Jungtinėje Karalystėje - sovietinės socialinių tarnybų praktikos

„Buvau tvirkinamas savo įtėvio metų metus, bet socialiniai darbuotojai ignoravo mano skundus, nes įtėvis – gėjus“ – savo istorija dalinasi b...


„Buvau tvirkinamas savo įtėvio metų metus, bet socialiniai darbuotojai ignoravo mano skundus, nes įtėvis – gėjus“ – savo istorija dalinasi britas Andy Cannonas.

Andy Cannonas (23 metai) buvo seksualiai tvirkinamas savo gėjų įtėvių, tačiau socialiniai darbuotojai ignoravo jo skundus.

Tyrimas atskleidė, kad berniukas, patyręs savo įtėvio ir jo partnerio seksualinę prievartą, socialinių darbuotojų, daugelį metų nekreipusių dėmesio į jo skundus, buvo pakrikštytas „nesuvaldomu vaiku“.

Socialiniai darbuotojai išsiuntė Andy Cannoną, dabar 23-ejų, atgal į poros namus, nepaisydami jo protestų dėl patiriamos prievartos, girdami homoseksualų vyrą, įvaikinusį berniuką, kaip „labai rūpestingą tėvą“.

Tyrimas pasmerkė Veikfyldo socialinę tarnybą Jorkšyre dėl „kvailo ir šiurkščiai klaidingo situacijos vertinimo“. A. Cannonas, kuriam neteisingai buvo diagnozuoti psichiniai sutrikimai ir išrašyti vaistai nuo psichozės, mano, jog į jo skundus būtų buvę atsižvelgta anksčiau, jei jo įtėvis nebūtų gėjus.

Byla baigėsi praėjusiais metais, po pusę dešimtmečio trukusio bylinėjimosi, kai teismas nurodė, jog A. Cannonui turi būti išmokėta 25 000 svarų kompensacija.

Andy Cannonas, dabar auginantis du vaikus su savo mergina Redeana Hammill, buvo Davido Cannono įvaikintas 1997-aisiais.

Andy kartu su savo motina, Elaine Moss, pakartotinai skundėsi socialiniams darbuotojams dėl patiriamos prievartos. 2004-aisiais berniukas buvo grąžintas Davido Cannono globai, praėjus devynioms dienoms nuo pabėgimo iš šio namų ir skundo dėl vyro elgesio pateikimo.

2006-ųjų gegužę Davidas Cannonas (54 m.) ir jo partneris Johnas Scarfe‘as (31 m.) buvo nuteisti 30 mėnesių kalėti dėl vaiko seksualinio išnaudojimo.

„Manau, kad jei mano įtėvis būtų palaikęs heteroseksualius santykius, į mano skundus būtų įsiklausyta anksčiau,“ - sakė A. Cannonas. - „Atrodo, kad tarnyba nenorėjo pasirodyti persekiojanti homoseksualus – jiems labiau patiko atrodyti politiškai korektiškiems ir leisti šiems išsisukti, išvengiant bet kokio atgarsio.“

„Tarnyba veikia tam, kad apskritai neleistų tokiems dalykams nutikti, tačiau jie mieliau rinkosi sušluoti viską po kilimu.“ Dewsbury‘io grafystės teismo Vaiko gerovės specialisto atliktame tyrime atskleidžiama kaip D. Cannonui buvo leista įsivaikinti berniuką, nepaisant jau tuo metu pasirodžiusių jo motinos kaltinimų įtėviui dėl prievartos.

Užuot kreipęsis į šeimos teismą (family court), kad patikrintų šį pareiškimą, socialinis darbuotojas pavadino Cannoną „labai rūpestingu tėvu, kuris tinkamai atsižvelgia į visus vaiko poreikius“.

Andy Cannonas, kurio teisės anonimiškai pasiskųsti buvo nepaisoma, pasakojo: „Kai aš apie tai pasakiau socialiniams darbuotojams, jie manimi nepatikėjo. Kai grįždavau iš mokyklos, jei mano įtėvis būdavo susierzinęs dėl ko nors, man už tai atmokėdavo mušimu. O vėliau seksualiai mane tvirkino.“

„Tuo metu aš niekada nesapnuodavau košmarų, nes stengiausi visiškai nuo to atitrūkti – tačiau sapnuoju košmarus dabar. Tai tegali baigtis dvejopai: arba aš sugebėsiu išsivaduoti, arba jie mane pražudys.“ Veikfyldo taryba atsiprašė A. Cannono. Jos atstovas pranešė: „Mes dirbame kartu su Andy, kad užtikrintume, jog kartu su atsiprašymu mes sprendžiame ir tas problemas, kurias jis iškėlė aikštėn.“

Steve Robson

Susiję

Pasaulis 3975146562712020155

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonymous rašė...

Geras pidatastas mires pidarastas

item