„Už balos“. Birželio atmintis - Trumpo ir Bideno bylos

Birželis lietuvių tautai – itin svarbių, skausmingų ir kartu didingų įvykių II pasaulinio karo metais mėnuo. JAV lietuviai visą Lietuvos oku...

Birželis lietuvių tautai – itin svarbių, skausmingų ir kartu didingų įvykių II pasaulinio karo metais mėnuo. JAV lietuviai visą Lietuvos okupacijos laikotarpį puoselėjo tiek okupacijos, tiek trėmimų, tiek pagaliau Sukilimo atminimą. Lietuvoje šios datos virsta „kontraversiškomis“, jas minėti vengiama, Birželio sukilimas ir jo įsteigta Laikinoji vyriausybė mėginami vaizduoti nacių kolaborantais. Kaip su Birželio atmintimi Lietuva tvarkosi šiandien? Kuo reikšmingos čia paralelės su Ukrainos padėtimi karo ir Kremliaus agresijos metu? Kodėl lemtinga klaida yra taikyti praeities įvykiams šiandienos standartus?

JAV tuo tarpu žiniasklaida dengia Bideno korupcijos skandalus prieš Trumpą pradėtų baudžiamųjų bylų Niujorko ir Floridos valstijose nušvietimu. Ir ne tik tai. Didelė dalis amerikiečių jau atvirai kalba apie dvigubą teisėsaugą: skirtingas teisingumas taikomas demokratų ir respublikonų politikams ir ne tik jiems. Viena rinkimuose konkuruojanti pusė traukia į teismą kitą konkuruojančią pusę. Nors Lietuvos žiniasklaidoje nieko apie tai nežinome, kokie kaltinimai Kongrese visgi metami Joe Bideno adresu ir kuo skandalingas yra FTB elgesys šiame kontekste? Apie visa tai naujame „Už balos“ epizode kalbasi politologas dr. Vytautas Sinica ir JAV lietuvis advokatas Povilas Žumbakis.

Susiję

Vytautas Sinica 2785749892643637063

Rašyti komentarą

item