Buvusi Kanados parolimpietė: vietoj pagalbos man pasiūlė pagalbinę savižudybę

laikmetis.lt Buvusi parolimpiete, tarnavusi Kanados kariuomenėje, 2019 m. kreipėsi į Kanados veteranų reikalų departamentą (VAC), prašydama ...

Buvusi parolimpiete, tarnavusi Kanados kariuomenėje, 2019 m. kreipėsi į Kanados veteranų reikalų departamentą (VAC), prašydama namų keltuvo neįgaliojo vežimėliui, kuris padėtų jai lengviau manevruoti namuose.

Christine Gauthier (Kristina Gotjė) praėjusią savaitę Kanados Bendruomenių rūmų veteranų komitetui liudijo, kad buvo šokiruota, kai VAC darbuotojas jai pasiūlė pagalbinę savižudybę kaip jos kančių sprendimą.

Ji parlamento nariams pasakojo, kad penkerius metus kovojo už neįgaliojo vežimėlio pritaikymą, rašo cbc.ca.

„Turiu laišką, kuriame rašoma, kad jei esate tokia beviltiška, ponia, mes galime jums pasiūlyti MAID arba medicininę pagalbą mirštant“, – pasakojo moteris žurnalistams. Ji sutiko pateikti laiško kopiją parlamento nariams.

„Galvojau, jog negaliu patikėti, kad jūs… duosite man injekciją, kuri padės man numirti, bet nesuteiksite man priemonių, kurių man reikia, kad galėčiau gyventi“, – gruodžio 2 d. interviu „Global News“ sakė moteris. Ją tai šokiravo.

C. Gauthier tarnavo Kanados kariuomenės sunkiosios artilerijos dalinyje ir 1995 m. buvo sunkiai sužeista per nelaimingą atsitikimą mokymų metu, rašoma Canoeicf.com. Po šuolio į tranšėją jai buvo smarkiai pažeista nugara, keliai ir klubai, vėliau buvo atlikta daugybė operacijų, tačiau jos buvo nesėkmingos. Ji varžėsi keliose parolimpinėse sporto šakose, įskaitant ledo ritulį, šiaurietišką slidinėjimą ir kanojų sprintą.



Susiję

Pasaulis 4161536148240367621

Rašyti komentarą

item