Nacionalinis susivienijimas kviečia į mitingą prieš migrantų priėmimą

Nacionalinis susivienijimas rengia mitingą „Apginkime Lietuvą“ prie Lietuvos Respublikos Seimo jo neeilinės sesijos dieną – liepos 13-ąją, a...

Nacionalinis susivienijimas rengia mitingą „Apginkime Lietuvą“ prie Lietuvos Respublikos Seimo jo neeilinės sesijos dieną – liepos 13-ąją, antradienį, 9.30 val. ryto. Mitinge reikalaujama ginti Lietuvos sienas, gerbti jos suverenumą ir nebepriimti nelegalių migrantų.

„Ilgiau nei mėnesį į Lietuvą neribotai plūstant Lukašenkos atvežtiems nelegaliems migrantams, Lietuvos valdžia imituoja dėmesį problemai ir tikisi nuraminti žmones butaforiniu jos sprendimu. Sukviesta neeilinė Seimo sesija, o joje pažadėta priimti sprendimą statyti tvorą su spygliuota viela. Tačiau niekas iš valdančiųjų nesako nė žodžio apie svarbiausią dalyką – migrantų neįsileidimą. Tvora gerai, tačiau prasminga tik tuo atveju, jeigu bus nuspręsta visiškai nebepriimti migrantų. Tokio sprendimo nėra, valdantieji apie tai nekalba ir net paklausti vengia komentuoti. Tačiau visą tiesą pasako Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas, kartojantis, kad tarptautinės sutartys neleidžia Lietuvai nepriimti migrantų“, - rašoma kvietime. 

„Taigi nelegalai į Lietuvą plūs toliau, jau ruošiamos vietos dar keturių tūkstančių apgyvendinimui, o Lietuvos piliečiai raminami jiems žadama ir šios kovos simboliu tapusia tvora. Jeigu šios tendencijos išliks, net ir sėkmingai deportavus daugumą migrantų, Lietuvos veidas pasikeis neatpažįstamai. Kairieji radikalai jau sveikina tokią galimybę, kviečia nelegalus pasitikti, kurti verslus ir studijuoti Lietuvoje. Delsiant iš esmės ir ryžtingai spręsti nelegalios migracijos užkardymo klausimą ir vykdant jai palankią propagandą Lietuvos visuomenė sąmoningai pratinama prie minties, kad nuolatinis atėjūnų plūdimas į šalį yra neišvengiamas ir nesustabdomas. Siekiama įtvirtinti požiūrį, kad būtina nuolankiai susitaikyti su negrįžtamai demografinį ir kultūrinį Lietuvos veidą turinčia pakeisti masine ir sisteminga šalies kolonizacija ir lietuvių virtimu asimiliuojama mažuma savo pačių žemėje“, - teigia Nacionalinio susivienijimo pirmininkas prof. Vytautas Radžvilas. 

„Vyriausybės tyla svarbiausiu klausimu siunčia labai aiškią žinutę – sienų uždaryti nelegaliems migrantams neplanuojama. Tačiau žmonėms tikrai nesvarbu, pro kur į Lietuvą ateina nelegalai – ar tai įvyks laukuose, ar pasienio poste. Žmonės matė, ką migrantų minios padarė ir kokias grėsmes atnešė į gatves Vakarų šalyse ir nenori to paties Lietuvoje. Tačiau valdžia dangstosi tarptautine teise. Visa eilė ES šalių tiesiog uždarė sienas, kai į jas prasidėjo masiškai organizuota nelegali migracija. Lietuva turi teisę, o prieš savo piliečius – ir pareigą padaryti tą patį. Skirtumas nebent tas, kad per praėjusio dešimtmečio migrantų krizę į Pietų Europą migrantus plukdė privatūs kontrabandininkai, o link Lietuvos juos gabena didžiausiu pasaulyje žmonių kontrabandininku nusprendęs tapti A. Lukašenka. Priimdami šiuos žmones ne rodome kažkokį principingumą, o tik žaidžiame Baltarusijos diktatoriaus mums primestą žaidimą. Būtina baigti šį žaidimą ir stabdyti migrantų priėmimą kuo anksčiau, kol ne per vėlu ir kol Lietuvoje nenutiko jokių su migrantais susijusių nelaimių, už kurias būtų atsakinga sienų neuždariusi Vyriausybė“, - aiškina partijos vicepirmininkas politologas Vytautas Sinica. 

Mitinge reikalaujama visomis priemonėmis stabdyti ir nepraleisti per sieną nė vieno nelegalaus migranto, kad ir kokio statuso jis reikalautų, o nelegaliai atvykstančius iš Baltarusijos teisiškai pripažinti diversantais – Lukašenkos agresijos prieš Lietuvą dalyviais. Į šalį visgi patekusių asmenų prašymus reikia svarstyti skubos tvarka ir negalinčius pagrįsti teisės į prieglobstį sienos pažeidėjus nedelsiant deportuoti. Galiausiai reikalaujama atsistatydinti Gabrieliui Landsbergiui, kuriam, pasak organizatorių, tenka asmeninė atsakomybė už Lietuvos įtraukimą į Rusijai naudingą ir jos įtaką Baltarusijoje reikšmingai sustiprinusį visiškai neparengtą mėginimą nuversti kaimyninės šalies prezidentą ir pakeisti jį Lietuvai palankia demokratine valdžia.




Susiję

Vytautas Sinica 4778710620244835576

Rašyti komentarą

18 komentarų

Anonimiškas rašė...

"Galiausiai reikalaujama atsistatydinti Gabrieliui Landsbergiui, kuriam, pasak organizatorių, tenka asmeninė atsakomybė už Lietuvos įtraukimą į Rusijai naudingą ir jos įtaką Baltarusijoje reikšmingai sustiprinusį visiškai neparengtą mėginimą nuversti kaimyninės šalies prezidentą ir pakeisti jį Lietuvai palankia demokratine valdžia."

Visų pirma jis apsišaukėlis. Prezidentu jį laiko tik Rusija, Venesuela ir žinoma uolusis Kremliaus tarnas Radžvilas. Negi nėra NS tikrų vyrų kurie išgrūstų šitą neadekvatų senolį Grūto parkan?

Anonimiškas rašė...

Galima vadinti ir Apsišaukėliu - nuo to tikrovėje egzistuojantis dalykas/reiškinys niekur nedingsta. Lingvistika, naujakalbė, realybės pervadinimas - ideologiniai triukai. Geopolitika ir užsienio politika niekur nedingsta - Lietuvai gyvybiškai svarbi kiek įmanoma labiau autonomiška Baltarusija. Opozicinių krymnašistų rėmimas - kelias į niekur (arba dar blogesnis dalykėlis, prilygstantis Lietuvos nacionalinių interesų išdavystei).

Anonimiškas rašė...

Ha ha ha kaip runkeliniai nacionalistai sadistą Lukašenką teisina. Na ką, kaukės nukrito, "patriotai" po kremliaus fufaikem?

Anonimiškas rašė...

Radžvilas skuba sukompromituot realiai galintį įvykti tokį mitingą, organizuodamas mitingo parodiją su etatiniais vatnykais.

Anonimiškas rašė...

Įdomiausia, kaip gabriukas su Kremliaus krymnašistais Cichanouskiais susikukavo.

Anonimiškas rašė...

Putinas į Krymą pasiūlė atvykti rinkimų klastotojui Batkai, o ne Cichanouskai. Tai kas čia krymnašistas? Beje gabriukas su niekuo nekukavo, Cichanouską pats Batka prie Lietuvos sienos atvežė ir atidavė prišikęs į kelnes kad ji likus jį nuvers.

Anonimiškas rašė...

Sujudo liberastiniai sorošiniai:D

Anonimiškas rašė...

Vytauto Landdsbergio KGB agentu, iki šiol vykdančiu Maskvos užduotis, nelaiko tik tu ir dar keletas jo pakalikų.

Anonimiškas rašė...

Landsbergynas išsigandęs ne juokais, nes ES ožio gelbėti neis.

Anonimiškas rašė...

Ko mekeni, Lukašenkos podchalujau, nesumokėjo ką žadėjo?

Anonimiškas rašė...

Tai kur tas mitingas, ar ten tie 15 slaviškų bruožų pensininkų?

Anonimiškas rašė...

Tai Seimas, kaip ir tikėtasi, žais pagal Batkos taisykles - nelegalus įsileis. Naujų Batkos taisyklių Lietuvai atsiradimo priežastis - atskira tema. Ir kodėl senai diktatoriaujantis Batka būtent dabar ėmėsi naujų taisyklių...

Anonimiškas rašė...

Jei galėtų neįsileisti, tai ir neįsileistų. Bet negali del tarptautinių sutarčių. Taip kaip negali mirties bausmės taikyti, nors yra daugybė vertų jos.

Anonimiškas rašė...

Jei tau ProPatria - idėjiniai priešai ,tai ko čia atėjęs ambriji? Kur tu matai Lukašenkos teisinimą? Kaip ten sovietinis saugumas praleidinėdavo V. Lansdbergio brolį? - ir dar kur! - į Australiją! Ko tavo Landsbergis neatsisako sovietinio profesoriaus vardo ir sovietinės valdžios duoto buto? Tegul V. Landsbergis kaip įžymybė įrodo savo ištikimnybę Lietuvai, atsisakydamas viso sovietinio brudo!

Pikc Kažinkavičius rašė...

Anonimiškas 2021-07-15 00:20, negaiškite laiko su tokiais - neverta. ;)

Anonimiškas rašė...

Ei, vatinis patriote su fufaike, gal Landsbergiui dar ir sugriautus kolūkius atstatyt?

Anonimiškas rašė...

REIKIA NAUJOS SĄVOKOS į Lietuvą siunčiamoms grupuotėms pavadinti. Vadinti juos migrantais, reiškia padėti jiems MASKUOTIS nekaltu vardu.
Pavadinimas turėtų nurodyti, jog tai netipinės, piktavalių organizuojamos, iš kažkur profesionalų valdomos grupuotės, kurių dalis gal ir iš nusikalstamo pasaulio. gal net specialius mokymus praėjo. Juk ir Hitleris, ir Stalinas turėjo spec. pajėgų, kurias sudarė būtent kriminaliniai nusikaltėliai, žmogžudžiai. Kremlius tos patirties neužmiršo. Netikslus nekaltas politkorektiškas vadinimas paralyžiuoja teisėtvarkos ir teisėsaugos pajėgas, uždeda akinius, iškraipančius tikrovę. Neužmirškime: Pradžioje buvo ŽODIS. Teisingas žodis - teisingų veiksmų ir krypties rodyklė. Mes nuo neteisingo, tikrovę iškraipančio žodžio ,,migrantas" pradėjome. Taisykime, kol ne vėlu.
Palyginkime mūsų naujuosius keliauninkus, keletą metų keliaujančius iš šalies į šalį, pagyvenančius kiekvienoje iš jų, kad UŽDIRBTŲ tolesnei kelionei, ir kartu renkančius medžiagą savo suplanuotam tikslui - mokslo darbui, kūriniui, ar kt. Šie keliauninkai ne tokių tikslų turi.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Dėl žodžių galios - taikliai. Būtent dėl to "naujieji raudonieji" taip agresyviai keičia žodyną ir įvedinėja savo "naujakalbę". Beje, šituos nelegalus jie vadina net ne migrantais, o "pabėgėliais", kas apskritai yra visiška nesąmonė - ir taip, šita "šyza" naudojama būtent tikrovės suvokimui iškreipti. Panašu, kad tiek senieji, tiek naujieji marksistai į Sapir-Whorf hipotezę LABAI rimtai pažiūrėjo.

item