L. Kasčiūnas siūlo deportuoti sunkius nusikaltimus padariusius imigrantus

propatria.lt nuotrauka  Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Laurynas Kasčiūnas Seime registravo įstatymo pataisą, kuri...

propatria.lt nuotrauka 
Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Laurynas Kasčiūnas Seime registravo įstatymo pataisą, kuria siekiama užkirsti kelią galimiems imigrantų sunkiems nusikaltimams.

Pagal šiuo metu galiojantį užsieniečių teisinės padėties įstatymą, pabėgėlio statusas arba laikinoji apsauga suteikiami užsieniečiui, jeigu jis nekelia grėsmės valstybės saugumui, nėra įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu pripažintas kaltu dėl labai sunkaus nusikaltimo padarymo ir nekelia grėsmės visuomenei. Tai reiškia, jog tokie sunkūs nusikalstamai, kaip prekyba žmonėmis, išnaudojimas priverstiniam darbui, prekyba narkotinėmis medžiagomis, seksualinis išnaudojimas nėra pakankamas pagrindas nesuteikti pabėgėlio statuso ar laikinosios apsaugos. Kitaip tariant, dabartinis teisinis reguliavimas neužkerta kelio pabėgėlio statusą arba laikinąją apsaugą Lietuvoje gauti užsieniečiams, kurie įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu yra pripažinti kaltais dėl padaryto sunkaus nusikaltimo. Todėl, Seimo nario teigimu, būtina griežtinti teisinę bazę.

„Imigracija į Lietuvą auga, o jos pasekmės – daugialypis reiškinys. Be ekonominio ir socialinio poveikio, šį reiškinį reikėtų vertinti ir nacionalinio saugumo bei viešosios tvarkos užtikrinimo požiūriu“, – pabrėžė L. Kasčiūnas.

Prieš dvejus metus, migracijos krizės įkarštyje Vokietiją sukrėtė virtinė seksualinio pobūdžio nusikaltimų, kuriuos įvykdė imigrantai iš ne europietiškų valstybių, t. y. tie patys prieglobsčio prašytojai. Tokio pobūdžio nusikaltimai fiksuoti ir Austrijoje bei Suomijoje. Seksualinės prievartos aukomis dažnai tampa jaunos moterys. Tokių nusikaltimų priežastys susijusios su kultūriniais skirtumais, atvykusių žmonių požiūriu į Europą, joje galiojančias elgesio normas. Be to, imigrantai žino, kad net už įvykdytus sunkius nusikaltimus jie nesusilauks griežtos bausmės, pavyzdžiui, iš jų nebus atimtas prieglobstis ar jie nebus grąžinti į šalį, iš kurios atvyko.

„Ekspertų teigimu, būtent perspektyva prarasti pabėgėlio statusą ir leidimą nuolat gyventi, o ne europietiškų teismų bausmės, yra geriausia prevencija galimai nusikalstamai imigrantų veikai. Tad ir mums geriau namų darbus pasidaryti iš anksto“, – pabrėžė L. Kasčiūnas.

Priėmus šią įstatymo pataisą pabėgėlio statuso ar laikinosios apsaugos negalės gauti užsieniečiai, kurie įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu yra pripažinti kaltais ne tik dėl labai sunkaus, bet ir sunkaus susikaltimo. Lygiai taip pat užsieniečiams, kurie įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu yra pripažinti kaltais dėl sunkaus susikaltimo, bus panaikinamas leidimas nuolat gyventi, pabėgėlio statusas arba laikinoji apsauga. Tokie užsieniečiai taip pat galės būti deportuojami iš Lietuvos Respublikos.


Susiję

Laurynas Kasčiūnas 8943013980151502976

Rašyti komentarą

18 komentarų

Anonimiškas rašė...

O ar Lietuvoje jau įvyko bent vienas imigrantų įvykdytas sunkus arba labai sunkus nusikaltimas? Tiesiog įdomu.

Anonimiškas rašė...

A tu matai, koks "geras" tas kasčėjus? - siūlo net neteisti, o paleisti sunkiai nusikaltusius... Tai gal jis informuotas, kad tie "pabėgėliai" specialiai gabenami čia tam, jog darytų nusikaltimus? O ar nebūtų teisingiau pakarti nedėkinguosius piktadarius vietoj to, kad komandiruoti kitur nusikaltimų daryti.

123 rašė...

Tamsta užmaskuotai ginčijat siūlomo įstatymo pataisą. Tipo sunkių atbėgėlių nusikaltimų nėra, tai ir įstatymas nereikalingas.
Gal tada ir Lietuvos kariuomenę visą paleiskim, jum mūsų dar niekas neužpuolė.

Anonimiškas rašė...

Bet į klausimą taip ir neatsakėte. Skaičiaus reikia. Ar visgi ranka nekyla nuspausti nulį klaviatūroje? Paspauskit, tiesa išlaisvina ;)

Tolerantiska jaunuolis rašė...

Nu tai aisku, kad nia, niabuvo nieko, nepaisant daugibes tukstanciu varksu pabegeliu pas mus! O jei ir buvo kas nors (pvz. https://lietuvosdiena.lrytas.lt/kriminalai/2013/03/23/news/laisves-alejoje-svetimsalio-duriai-peiliu-878797/) - taj ce nesiskajto! Ir greiceusei ce vietinei patys kalti buvo, nes neliberalus, netolerantiski, racistaj beigi šeip nacei-fasei. Ir Europoj nieko nebuvo - ten desinieji radikalaj visur kalti. Vienzo, tas Kasciuno pasiūlymas - ksenafobinis, islamafobinis ir racistinis! Refugees welcome! My legs are open for refuges!
O ir apskritaj, Lietuvoj racizmas jeu kele galva - va, net liberalei-tolerantiskoj Vilneus miesto taryboj varksaj romaj buvo isvadinti... cigonais (o seube!) (https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/del-zodziu-cigonus-reikia-perkelti-kuo-toliau-vidmantas-martikonis-apskustas-etikos-sargams-56-933064)!

Pikc rašė...

Priimsim tai kaip nelabai vykusį bandymą pajuokauti. ;)

Anonimiškas rašė...

joo,kaip ir neblogas Kasčiūno siūlymas,bet apskritai,matant pasiektą Europos islamizacijos lygį,protingiausia būtų išvis taip vadinamų pabėgėlių neįsileisti.

Anonimiškas rašė...

Teisingas pasiūlymas, jei dar ir nusikaltėlius priimsim, bėdų tik daugės.

Pikc rašė...

Taip, būtų protingiausia (Vyšegrado šalys tą suprato) - bet tam reikia tokio "mažmožio", kuris vadinasi stuburu. Gi "mūsų" valdžia bei "elitas" šiuo klausimu tvirtai apsisprendę užimti grindų skuduro poziciją. Ir išdidžiai dairosi, kai į juos kojas valosi - "ar visi matė, kaip mus "ponai" vertina? O gal dar ir pagirs?"
Na, ir dar yra infantilių debilų - teletabių kategorija (žr. pvz. "2018-03-01 11:18"/"2018-03-01 14:20" komentarą), kuriems jokių grėsmių neegzistuoja, o nelegalų importas neša kuo gryniausią naudą: nelegalai demografinę padėtį pagerins, kultūrą paįvairins, pakels ekonomiką ir visiems penCijas uždirbs. Tokius ligonius geriausia būtų urmu eksportuoti pas tuos pačius nelegalus - "kultūrinės įvairovės" semtis. Kalbėtis su tokiais beprasmiška - o medicina irgi greičiausiai nebepagelbės.

Na , kol kas JIE švelnūs ir pūkuoti. Goglinam čia: rašė...

Musulmonų bendruomenė po Naujųjų sutiktuvių švarino Katedros aikštę

Anonimiškas rašė...

joo,deja Pikcai,bet jūs teisus-neturime nei stuburo,nei mus atstovaujančios valdžios.O visiems "prijaučiantiems" mahometonų invazijai,tikrai būtų sveika pagyventi pas tuos pačius mahometonus,greitai pasiskiepytų nuo "tolerancijos".

Anonimiškas rašė...

Bet skaičius nuo 2017 m. patrigubėjo, remiantis straipsniu. Tyliai ir ramiai kitament bus jau 75.

Tolerantiska jaunuolis rašė...

Nu taj as ir sakau, kad reike kuo daugeu varksu pabegeliu acivezt - tvarka ce padaritu, viska, nu. O musu progresyvi ir tolerantiska spauda visiskaj objektyvei (jie gi niekad nemeluoja) parasytu, kajp visiems nuo to gereu pasidare.

ale, rašė...

Pikc'ius: "... bet tam reikia tokio "mažmožio", kuris vadinasi stuburu. Gi "mūsų" valdžia bei "elitas" šiuo klausimu tvirtai apsisprendę užimti grindų skuduro poziciją. Ir išdidžiai dairosi, kai į juos kojas valosi - "ar visi matė, kaip mus "ponai" vertina? O gal dar ir pagirs?""

- Esi iš principo neteisus. Neturime mes savo valdžios. Nes tie, kurie imituoja mūsų valdžią, yra svetimų statytiniai - tarnauja žydams, o ne Lietuvai. Jie naudojasi žydų papirkinėjimais. Kodėl pats taip elgiesi? Atsakymas paprastas. Tikiesi joti ant liaudies sprando. Todėl žydų pakiša pačiam yra tinkamas variantas, todėl ir išduodi Lietuvą už žydų numetamą kaulą.

Pikc rašė...

Pala, čia MAN bandoma taikyti, kad AŠ "tikiuosi joti ant liaudies sprando" (ū, kaip bolševizmu (kuriame tie patys žydai nemenką vaidmenį suvaidino) smirstelėjo!), ar kaip? :D

ale, rašė...

Pikc'ius: "ar kaip?"
- Ne kitaip. Pasimauni ponulis ant to finto, kad žydai ne jiems reikalingo rezultato iš paties reikauja, o dėdamiesi draugais bei kovotojais už tautiškumą ir nepriklausomybę tokius trumparegius pagyrimais skatina už veiksmus, kuriais užtikrinį jiems tinkamą rzultatą, pats to nesuprasdamas. Juk sava snarglėta panieka, neva, vatnikasms ir kitokias etiketes užklijuotiems, praktiškai skaldai tautą, ko žydeliams iš tamstelės neišmanėlio ir reikia.

Pikc Kažinkavičius rašė...

O, geras! Pasirodo, tas vatnykas (ar koks ten jo genderis) dar labiau nučiuožęs, negu aš galvojau. Eilinį karetą gailiuosi, kad aš ne psichiatras - TOKIA medžiaga tyrimams! :D

ale, rašė...

Ant mažų, o ir ant silpnų supratimu nėra kaip pykti. Tokie niekaip nenori suprasti.., ir tiek. Tokių ant kelio neužvesi, nes tokie absoliutūs savo (ne)tikrumu; jiems gi baisiausias įžeidimas, jei kas parodo, kur jie neteisūs.

item