Planuotos tėvystės federacija 2015 m. nutraukė beveik milijoną negimusių kūdikių gyvybių

Naujame Tarptautinės planuotos tėvystės federacijos pranešime nurodoma, kad vien jos valdomose įstaigose 2015 m. buvo nutraukta 964 tūks...


Naujame Tarptautinės planuotos tėvystės federacijos pranešime nurodoma, kad vien jos valdomose įstaigose 2015 m. buvo nutraukta 964 tūkst. negimusių kūdikių gyvybių.

Planuotos tėvystės federacija ir jos dukterinės organizacijos visame pasaulyje investuoja šimtus milijonų dolerių, siekdama skleisti aborto ir kontracepcijos idėjas bei būti „seksualinės ir reprodukcinės sveikatos ir teisių lydere“. Prie šių „teisių“ priskiriama ir „teisė“ į abortą, kontracepciją bei lytinį švietimą vaikams.

Siekdama pasiekti savo tikslą, Planuotos tėvystės federacija per pastaruosius 10 metų pasaulyje išdalino maždaug 1,7 milijardus prezervatyvų ir beveik 100 milijonų jaunuolių pravedė lytinio švietimo programas.

Organizacija taip pat užsiima lobistine veikla ir visame pasaulyje vyriausybes spaudžia įteisinti abortus, o kur tai padaryta - didinti abortų prieinamumą. 

Planuotos tėvystės federacija per savo dukterines organizacijas veikia net 168 šalyse. Nors dauguma šių dukterinių organizacijų struktūriškai nėra susijusios su Tarptautine planuotos tėvystės federacija, tačiau iš jos gauna apmokymus ir finansavimą. Vien 2008-2015 m. savo dukterinėms organizacijoms skyrė apie 600 milijonų JAV dolerių.

Ar Tarptautinės planuotos tėvystės federacijos veikla efektyviai keičia valstybių politiką abortų ir kontracepcijos atžvilgiu?

2014 m. Federacijos dukterinė organizacija Ganoje - Ganos planuota tėvystė - šalies medijose paleido masinę kampaniją, kurios metu siekė privilioti jaunus žmones į savo klinikas. Pasak Federacijos pateikiamų duomenų, šios kampanijos rezultatas buvo net 25% išaugęs „abortų klientų“ skaičius.

Tarp 2012 ir 2014 m. Tarptautinės planuotos tėvystės federacijos Europos tinklas, regioninis Federacijos centras Europoje, darė spaudimą Europos tarybos Europiečių socialinių teisių komitetui, kad šis pasmerktų Italiją dėl to, jog šalyje per daug daktarų naudojasi teise atsisakyti atlikti abortą, jei tai prieštarauja jų sąžinei. Galiausiai Planuotos tėvystės spaudimas pasiteisino ir Komitetas apkaltino Italijos vyriausybę dėl to, kad ši tinkamai neužtikrina prieigos prie abortų. Vis dar lieka atviras klausimas, ar Italijos daktarai nepraras minėtos teisės ir nebus priversti atlikinėti abortų.

Nepale medicinos seselėms anksčiau nebuvo leidžiama atlikinėti abortų, bet 2014 m. Federacijos dukterinė organizacija Nepalo šeimos planavimo asociacija vykdytu spaudimu sėkmingai privertė vyriausybę leisti kai kuriose klinikose abortus atlikinėti ir seselėms, kas neabejotinai reiškia didėsiantį abortų skaičių šalyje.

Tai tik keli pavyzdžiai, kaip Tarptautinė planuotos tėvystės federacija kišasi į valstybių politiką, kad išgautų sau naudingus sprendimus. Manoma, kad Federacija vien per pastarąjį dešimtmetį vaidino didesnį ar mažesnį vaidmenį net 800 įvykdytų teisinių pakeitimų, susijusių su „reprodukcinėmis teisėmis“. Federacija per savo veiklą viešojoje erdvėje taip pat siekia visame pasaulyje keisti žmonių nuomonę apie abortus ir kontracepciją.

Parengta pagal Pop.org informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 5318798664781486587
item