Burkina Fase islamistai nužudė kunigą ir 5 parapijiečius

Burkina Fase islamistų aukomis tapo šeši katalikai: nužudytas jaunas parapijos kunigas ir dar penki parapijiečiai. Ataka Dablo para...

Burkina Fase islamistų aukomis tapo šeši katalikai: nužudytas jaunas parapijos kunigas ir dar penki parapijiečiai.

Ataka Dablo parapijoje, Sanmatenga provincijoje, įvyko ryto Mišių metu. Apie dvidešimt motociklais atvykusių teroristų apsupo bažnyčią, nušovė parapijos vikarą Simeoną Yampa, po to išsirinko dar penkis asmenis ir juos taip pat nužudė. Prieš palikdami gyvenvietę padegė bažnyčią, gyvenvietės ambulatorinį centrą, išplėšė ir padegė kelias parduotuves.

1985 metų vasario 19 dieną gimęs Simeonas Yampa kunigystės šventimus gavo 2014 metų liepos mėnesį. Jis, beje, taip pat rūpinosi tarpreliginiais santykiais.

Tai ne pirmas islamistinių teroristų išpuolis Burkina Fase. kurios siekia įsitvirtinti ir čia, supriešinti šalies gyventojus, pasėti baimės ir neapykantos klimatą. Jie nuolat rengia atakas prieš civilius, prieš policijos ir kariuomenės postus, taip pat prieš krikščionis. 

Prieš dvi savaites, balandžio 29 dieną, islamistų grupė maldos metu užpuolė vieną protestantų bendruomenę, nušovė pastorių ir du jo vaikus, dar kelis bendruomenės narius.

Iki šiol nieko nežinoma apie Djibo parapijos kleboną, kuris buvo pagrobtas kovo 17 dieną, kaip įtariama, islamo ekstremistų.

Parengta pagal vaticannews.va informaciją.



Susiję

Religija 6191952603038218602
item