Vilniuje įvyko Nacionalinio susivienijimo suvažiavimas

Gegužės 21 dieną Vilniuje, viešbutyje Best Western Hotel, įvyko partijos Nacionalinis susivienijimas suvažiavimas. Jame dalyvavo 132 balsavi...

Gegužės 21 dieną Vilniuje, viešbutyje Best Western Hotel, įvyko partijos Nacionalinis susivienijimas suvažiavimas. Jame dalyvavo 132 balsavimo teisę turintys delegatai. 

Suvažiavime priimtos rezoliucijos dėl nepaprastosios padėties ir priemonių nacionalinės gynybos stiprinimui, o taip pat viešas laiškas dėl Lietuvoje vykdomos, Kremliaus terminais, „denacifikacijos“, ir būtinybės stabdyti šį reiškinį.

„Įvesdamas nepaprastąją padėtį Seimas suteikė nemotyvuotus įgaliojimus policijos pareigūnams be teismo sprendimo sustabdyti bet kurios žiniasklaidos priemonės veiklą vien dėl galimo kurstymo diskriminuoti asmenis įsitikinimų bei pažiūrų pagrindu. Naudodamasi nepaprastąją padėtimi  Vyriausybė savo nuožiūra ėmė neribotai naudoti valstybės rezervą, kurį be adekvačios kontrolės ėmė švaistyti ne žlungančiam šalies smulkiajam verslui palaikyti ar žmonių socialinėms reikmėms tenkinti, o įvairioms ideologinėms programoms, tyrimams ir juos vykdančioms parazitinėms institucijoms bei įstaigoms finansuoti. Tapusi vienintele Europos Sąjungoje valstybe, kuri visoje savo teritorijoje paskelbė nepaprastąją padėtį, valdančioji dauguma, spaudžiama tarptautinių lobistų ir Lietuvai nedraugiškų jėgų, politinė valdžia suteikė sau teisę neleisti visuomenei rengti protestų jautriausiais visuomenei klausimais,“ – konstatuojama rezoliucijoje dėl nepaprastosios padėties nutraukimo. 

„Per ilgai visos diskusijos apie gynybą apsiribojo jai skiriamo BVP procento skaičiavimu. Būtinas visapusiškas požiūrio į gynybą atsinaujinimas, visuotinis šaukimas, paskatos piliečių ginklavimuisi, efektyvūs mobilizacijos ir miestų gynybos planai. Būtiną suvokti, kad Lietuva pati sprendžia savo likimą, tad pati yra svarbiausias savo valstybingumo gynėjas, ir tuo remti visą gynybos politiką. Būtina matyti gynybą platesniame kontekste, suprantant, kad būtinos jos dalys yra gimstamumo skatinimas, socialinės atskirties mažinimas, lygybės prieš įstatymą užtikrinimas, įtampų kurstymo vengimas, pagarbos rezistencijai puoselėjimas ir patriotinis ugdymas šalies mokyklose,“ – rezoliuciją dėl būtinų priemonių nacionalinei gynybai stiprinti apibendrino partijos pirmininkas profesorius Vytautas Radžvilas. 

Suvažiavime taip pat pritarta viešam laiškui dėl būtinybės stabdyti Lietuvoje „minkštosiomis“ priemonėmis vykdomą „denacifikaciją“ – Kremliaus siekius Ukrainoje visiškai atitinkančias, nors be karinės agresijos mūsų šalyje vykdomas sistemingas pastangas slopinti ir išnaikinti Lietuvoje tautinę savimonę, patriotinę istorinę atmintį, kalbinį nacionalizmą ir suverenaus valstybingumo troškimą apskritai. 

Atvirame laiške reikalaujama Lietuvos atstovų visuose formatuose skatinti maksimalią šalių karinę ir humanitarinę pagalbą Ukrainai, reikalauti skubaus ir supaprastinto Ukrainos priėmimo į ES, nedelsiant gražinti į mokyklas karinį-patriotinį ugdymą, parengti visuomenės sutaikymo ir pilietinio sutelkimo programą, nacionalinio transliuotojo laidose nutraukti piliečių priešinimą, finansiškai skatinti žiniasklaidoje patriotinio ugdymo programas, stabdyti visuomenę kiršinančius įstatymų projektus (ypač skatinančius narkotikų, svaigalų, šeimos sampratos liberalizavimą), skirti pakankamą finansavimą supažindinant visuomenę su svarbiais istoriniais tyrimais, išsaugančiais istorinę lietuvių tautos ir valstybės atmintį, gražinti valstybėje deramą pagarbą ir rūpestį Lietuvos laisvės kovų ir pasipriešinimo okupaciniams režimams, įskaitant Birželio Sukilimo, dalyvių atminimo įamžinimui. Atskiras dėmesys skiriamas rezistencijos neigimui, siūlant drausti Tautos didvyrių juodinimą. Rengėjų siūlymu, abejonės dėl Tautos didvyrių įamžinimo privalo būti paremtos nacionalinių ar tarptautinių teismų sprendimais, o nepagrįsti išpuoliai prieš rezistencijos dalyvius laikytini išpuoliais prieš  lietuvių tautos genocido aukas. Laiškas baigiamas reikalavimu viešinti metodiškai rezistencijos dalyvius šmeižiančius asmenis.

Suvažiavimo metu taip pat atnaujintos kolegialių organų sudėtys, išreikšta valia dalyvauti savivaldos rinkimuose ir aptartas požiūris į savivaldą bei konkrečiai šiuos rinkimus, pristatyta finansų ataskaita.


Susiję

Nacionalinis susivienijimas 3609054069981024499
item