Bronius Puzinavičius. Vietoj valstybės simbolio – interaktyvus fontanas?

Kaip žinoma, kūrybinių dirbtuvių organizatoriai – Kultūros ministerija kartu su Šiuolaikinio meno centru – Lukiškių aikštės memorialo pro...

Kaip žinoma, kūrybinių dirbtuvių organizatoriai – Kultūros ministerija kartu su Šiuolaikinio meno centru – Lukiškių aikštės memorialo projektus visuomenei žadėjo pristatyti šį  rudenį. Vertinimo komisijos atrinktų penkių idėjų autoriai ir autorių kolektyvai apie savo projektus viešai vis dar nekalba, bet, reikia tikėtis, intensyvus kūrybinis procesas vyksta.

Tačiau rugsėjo 3 dieną, dar nesulaukus viešo projektų pristatymo, pasirodė informacija, kad Vilniaus savivaldybė, tarsi norėdama užkirsti kelią kitų projektų įgyvendinimui, aikštės reprezentacinėje dalyje, dengtoje granito plokštėmis, jau pradeda interaktyvaus fontano įrengimo darbus (daugiau apie šią „verslininkų dovaną miestui“ skaityti ČIAred. past.).

Tas skubėjimas, ko gero, leidžia daryti prielaidą, jog Savivaldybė siekia, kad Lukiškių aikštėje vietoj valstybę reprezentuojančio monumento su memorialiniais akcentais atsirastų dar vienas pramoginės paskirties įrenginys. 

Atrodo, kad Vilniaus savivaldybės vadovai puoselėja panašius tikslus kaip ir prieš kelis mėnesius paskelbtos peticijos „Už laisvą Lukiškių aikštę!“ autoriai, kaltinę istorinės atminties įamžinimo Lukiškių aikštėje šalininkus „skubotu isterišku paminklizmu“. 

Bet ar neatrodo, kad ir peticijos autorius, ir Vilniaus savivaldybės vadovus irgi galima apkaltinti „skubotu isterišku antipaminklizmu“, kitaip tariant, liguistu nenoru įamžinti Lietuvos istorinę atmintį Lukiškių aikštėje, pagerbti ant Laisvės aukuro sudėtų aukų atminimą?


Susiję

Politika 7424223390561459196

Rašyti komentarą

13 komentarų

Kiemsargis rašė...

Ar nebus taip , kad atsibus Vilnius vieną rytą , o Lukiškių aikštėj jau paminklas stovi. Toks "koks reikia" ir tam"kam reikia"?

Anonimiškas rašė...

Jau aišku, kad čia skubiai suveikė globalistų pinigai. Įvardinkite visus tuos niekšus, už trisdešimt sidabrinių pardavusius Lietuvą ir su demonišku atkaklumu besipriešinančius lietuvių tautos šventenybių įamžinimui. Jei to nebus padaryta dabar - jų vardai vistiek anksčiau ar vėliau išaiškės. Ką apie situaciją sako Vilniaus meras Šimašius? Tegul su juo būna detalus interviu šia tema.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Visiškai teisingai, o jei dar vamzdį iš Neries perkeltų, būtų ne tik liberalu, bet ir progresyvu... qua vadis Lietuva ???

Nežiniukas rašė...

Šiaip gi fontanas vietoje paminklo yra ne tik liberalu, progresyvu, bet ir praktiška:

Šiandien sakome, kad šis fontanas simbolizuoja trykštančias Lietuvos valstybingumo versmes, rytoj bus galima sakyti, kad tai dėkingumas Eurosąjūzui už visas suteiktas teises ir laisves bei pareig... (atsiprašau, apie pareigas negalima).

O dar porytoj bus galima dar kažką sugalvoti. Svarbu, kad pakeitimai nereikalauja daug materialinių išlaidų, o ir bet toks tūlas žmogus fontno prasmei galės sugavloti savo išaiškinimą, kuris bus vienintelis teisingas.

LIETUVIŠKOS JUNGTINĖS PAJĖGOS rašė...

Išpuolis prieš Lietuvą.
Internetiniame šiukšlyne, mūsų Vytis pavadintas balvonu ir LRT (siauru_vizos – kasper_vizijos) veikėjų pagalba tai (su pasitenkinimu) paskleista Tautai. Paklausykim kaip niekinama Lietuva ir Tauta,
va čia nuo (1:13:00)
lrt.lt/mediateka/irasas/1013673412/ryto_garsai_2017-08-08_06_30

Anonimiškas rašė...

Pastatykite ne holivudinį Vytį ir niekas jo nevadins balvonu. Nors čia skonio, kokį asmuo gavo savo šeimoje, reikalas.

Anonimiškas rašė...

Ar galima paklausti? - kuo holivudinis Vytis skiriasi nuo neholivudinio?

Mindaugas Kazlauskas rašė...

Vilnius neturi normalaus fontano, idėja tikrai puiki; aikštė atsigaus ir bus skirta laisvalaikiui. Geras sprendimas, vaikams patiks.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Mindaugas Kazlauskas rašė...

Tai galima ir paminklą į fontano vidurį įdėt. Galės suktis Vytis aplink savo ašį, o aplink vanduo taškysis ir lemputės mirgės. Visai nebloga įdėja ir liberalu ir siaurakaktiška. Visi bus patenkinti.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item