Vilniaus mero rinkimuose – meno kūrėjų palaikymas dr. Vytautui Sinicai

Kelios dešimtys Lietuvos meno kūrėjų išreiškė viešą paramą Nacionalinio susivienijimo kandidatui Vilniaus mero ir tarybos rinkimuose dr. Vyt...

Kelios dešimtys Lietuvos meno kūrėjų išreiškė viešą paramą Nacionalinio susivienijimo kandidatui Vilniaus mero ir tarybos rinkimuose dr. Vytautui Sinica. Įvairias kartas ir menus atstovaujantys kūrėjai bendru laišku teigia palaikantys V. Sinicos kandidatūrą dėl šio kompetencijos, įrodytų vertybių, įsipareigojimo nacionalinei kultūrai ir skaidriam jos finansavimui. 

„Palaikome politologo dr. Vytauto Sinicos kandidatūrą Vilniaus miesto mero rinkimuose. Jis vienintelis iš kandidatų įsipareigoja skatinti lietuvišką nacionalinę kultūrą ir užtikrinti skaidrius ir aiškius paramos kultūrai kriterijus Vilniaus mieste. Ligšioline visuomenine veikla jis yra įrodęs savo sąžiningumą ir rūpestį lietuvių kalba, istorija ir kultūra, o profesine veikla - darbu Seime, Rytų Europos studijų centre ir įvairių politinių disciplinų dėstymu Vilniaus bei Vytauto Didžiojo universitetuose - kompetentingą politikos išmanymą“, - skelbia pasirašiusieji. 

Tarp jų Nacionalinės premijos laureatai poetas Rimvydas Stankevičius, rašytojas Vytautas Martinkus, režisierius Jonas Vaitkus, skulptorius Gediminas Karalius ir kompozitorius Algirdas Martinaitis, aktoriai Gediminas Storpirštis, Elvyra Žebertavičiūtė, Remigijus Vilkaitis ir Jolita Vilkaitienė, Inesa Paliulytė, Algirdas Dainavičius, Giedrius Arbačiauskas, operos solistai Viktorija Miškūnaitė ir Liudas Mikalauskas, skulptoriai Gitenis Umbrasas ir Vytautas Karčiauskas, dailininkai Bronius Leonavičius, Gražina Vitartaitė, Saulius Kruopis, Tomas Jovaiša, fotografai Rimantas Dichavičius, Juozas Valiušaitis, architektai profesoriai Algis Vyšniūnas, Napoleonas Kitkauskas, poetė Aldona Puišytė, režisieriai Rasa Micachienė, Ramūnas Cicėnas, Jokūbas Vilius Tūras, rašytojai Romas Gudaitis, Elena Kurklietytė ir Vytautas Rubavičius, dainininkai Violeta ir Vilius Tarasovai, scenografė Kotryna Daujotaitė.

„Manau, kad Lietuvoje šiandien egzistuoja dvi kultūros sampratos ir du meno kūrėjų pasauliai. Simboliška, jog net nebuvau pakviestas į vieno iš šių pasaulių atstovų organizuotus Vilniaus mero rinkimų kandidatų debatus kultūros tema. Tačiau Lietuvoje gausu iškilių menininkų, kuriems brangus lietuviškos nacionalinės kultūros išlikimas ir sklaida, derama jos vieta valstybės gyvenime. Džiaugiuosi, jog tarp jų yra visų kartų ir daugelio menų atstovai. Visi jie radę drąsos šiais laikais išreikšti ne tokią ir patogią poziciją – palaikymą mano ir Nacionalinio susivienijimo pasaulėžiūrai. Kai kurie šių žmonių man yra tiesiog milžinai, žmonės, patys savo darbais ir sukūrę tai, kas šiandien yra Lietuvos kultūra ir lietuviškumas. Pats šis jų palaikymas yra moralinė pergalė, įprasminanti ne tik kampaniją, bet ir ne vienus veiklos metus. Tačiau turiu su jais sutikti – norint pokyčių pirmiausia Vilniaus kultūros gyvenime, reikalinga ir politinė pergalė rinkimuose“, - palaikymą komentavo dr. Vytautas Sinica. 

Savivaldos rinkimai, kuriuose bus renkami merai ir tarybų nariai, visoje Lietuvoje vyks sausio 5 dieną. Nacionalinis susivienijmas, be Vilniaus miesto taip pat keliantis kandidatus Trakų ir Ignalinos rajonuose bei Kauno mieste, rinkimuose dalyvauja 17 numeriu. 


Susiję

Vytautas Sinica 4164846144775732921
item