Vilniaus forumas kviečia į konferenciją apie Lietuvos socialinę politiką

Vilniaus forumas kviečia į konferenciją „Sėkmės Lietuva“ ir socialinis nuosmukis | Ekonominės raidos prieštaravimai ir jų pasekmės vals...


Vilniaus forumas kviečia į konferenciją „Sėkmės Lietuva“ ir socialinis nuosmukis | Ekonominės raidos prieštaravimai ir jų pasekmės valstybei. Konferencija vyks vasario 22 d. (trečiadienį) 17.30 valandą VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto 402 auditorijoje (Vokiečių g. 10, Vilnius). Pranešimus renginyje skaitys ir su klausytojais diskutuos ekonomistai dr. Boguslavas Gruževskis ir dr. Raimondas Kuodis.

Ekonominės bei socialinės politikos ekspertai šiandien pripažįsta neigiamus augančios socialinės nelygybės padarinius ne tik valstybės ekonomikai, bet ir nacionaliniam saugumui. Tvirtinama, kad jei ši problema ir toliau bus ignoruojama, gali tekti atsisakyti minčių ne tik apie ekonomikos augimą, bet ir apie valstybingumo išsaugojimą. Augančios socialinės atskirties supriešintoje visuomenėje stiprėjantis daugelio piliečių nepasitikėjimas valstybe darosi vis pastebimesniu Lietuvos nacionalinį saugumą silpninančiu veiksniu. 

Nepaisant šių realijų, šiandien viešojoje erdvėje vyrauja pasakojimai apie „Sėkmės Lietuvą“, kuri, lygiuodamasi į turtingiausias Skandinavijos šalis, sparčiai žengia socialinės ir ekonominės pažangos keliu. Deja, elementari statistika ir blaivus žvilgsnis į realią visuomenės ir valstybės būklę atskleidžia kitą – socialinį nuosmukį patiriančios – Lietuvos veidą. Tačiau, nepaisant nemalonios tikrovės, kalbos apie „Sėkmės Lietuvą“ netyla.

Suprasdama, kad tokia „socialinė politika“, kokia buvo vykdoma nepriklausomoje Lietuvoje daugiau nei ketvirtį amžiaus, yra niekur nevedanti, „Vilniaus forumo“ iniciatyvinė grupė kviečia į konferenciją „Sėkmės Lietuva“ ir socialinis nuosmukis | Ekonominės raidos prieštaravimai ir jų pasekmės valstybei“. Joje bus siekiama aptarti pagrindines Lietuvos ekonominės bei socialinės raidos tendencijas ir prieštaravimus bei mėginama svarstyti labiau šalies piliečių lūkesčius atitinkančios valstybės ekonominės ir socialinės politikos gaires.  



Susiję

Raimondas Kuodis 2606446555296128616
item