Katalikų vyskupai sukritikavo Emmanuelio Macrono pasiūlymą abortus paversti žmogaus teise

Europos katalikų vyskupai šią savaitę paragino Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną atsisakyti savo plano Europos Sąjungos Pagrindinių t...


Europos katalikų vyskupai šią savaitę paragino Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną atsisakyti savo plano Europos Sąjungos Pagrindinių teisių chartijoje sukurti vadinamąją "teisę" į abortus.

Europos Sąjungos Vyskupų konferencijos komisijos prezidiumo vadovas pavadino negimusių kūdikių žudymą "neteisingu" ir pareiškė, kad E. Macrono pasiūlymas pažeistų pamatines vertybes, kurių pagrindas yra kiekvieno žmogaus gyvybė.

Šis planas "ne tik prieštarauja pagrindiniams Europos įsitikinimams ir vertybėms, bet ir būtų neteisingas įstatymas, neturintis etinio pagrindo ir skirtas amžino konflikto tarp ES piliečių priežastimi."

Sausį E. Macronas Europos Parlamente pareiškė, kad Prancūzija sieks, jog "teisė" į abortus būtų įtraukta į Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartiją šiais metais. Jis teigė, kad vadinamoji "teisė" nutraukti negimusį kūdikį yra "stipri vertybė", už kurią Europa turėtų kovoti, kad ji būtų palaikyta.

"Privalome atnaujinti šią chartiją, kad ji būtų aiškesnė aplinkos apsaugos ir teisės į abortus pripažinimo klausimais", – įstatymų leidėjams sakė E. Makronas. "Atverkime šias diskusijas su savo bendrapiliečiais... įkvėpti naujos gyvybės teisės ramsčio, kuris kuria šią stiprių vertybių Europą."

Tačiau katalikų vyskupai sakė, kad E. Macrono pasiūlymas padarys priešingai siekiui "įkvėpti naujos gyvybės". Jie pabrėžė, kad viena iš pagrindinių Europos vertybių yra ta, kad kiekvienas žmogus yra vertingas kiekviename gyvenimo etape.

Su ta vertybe ateina pareiga visuomenei ir Bažnyčiai apsaugoti pažeidžiamiausius.

"... Rūpinimasis moterimis, kurios dėl nėštumo yra sunkioje ar konfliktinėje situacijoje, yra pagrindinė Bažnyčios diakoninės tarnystės dalis ir taip pat turi būti mūsų visų visuomenių pareiga."

Jie taip pat paragino Europos Sąjungos lyderius nevesti savo abortus palaikančios ideologijos žemyne ir paragino įstatymų leidėjus gerbti skirtingus požiūrius šiuo klausimu.

Anksčiau Europos Parlamentas išrinko už gyvybę pasisakančią prezidentę Robertą Metsolą.

R. Metsola atstovauja Maltai , vienai iš nedaugelio Europos šalių, kuri gina negimusių kūdikių teisę į gyvybę ir yra uždrausdusi abortus. Ji ne kartą balsavo prieš priemones, skatinančias negimusių kūdikių žudymą abortais kaip teisę, ir pasisakė prieš ES bandymus spausti tokias šalis kaip Malta legalizuoti abortus pagal pageidavimą.

2020 metais abortai buvo pagrindinė mirties priežastis pasaulyje. Nužudyta 42,6 milijono negimusių kūdikių.


lifenews.com vertė Linas Karpavičius



Susiję

Religija 2483534023261099458

Rašyti komentarą

item