Ispanijos Konstitucinis teismas reikalauja grąžinti visas Nepaprastosios padėties baudas

Ispanijos vyriausybė pasiruošusi vykdyti baudų, surinktų pirmosios Nepaprastosios sanitarinės padėties metu, grąžinimą Konstituciniam Teismu...

Ispanijos vyriausybė pasiruošusi vykdyti baudų, surinktų pirmosios Nepaprastosios sanitarinės padėties metu, grąžinimą Konstituciniam Teismui praėjusį rugsėjį paskelbus, kad Nepaprastoji padėtis buvo prieštaraujanti konstitucijai.

Piliečiai, nepritariantys Nepaprastajai sanitarinei padėčiai, Ispanijoje ką tik iškovojo pirmąją pergalę. Ir tai įvyko praėjus mėnesiui po Konstitucinio Teismo verdikto, kuris praeitą rugsėjį Nepaprastąją padėtį paskelbė prieštaraujančia konstitucijai. Tad šis Teismas pareikalavo vyriausybės grąžinti piliečiams visas baudas, kurios jiems buvo paskirtos.

Ir ši priemonė jau įsigaliojo, kaip spalio 22 d. patvirtino portalui Lecourier-du-soir.com keletas medijų, su kuriomis buvo konsultuojamasi. Taigi, remiantis informacija, pateikta ispanų medijos El.Diario.es, socialistų vyriausybė, vadovaujama Pedro Sanchez‘o pareikalavo, kad būtų sudaryta darbo grupė minėtų baudų grąžinimo vykdymui.

Tą pačią informaciją patvirtino kitas žiniasklaidos šaltinis, Estenerife.com, pateikęs daugiau detalių apie baudas, kurios bus grąžintos. Taigi, šio šaltinio duomenimis, nuo 2020 kovo 14 dienos, datos, kai Ispanijoje įsigaliojo pirmoji Nepaprastoji padėtis, piliečiams buvo paskirtos 1 142 127 baudos.

Tarp regionų, kur paskirta daugiausia baudų, yra Madrido (184 517) ir Andalūzijos (195 986). Bet ir kitose šalies dalyse daug Nepaprastajai padėčiai nepaklūstančių piliečių patyrė sankcijas. Pavyzdžiui, Navaroje bus grąžinta 12 500 baudų. Kastilijos ir Leono regione bus grąžintos 59 299 baudos, tuo tarpu Gvadalacharoje tik 3 971.

Šaltinis: lecourrier-du-soir.com

Į lietuvių k. išvertė Daiva Jakubonienė



Susiję

Pasaulis 7894172464253425782

Rašyti komentarą

item