Prezidentė: tautinių mažumų įstatymas tiesiogiai pažeidžia Konstituciją

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Seimas pažeistų Konstituciją, jei priimtų Tautinių mažumų įstatymą, kuris būti paremtas iki 1992 met...

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Seimas pažeistų Konstituciją, jei priimtų Tautinių mažumų įstatymą, kuris būti paremtas iki 1992 metų galiojusiais teisės aktais.

„Jeigu pasitvirtintų, kad mėginama grįžti į laikotarpį, kai šie klausimai buvo reglamentuojami įvairiais posovietiniais reglamentais dar iki 1992 metų Lietuvos Konstitucijos, manyčiau, kad tai būtų beprecedentinis žingsnis. Tai būtų tiesioginis Konstitucijos pažeidimas ir mėginimas grąžinti į posovietinę erdvę, nes tokių santykių ir tokios situacijos nėra nė vienoje Europos Sąjungos šalyje narėje“, – šiandien, gruodžio 19 dieną žurnalistams Briuselyje sakė prezidentė.

Gruodžio 18 dieną Žmogaus teisių komitetas apsvarstęs pritarė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovo Jaroslavo Narkevičiaus įregistruotam projektui.

P. Narkevičiaus projektas numato, kad tautinių mažumų gyvenamose vietovėse valstybės įstaigose ir organizacijose greta valstybinės kalbos vartojama tautos mažumos kalba, taip pat šalia lietuvių kalbos leidžiami ir užrašai tautinės mažumos kalba.

Šaltinis: www.alkas.lt


Susiję

Politika 7799592224331704240

Rašyti komentarą

item