Britų vyriausybė: „Krikščionių persekiojimas – beveik genocidas“

vaticannews.va Britų užsienio reikalų ministras Jeremy Hunt paskelbė apie vieno anglikonų vyskupo atliktą ataskaitą, kurią užsakė Did...


Britų užsienio reikalų ministras Jeremy Hunt paskelbė apie vieno anglikonų vyskupo atliktą ataskaitą, kurią užsakė Didžiosios Britanijos vyriausybė. Situaciją padėjo sukurti ir „politkorektiškumas“

Krikščionių persekiojimas pasaulyje – beveik genocidas. Tokia išvada daroma ataskaitoje, kurią kuravo britų vyriausybė, o atskiras jos dalis iš anksto paskelbė užsienio reikalų ministras Jeremy Hunt, vizito Etiopijoje metu.

Pasak tyrimo, kuris buvo patikėtas atlikti Truro anglikonų vyskupui Philip Mountstephen ir kurio visas tekstas bus paskelbtas vasarą, Evangelijos sekėjai yra mažiausiai toleruojama religinė grupė visame pasaulyje. Palestinoje krikščionių liko vos 1,5% gyventojų, o Irake nuo 2013 m. krikščionių sumažėjo nuo 1,5 milijono iki mažiau nei 120.000.

Kalbėdamas Adis Abeboje ministras dėl šios situacijos kaltino ir „politkorektiškumą“, sakydamas, kad kadangi krikščionybė siejama su kolonizacija, daugelis gėdijasi šiandien ginti krikščionis, nesuvokdami, kad kai kurie jų yra neturtingiausi planetos gyventojai.

„Galvoju ne tik apie šį tyrimą, bet ir apie tai, kas Velykų sekmadienį nutiko Šri Lankoje, kas pažadino visus sukeldamas baisų šoką“, – sako ministras. „Problema ne tik tai, kad krikščionių persekiojimas plinta geografiškai, tačiau jis ir intensyvėja“,–  rašo anglikonų vyskupas ataskaitoje. 

Pasak jo, kai kuriuose regionuose persekiojimų lygis ir pobūdis priartėjo prie tarptautinio genocido apibrėžimo pagal Jungtinių Tautų kriterijus. „Pagrindinis tokių genocido veiksmų krikščionių atžvilgiu poveikis – egzodas“, – sako anglikonų vyskupas, pridurdamas, kad „šiuo metu krikščionybei kyla visiško išnaikinimo pavojus kai kuriose Artimųjų Rytų dalyse, kur yra jos giliausios šaknys“. Pristatydamas ataskaitą ministras J. Hunt paragino politikus nebijoti pasirinkti pozicijos šioje situacijoje.

Susiję

Religija 4560172238728061532

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

O ar gali būti kitaip? Kadangi krikščionybė----tikroji religija,kadangi ji siejama su asmeniu-įsikūnijusiu Dievo Žodžiu-Viešpačiu Jėzumi Kristumi, mirtimi ir prisikėlimu atpirkusiu pasaulį ir nugalėjusiu mirtį.Beje, pats Viešpats apie tai kalba.Bet viena turime tvirtai žinoti: Viešpaties Jėzaus Kristaus įkurta bažnyčia NIEKADA NEBUS SUNAIKINTA.Tai neįmanoma. Bet parklubdyta----taip.......Ir to pradžią, o gal tęsinį,ši karta su siaubu mato.......

Anonimiškas rašė...

Jei popiežius taip gintų krikščionis, kaip gina peilio imigrantus į Europą, būtų bent adekvatu jo postui. Dabar gi šitas ponitifikas tikra tarnystė šėtonui.

item