalbėti tik apie reprodukciją ir neliestų socialinių lytinio švietimo aspektų.

Šaltinis: www.tempi.it

Susiję

Pažangos ideologija 8351618244048570813

Rašyti komentarą

item