Vytautas Radžvilas. Nacionalinio susivienijimo programa – alternatyva Lietuvos sąstingiui

Mindaugo Šernos nuotrauka  Skelbiame parengtą Nacionalinio susivienijimo programos projektą. Programa bus priimta artėjančiame steigiam...

Mindaugo Šernos nuotrauka 
Skelbiame parengtą Nacionalinio susivienijimo programos projektą. Programa bus priimta artėjančiame steigiamajame partijos suvažiavime. Tai iš tiesų novatoriška sąjūdinės politinės jėgos programa, brėžianti Lietuvai kitokią raidos kryptį. Visų šalies sisteminių partijų programos yra grindžiamos „globalios Lietuvos” ideologija, kuri buvo D. Grybauskaitės ir A. Kubiliaus pastangomis oficialiai įteisinta 2012 m. LR Seimo patvirtintoje Valstybės pažangos strategijoje „Lietuvos pažangos strategija „Lietuva 2030“. Šiame šalies raidos kryptį dviems dešimtmečiams brėžiančiame dokumente nei karto nėra minima lietuvių tauta, vartojama „Lietuvos tautos” sąvoka. 

Sąvokos „lietuvių tauta“ pakeitimas sąvoka „Lietuvos tauta“ tapo pirmuoju oficialiu pripažinimu, kad 1990 m. atkurtos nacionalinės valstybės raida sukama visiškai nauja kryptimi, būtent kad toji raida yra sąmoningai ir atvirai atsaistoma nuo valstybę sukūrusios lietuvių tautos, kaip jos steigėjos bei suvereno, medžiaginės ir dvasinės plėtros interesų bei lūkesčių. Tai iš tiesų yra Lietuvos susinaikinimo – šalies ir visuomenės „savanoriško“ išsitautinimo ir išsivalstybinimo – strategija.

Joje faktiškai atkartojama SSRS okupacijos laikais kaip valstybinės politikos doktrina oficialiai įtvirtinta ir atvirai skelbta komunistinės ideologijos nuostata, kad būsimojoje pasaulinėje komunistinėje visuomenėje tautos ir valstybės nunyks. „Lietuvos pažangos strategija „Lietuva 2030“ iš esmės yra tik sumodernintas ir naujoms sąlygoms pritaikytas šios doktrinos variantas, nes dokumentą įkvėpusioje ir jį grindžiančioje „globalios Lietuvos“ vizijoje galutiniu ilgaamžės Lietuvos istorijos tikslu skelbiamas valstybės išnykimas ir ją sukūrusios lietuvių tautos išsivaikščiojimas bei ištirpimas globaliame „multikultūriniame“ pasaulyje.

„Globalios Lietuvos“ ideologine vizija grindžiama Pažangos strategija yra programinis valstybės raidos dokumentas, kuriuo nuosekliai vadovaujasi visos iki šiol Lietuvą valdžiusios politinės partijos, siekiančios įgyvendinti strategijoje nubrėžtą turinčios išnykti šalies viziją.

NS programa yra pirmoji atkurtos valstybės gyvavimo tarpsniu parengta principinė alternatyva dabartiniam šalies su(si)naikinimo keliui ir juo stumiančiam valdančiųjų savanoriškai pasirinktam politiniam kursui. Šiuo atžvilgiu ji lygintina su Lietuvos istorinę raidą ir likimą pakeitusia Sąjūdžio programa, priimta 1988 m. įvykusiame Steigiamajame LPS suvažiavime.



Susiję

Vytautas Radžvilas 3224222752841051750

Rašyti komentarą

5 komentarai

S rašė...

Taip, tie veikėjai iš mūsų valstybę paprasčiausiai pavogė.

x rašė...

O kai valstybę pavogsime mes, tai bus kažkas geriau?
Beje, "tie veikėjai" yra išrinkti žmonių. Ir kai referendume tautos paklausė, ar nesumažinti šitų veikėjų veltėdžių-švaistūnų skaičių dvidešimčia, tauta atsakė kad ne, tegul būna, mums kuo blogiau tuo geriau - turėsime dėl ko inkšti ir dejuoti.

Steve Hoffman rašė...

Sveiki ponios ir ponai
Sveiki atvykę į „NoviCap“ finansinių paslaugų teikėją

Ar jums reikia greito finansavimo jūsų verslui ar paskolos asmeniniams poreikiams? „NoviCap“ siūlo lanksčią kredito liniją, faktoringo faktūrą ir ilgalaikes bei trumpalaikes paskolų galimybes, pritaikytas jūsų poreikiams.

„NoviCap“ internetinis skolinimas siūlo paskolas automobiliams, būsto remontui ir praktiškai viskam, esant mažoms palūkanoms tiems, kuriems skubiai reikalinga finansinė pagalba. Norėdami gauti daugiau informacijos apie „NoviCap“ paskolos pasiūlymą, atsiųskite laišką per || [email protected] ||

APIE NOVICAP
„NoviCap“, įkurta 2015 m., Yra viena didžiausių paskolų rinkoje pasaulyje. Daugelis žmonių, ypač įmonių savininkai, naudodamiesi nemokama internetine paslauga „NoviCap“, norėdami rasti finansavimą, naršo po kelis paskolų produktus iš mūsų plataus tinklo skolinimo programų. „NoviCap“ teikia finansavimą greitai, lanksčiai ir skaidriai, o profesionaliems investuotojams suteikia galimybę investuoti į trumpalaikį turtą, kurio grąža yra didesnė nei vidutinė.

PASKOLOS RŪŠYS
„NoviCap“ siūlo įvairias paskolų galimybes, įskaitant:
• Verslo kredito linija • Asmeninė paskola
• Ilgalaikė paskola
• Trumpalaikė paskola
• Įrangos finansavimas
• Komercinė hipoteka
• Pradinė paskola
• Verslo įsigijimo paskola

Jei jums reikia finansinių sprendimų, kaip pagerinti savo finansus, „NoviCap“ yra tinkama įmonė, į kurią reikia kreiptis.

PRIEŽASTIS SKOLINTI IŠ NOVICAP
√Gali pasiskolinti nuo 1000 iki 50 milijonų eurų
√ Gaukite užmokestį per 24 valandas be nesklandumų.
√ Apribokite savo banko priklausomybę
√Nėra paslėptų mokesčių ar sąlygų
√ 100 procentų paskolos patvirtinimas
✓Nėra baudų už pavėluotą paskolos grąžinimą.

Daugiau nereikia švaistyti laiko bandant gauti paskolą iš kitų finansų institucijų ar įtemptų vizitų banke. Mūsų paslauga teikiama visą parą - galite gauti paskolą ir atlikti savo operacijas bet kada ir kur jums reikia.

Mes teikiame 24 valandų pasaulinės klasės paskolų paslaugas. Klausimams / klausimams? - Siųsti el. Laišką adresu || [email protected] ||

„NoviCap“ yra tinkama įmonė, į kurią reikia kreiptis, kai susiduriate su finansiniais sunkumais, o mūsų prioritetas yra šypsena kiekvienam veidui.

Anonimiškas rašė...

Netikiu, kad balsavimas/balsų skaičiavimas tame ref. buvo skaidrus. Ir Grybauskaitės agitacija vyko tą pačią dieną. O jau balsai paštu, tai apie juos nekalbėsim.

Anonimiškas rašė...

šalin šitą nesąmonę. ProPatria, vėl miegate??

item