6000 migrantų padavė į teismą Vokietijos vyriausybę dėl lėto prieglobsčio prašymų svarstymo

Jau daugiau nei 6000 migrantų padavė į teismą Vokietijos vyriausybę dėl, jų teigimu, per lėto prieglobsčio prašymo svarstymo proceso. ...


Jau daugiau nei 6000 migrantų padavė į teismą Vokietijos vyriausybę dėl, jų teigimu, per lėto prieglobsčio prašymo svarstymo proceso.

Po to, kai 2015 metais susilaukė daugiau nei milijono prieglobsčio prašytojų, Vokietijos Federalinis migracijos ir pabėgėlių biuras nepajėgia greitai spręsti prieglobsčio prašymų bylų ir didelio skaičiaus jų svarstymą atideda neribotam laikui.

Vidutinis prašymo išnagrinėjimo laikas šiuo metu siekia nuo penkių iki šešių mėnesių. Sudėtingų bylų svarstymas, pavyzdžiui, kai migrantai neturi asmens dokumentų, gali užtrukti dar ilgiau.

Kai kurie imigrantai sako esantys nepatenkinti dėl tokio lėto bylų svarstymo ir Vokietijos vyriausybę paduoda į teismą. Taip pasielgė jau daugiau nei 6000 imigrantų. Neretai teismas priima migrantams palankų sprendimą - vien Hesseno regione šiais metais taip pasibaigė daugiau nei 100 bylų.

Administracinio teismo Hessene atstovas Reinhardas Ruthsatzas teigia, kad tai gali būti tik pradžia. Jo manymu, bylų prieš vyriausybę vis daugės.

Nors prieblogsčio prašytojai norėtų pagreitinti jų prašymų svarstymo procesą, tačiau ekspertai perspėja, jog tai galėtų vesti prie nepatikimų patikrų, o tuo lengvai pasinaudoti galėtų „Islamo valstybės“ kovotojai.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pasaulis 5415886483566085159
item