Internete plinta peticija prieš vienalytės partnerystės įteisinimą

Savaitgalį socialiniuose tinkluose pasklido peticija prieš vienalytės partnerystės įteisinimą. Peticijos autorius – Krikščioniškosios kultū...

Savaitgalį socialiniuose tinkluose pasklido peticija prieš vienalytės partnerystės įteisinimą. Peticijos autorius – Krikščioniškosios kultūros institutas, motyvuojantis, kad šeima galima tik tarp vyro ir moters. Per savaitgalį peticiją pasirašė daugiau nei 2700 asmenų, ja dalinosi kardinolas Sigitas Tamkevičius, kunigas Arnoldas Valkauskas ir kiti žinomi asmenys. Pasirašiusiųjų pavardės nėra viešinamos.

„Nepritariame partnerystės įteisinimui, nes šeima galima tik tarp vyro ir moters. Žmogus sukurtas kaip vyras ir moteris, lytys papildo viena kita, o jų bendrystė vienintelė leidžia atsirasti naujai gyvybei ir išlikti žmonijai. Politikai negali palaikyti šią tiesą neigiančių įstatymų. To moko ne tik Bažnyčia. Daugybė tyrimų rodo, kad vaikams geriausia augti stabilioje šeimoje su tėvu ir motina. O stabiliausios yra vyro ir moters santuoka sukurtos šeimos. Valstybė turėtų padėti šeimoms ir skatinti santuoką bei tėvystę, o ne kurti kitokias, žmogaus prigimčiai prieštaraujančias šeimos formas. Vaikų geriausi interesai ir ateities kartos turėtų būti svarbiausias teisingos valstybės rūpestis“, - rašoma paskelbtame peticijos tekste. 

Peticijos autorių teigimu, Seime užregistruotas civilinės sąjungos įteisinimo projektas tėra kitaip pavadinta partnerystė, kas teisiškai reiškia šeimos santykių pripažinimą vienalytėms poroms. Būtent šeimos statuso pripažinimas vienalytėms poroms, partnerysčių įteisinimo priešininkų paprastai įvardijamas kaip pagrindinė problema. Seime alternatyviai siūlomas bendro gyvenimo instituto projektas, kuriuo siekiama sureguliuoti kartu gyvenančių nesusituokusių asmenų praktinius klausimus, tačiau nepripažinti jiems šeimos teisinio statuso. 

Peticijos autoriai atkreipia dėmesį, kad tai ne pirmas Krikščioniškosios kultūros instituto veiksmas, jų žodžiais, kovoje už prigimtinę vyro ir moters šeimą. Primenama, kad 2019 metais institutas surinko 21 800 Lietuvos piliečių parašų prieš LGBT Pride eitynes Vilniuje. Tada argumentuota, kad Konstitucija numato, kad viešieji renginiai gali būti ribojami, jeigu prieštarauja visuomenės dorovei, o „Vilmorus“ apklausos tais metais parodė, kad tokio prieštaravimo dorovei neįžvelgė vos 20 procentų piliečių.

Susiję

Šeimos politika 1532569744004315697
item