Sigitas Tamkevičius. ES valstybės bus skatinamos prisitaikyti prie naujai kuriamų šeimos modelių

Skelbiame Lietuvos Vyskupų Konferencijos  pirmininko, arkivyskupo Sigito Tamkevičius komentarą apie Europos Parlamento patvirtintą aust...



Skelbiame Lietuvos Vyskupų Konferencijos  pirmininko, arkivyskupo Sigito Tamkevičius komentarą apie Europos Parlamento patvirtintą austrų europarlamentarės U. Lunaček rezoliuciją, plečiančią ES teisinę ir finansinę paramą seksualinėms mažumoms bei susilaukusią ne vieno Lietuvos europarlamentaro - Vytauto Landsbergio, Leonido Donskio ir Justo Vinco Paleckio - palaikymo.

Priimta rezoliucija, be jokios abejonės, turės gilias pasekmes Europos Sąjungos šalyse. Šalys bus skatinamos kurti įstatymus, teikiančius išskirtinę teisinę apsaugą netradicinės lytinės orientacijos žmonėms. ES valstybės narės bus skatinamos pripažinti kitose šalyse sudarytas civilines partnerystes, prisitaikyti prie naujai kuriamų šeimos modelių, joms bus primetama reprodukcinių teisių interpretacija.

Iš tikrųjų normali demokratinė valstybė privalo saugoti visų žmonių teises, tačiau išskirtinai saugant netradicinės seksualinės orientacijos žmonių teises, rizikuojama pažeisti vaikų ir visuomenės teisę į normalų egzistavimą. Santuokos keliu vyro ir moters kuriama šeima yra kiekvienos valstybės pagrindas ir kiekvienas vaikas turi prigimtinę teisę turėti tėvą ir motiną. Dviejų vyrų ar dviejų moterų kuriamos partnerystės iš savų arba įsivaikintų vaikų šią galimybę atima. Tokiu būdu vaikams padaroma nepataisoma skriauda. Politikams apie tai reikia mąstyti.

Kiekvienas parlamentaras pirmiausia turi atsiklausti savo sąžinės, o jeigu yra krikščionis - pamąstyti, ką jam šiuo klausimu kalba jo tikėjimas. Pagaliau, darydamas bet kokį sprendimą, kiekvienas parlamentaras turi prisiminti jį išrinkusių žmonių lūkesčius. Manau, pati didžiausia atsakomybė tenka tiems parlamentarams, kurie atstovauja krikščioniškai liaudžiai.

Šiandieniame žmonių gyvenime, taip pat ir politiniame, labai daug vietos turi nuodėmės kultūra, kai žmonės nepaiso nei Dievo, nei prigimtinės moralės. Liūdna, kai nuodėmė viešpatauja pavieniam žmogui, bet dar liūdniau, kai visuomenė pasineria į nuodėmės kultūrą.

Be jokios abejonės, reikia mąstyti, kaip ginsime savo šeimas ir krikščioniškąsias vertybes. Neraminantys dabarties reiškiniai vis labiau skatina būti aktyviais piliečiais, stebinčiais, kas vyksta aplinkui, ir reaguojančiais, kad įvykiai kryptų pozityvia linkme. Aktyvumo mums reikėtų mokytis iš tų, kurie griauna normalias šeimas ir krikščioniškąsias vertybes. Tačiau bet kokius reikalingus pokyčius visuomet reikia pradėti nuo savęs, nes jei tik rodysime į kitus, kokie jie blogi, o patys nesirūpinsime dorai gyventi, tuomet be susipriešinimo nieko daugiau nepasieksime.

Šaltinis: www.respublika.lt

Susiję

Sigitas Tamkevičius 7292719249737998000

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

Man sunkiai suvokiama, kodėl sadomitas ir antikristas V.Landsbergis įleidžiamas į bažnyčią. Juk velnio
tarno būvimas šventojoje vietoje suteršia Dievo šventovę.

Anonimiškas rašė...

Krikščioniškai liaudžiai, tuo pačiu ir krikščioniškoms vertybėms, atstovaujančius parjamentarus Seime galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų.

Anonimiškas rašė...

tai sukels tik dar stiprene nepykanta netradiciniai orentacijai (jai ja iskels auksciau nei kitas). Manau valstybes siekencios didinti gimstamuma turi stiprinti tradiciniu seimu politika o ne priesingai.

item