Peru - šimtatūkstantinis žygis už gyvybę

Balandžio viduryje Peru vykusiame masiniame parade už šeimą, kuriame buvo švenčiama „kiekvieno asmens ir kiekvienos žmogaus gyvybės vertė“, ...

Balandžio viduryje Peru vykusiame masiniame parade už šeimą, kuriame buvo švenčiama „kiekvieno asmens ir kiekvienos žmogaus gyvybės vertė“, dalyvavo daugiau kaip 120 000 žmonių, teigė grupės organizatoriai.

Už gyvybę pasisakanti grupė „Corso por la Vida y la Familia“ (CORVIDA) renginį surengė balandžio 15 d. Dalyviai pradėjo nuo kalbos klausymo aikštėje Mayta Cápac, esančioje Mirafloreso rajone Arekipoje, o baigė eidami pėsčiomis į Plaza de Armas, rašoma „Facebook“ pranešime.

Komentaruose dalyviams Arekipos arkivyskupas Javieras Del Rio Alba gyrė gyvybės ir šeimos gynėjus ir pasidžiaugė, kad po kelerius pastaruosius metus taikytos COVID kontrolės vėl galima surengti gyvą renginį.

„Džiugu, kad šiose delegacijose, kurios sako „taip“ gyvybei, vėl susirenka šeimos, jaunimas, suaugusieji, vaikai, motinos iš mūsų mylimos Arekipos“, - sakė jis. „Po dvejų metų, per kuriuos negalėjome to padaryti asmeniškai, nors ir tada dalyvaudami internete, labai džiugu matyti, kad tūkstančiai švenčia gyvybės ir šeimos dovaną.“

Grupės atstovė spaudai sakė, kad paradas yra „šventė, kuria siekiama patvirtinti, skatinti ir saugoti kiekvieno asmens ir kiekvienos žmogaus gyvybės vertę“.

„Krizės, kurias išgyvenome pastaraisiais metais, parodė, kad institucija, kurioje sunkmečiu randame didžiausią atramą, yra šeima“, - sakė CORVIDA prezidentė Guadalupe Valdez.

Tuo tarpu tai ne pirmas kartas, kai Peru gyventojai gausiai susirinko džiaugsmingai ginti gyvybės.

2016 m. ketvirtojoje kasmetinėje šalies eisenoje už gyvybę dalyvavo 750 000 dalyvių. Kitais metais gyvybės gynėjai audringai atstovavo už gyvybę pasisakantiems žmonėms „flash-mob“ stiliaus pasirodyme šalies sostinėje Limoje.

Remiantis 2017 m. nacionalinio gyventojų surašymo duomenimis, 76 procentai iš maždaug 32 milijonų Peru gyventojų yra katalikai, o 14 procentų – protestantai.

Protestai už gyvybę kaip ir kiekvieną pavasarį vyksta ir kitose Lotynų Amerikos šalyse. Pasak renginio organizatoriaus Pasos por la Vida („Žingsniai už gyvybę“), šį šeštadienį Meksiko mieste vykusiose eitynėse už gyvybę dalyvavo apie 25 000 žmonių, kurie ragino nutraukti abortus.

Didelė protesto akcija buvo surengta kelios dienos prieš sukankant 16 metų nuo tada, kai Meksikoje buvo dekriminalizuoti abortai. Praėjusiais metais JAV Aukščiausiajam teismui atšaukus Roe v. Wade įstatymą, į Meksiką vis dažniau atvyksta moterys, nebegalinčios pasidaryti aborto JAV.

„Žingsniai už gyvybę“ teigė, kad 2007 m. Meksikoje dekriminalizavus abortus, ką lėmęs sprendimas pavadintas „Marcelio įstatymu“ pagal jo politinio rėmėjo Marcelio Ebrardo pavardę, „Meksikoje buvo atlikta daugiau kaip milijonas abortų“, pažymint, kad „prie oficialių Meksiko miesto sveikatos centrų duomenų reikia pridėti ir privačiose klinikose atliktus abortus“.


Susiję

Pasaulis 1391835597374041567

Rašyti komentarą

item