Vengrija: neleisim LGBT aktyvistų į darželius ir mokyklas

laikmetis.lt „Užkabinom jautrią stygą“, – naujajį vaikų apsaugos nuo LGBT įstatymą radijo stotyje Kossuth Rádió komentavo Vengrijos teising...

laikmetis.lt

„Užkabinom jautrią stygą“, – naujajį vaikų apsaugos nuo LGBT įstatymą radijo stotyje Kossuth Rádió komentavo Vengrijos teisingumo ministrė Judit Varga. Anot ministrės, Europos Komisija ir Europos Parlamentas nori, jog LGBT organizacijų aktyvistams vaikai būtų pasiekiami darželiuose ir mokyklose ir daro viską, jog Vengrija pakeistų dabartinį įstatymą, draudžiantį bet kam, išskyrus tėvus, lytiškai ugdyti savo vaikus.

Ministrė teigė, jog spaudimas Vengrijai tapo ypač akivaizdus, kuomet kitų šalių įstatymams, nesutinkantiems su ES normomis, buvo duodama mažiausiai du mėnesiai apsvarstyti jų suderinamumą su Europos Sąjungos teise, tačiau Vengrijai šiuo atveju buvo duota vos savaitė. Ministrė ginasi, kad jokių pažeidimų su ES normomis nėra ir negali būti, nes Europos Sąjungos žmogaus teisių chartija teigia, jog tėvai turi išskirtinę teisę auklėti savo vaikus.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas vizito Belgrade metu pastebėjo, jog šeimos politika yra išskirtinai nacionalinės šalių kompetencijos dalykai ir jokie Briuselio biurokratai neturėtų kištis ne į savo reikalus. „Kad ir ką jie darys, mes LGBT aktyvistų į mokyklas ir darželius neleisim“, – teigė premjeras.

Teisingumo ministrė pabrėžė, jog Vengrija neleis, kad jai diktuotų Europos Teisingumo teismas ar kitos ES organizacijos ir toliau saugos tėvų teisę lytiškai ugdyti savo vaikus. Pastaruosiuose susitikimuose Briuselyje Vengrijai buvo grasinama, kad nepakeitus minėto įstatymo gali būti atimtos lėšos, kurias Europos Sąjunga skiria ekonominiam atsigavimui po Covid -19 pandemijos. Reaguodama į tai J. Varga teigė, jog Vakarų Europos lyderiai su Vengrija ir kitomis Vidurio Europos šalimis elgiasi kaip „kolonistai“.



Susiję

Šeimos politika 2941370784124880353

Rašyti komentarą

26 komentarai

Henrikas rašė...

Kurių įstatymų patogiau laikytis, ES ar valstybinių,sprendžia tik valstybių piliečiai, one parlamentai, prezidentai ar premjerai!!!

romkis rašė...

Kad Vengrija nusprende neluosinti vaiku lgbt genderizmo programomia mokyklose ar darzeliuse,uzdraude bet kokius ju pasirodymus sia tema padare labai puiku ir gera zingsni vaiku apsaugoje nuo tokiu iskrypimu

Anonimiškas rašė...

Vengrija nieko nesprendžia. Sprendžia Maskvoje. Net kokias vakcinas pirkt nusprendžia Putinas.

Anonimiškas rašė...

Dieve laimink Vengriją ir jos išmintingus vadovus.

Anonimiškas rašė...

Maskvos ir visos Rusios patriarchas Kirilas juos jau palaimino.

Henrikas rašė...

Anonimiškas, prisistatyk ar bent parašyk savo lyties numerį.

Filadelfijus rašė...

Nacionalistams be lyties ir ano galo daugiau kas nors rupi? Panasu kad ne.

Unknown rašė...

Pritariu, kad ta įdinga lgbt idelogija būtų draudžiama darželiuose ir mokyklose. Tikrai ES šiuo klausimu peržengė visas ribas ir tai labai panašu į šantažą nepritariančių valstybių atžvilgiu...Tai, tiesiog, ideologija be ateities žmonijai.

Tadas rašė...

Dink is eterio troli

Anonimiškas rašė...

Vengrija sprendžia pati. Lietuvos valdantiesiems "mina ant mozolių", todėl ir urzgia kaip uzbekai sovietyne ant estų 1988-ais.

Anonimiškas rašė...

Radžvilo jedinstveninkai nori kad Putinas vadovautų Lietuvai, taip kaip jis Vengrijai vadovauja. Įpiršo rusišką atominę, rusiškus skiepus, o vengrų Kremlius išvis nieko neklausia.

Anonimiškas rašė...

EK jau suspendavo ekonominio atsigavimo lėšas Vengrijai (atrodo apie 7 mlrd), bet čia lazda su dviem galais. O jei Vengrija išsivers be tų pakišų, kas tada? kas geriau - parduot venlniui sielą ar pagyvent biedniau.

Anonimiškas rašė...

Geresnis sprendimas išmėžt Orbaną į Putino tarnų šiukšlyną ir pasiimti tuos 7 mlrd.

Kiesha816 rašė...

Anonimas eik pas Raskevičiu paprašyk kad tau šikną pamasažuotu o Vengrija šaunuoliai nepasiduoda ES spaudimui ir kas per tvarka aš savo kieme ką noriu ta darau ko kišasi ES tipo Vengrija pažeidžia vaikų teises tai gal vaikus mokinti kaip narkotikus pasigaminti kaip bombas gaminti ko šitų dalykų nemokina? Yra ribos o Vengrija šituo atveju palaukiau 100%

Anonimiškas rašė...

Aik tik Kieša, tau matyt jau koks Celofanas ar Orlauskas šikną pamasažavo Vingio parko krūmuose. Papasakok geriau kaip Obranas vengramas Sputničoko pripirko.

Pikc Kažinkavičius rašė...

O tuo tarpu "progresyvioje" Anglijoje, skirtingai, negu "atsilikusioje" Vengrijoje, vaikų "šviesti" niekas netrukdo - na išskyrus vietinius musulmonus, kurie netyli, nes nebijo būti apšaukti "retrogradiškais -fobais beigi -istais": https://summit.news/2021/07/12/uk-library-forced-to-apologize-after-hiring-man-in-monkey-dildo-costume-to-perform-in-front-of-children/, https://summit.news/2021/07/13/muslim-parents-organize-protest-against-dildo-butt-monkey/. Čia besisklaidantys Anūko tskp-lgbt liaudyje vadinamos partijos fanatikai, kiek suprantu, tokiam savo atžalų "švietimui" neprieštarautų - nes gi ne proputiniški kremliniai kokie, o be to, už lango dvimpirmas amžius, viską... :D

Unknown rašė...

"... Anūko tskp-lgbt..."
Gražus terminas,bet visgi...
Iš kur kilo LGBT, iš TSRS* ar iš globalistų?
Ar TSRS sukūrė globalistus, ar globalistai TSRS?
Iš kur kilo globalistai, kosmopolitai...?
Ar yra koks ryšys su Frankfurto mokykla, o jei yra, tai koks?
Ir paskutinis, PATS SVARBIAUSIAS, kodėl niekas informaciniame lygmenyje viso to* nesudėlioja į vientisą nuoseklią informacinę grandinę?! Ir kodėl ta nuosekli informacinė seka netampa dabartinių problemų kilmės ir jų spendimų atskaitos pradžia?

Anonimiškas rašė...

Jau Anglija negera. Dar neseniai buvo labai gera, nes juk išeina iš "blogos" gėjų Europos ir dabar vaikus auklės teisingai. Tai kodėl gi neauklėja? Europos jau seniai ten nebėr.

x rašė...

Na taip, neleisim kažkokių ten gėjų aktyvistų, nors jie ir taip į jokius darželius ar mokyklas nesiveržia. Kalba ten tik apie mokymą, minėt kad pasitaiko kartais ir du princai, ar geriau nutylėt.
Bet geriau leisim realiai veržtis katalikų kunigėliams į mokyklas, luošinti vaikus su savo tikybom, neva jų tėveliai to pageidavo. Dar leisim tiem kunigėliams pravesti vasaras stovyklas 10-12m berniukams, tokius labiausiai kunigėliai myli, kaip tas iš Vilniaus, dėl kurio neseniai pradėtas tyrimas.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tiek SSSR, tiek lgbtqipzawkdhjhasfkahjfklhaskjfhkasncfkhf457468784xzvdshfdnc šaknys tos pačios - marksizmas. Ryšys su Frankfurto mokykla tiesioginis: šita šutvė nusprendė ekonominį marksizmą ("amžinai skriaudžiamas proletariatas prieš amžinus skriaudėjus buržuaziją") kaip nepasiteisinusį (pasaulinės komunistinės revoliucijos, kaip tikėtasi, taip ir neįvyko) "reformuoti" į 'kultūrinį" ("amžinai skriaudžiamos "mažumos" prieš amžinus skriaudėjus daugumą"). Šita versija pasirodė kur kas gyvybingesnė, nes, a) nors teiginys "proletariatas neturi tėvynės" nepasitvirtino, visokių "mažumų" atveju tai jau veikė (greičiausiai dėl didžiulio tų "mažumų" narcisizmo), b) jei "proletariatas", pradėjęs gyventi geriau, nustojo žavėtis ekonominiu marksizmu dėl akivaizdžių priežasčių, pas "mažumas" stabdžių ("aš išsikovojau ir apgyniau savo teises - dabar galiu normaliai gyventi") nėra, ir c) tų "mažumų" skaičius yra iš esmės begalinis, tad ir "revoliucija" bus "permanentinė", ir tikslas "pasaulį seną (t.y. Vakarų civilizaciją) išardysim!" gali būti įgyvendinamas nuolatos.
O atsakymas į svarbiausią klausimą yra labai paprastas: tiek "senieji", tiek "naujieji" marksistai kategoriškai nenori pripažinti savo artimų giminystės ryšių. :)

Kaunietis rašė...

Ir vel parukei zolyte libkome ?

Kaunietis rašė...

Uzderejo libkomu.Kaina kris

Kaunietis rašė...

Kur Lietuvoj kunigai praveda vasaros stovyklas libkome? Ka rukai?

x rašė...

Jei pranešime taip rašoma ir net kreipiamasi į Vatikaną, vadinasi praveda ar bent jau aktyviai dalyvauja.

Unknown rašė...

Ačiū,bet PATS SVARBIAUSIAS, kodėl niekas informaciniame lygmenyje viso to* nesudėlioja į vientisą nuoseklią informacinę grandinę?! Ir kodėl ta nuosekli informacinė seka netampa dabartinių problemų kilmės ir jų spendimų atskaitos pradžia?
Jūs atsakote "iš marksistinių pozicijų", o man reikia atsakymo... (pateiksiu konkrdtų pavyzdį).
Tautiškai patrotiškai nusiteikęs žmogus (žmonės), kreivai žiūrintys į marksizmą, į "dryžuotus" nesiorentuoja (na, su žvake nestovėjau), BET lgbttt, o dabar dar ir juodieji skėriai jiems VISIŠKAI nesitapatina, nesisieja su bet kokiu marksizmu,nemato jokios problemos (!), ir netgi piktinasi tais ir tokiom mintim, kurios sieja marksizmą su lgbttt, su "vargšais pabėgėliais". Kaip atsekti "trupinių taką" nuo marksistų-frankfurtistų iki lgbtttt ir "pabėgėlių"?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Iš dalies į klausimą jau atsakiau: dabartiniai neomarksistai LABAI nenori, kad žmonės žinotų apie jų ištakas, todėl jie net savo tikruoju vardu nesivadina - tai "liberalai", tai "demokratai", o Lietuvoje - dar ir "socialdemokratai" ar net 'konservatoriai" (!), ir jų valdomos masinės dezinformacijos priemonės, suprantama, apie tokias sąsajas taip pat tyli. Taigi, jeigu koks žmogelis gyvena tik "sisteminės" dezos burbule, nieko jis ir nežino. O tas "trupinių takas" jau seniausiai ir ne kartą nubarstytas - bet ne "sisteminiuose" šaltiniuose.

item