Planuotos tėvystės federacija 2015 m. nutraukė beveik milijoną negimusių kūdikių gyvybių

Naujame Tarptautinės planuotos tėvystės federacijos pranešime nurodoma, kad vien jos valdomose įstaigose 2015 m. buvo nutraukta 964 tūks...


Naujame Tarptautinės planuotos tėvystės federacijos pranešime nurodoma, kad vien jos valdomose įstaigose 2015 m. buvo nutraukta 964 tūkst. negimusių kūdikių gyvybių.

Planuotos tėvystės federacija ir jos dukterinės organizacijos visame pasaulyje investuoja šimtus milijonų dolerių, siekdama skleisti aborto ir kontracepcijos idėjas bei būti „seksualinės ir reprodukcinės sveikatos ir teisių lydere“. Prie šių „teisių“ priskiriama ir „teisė“ į abortą, kontracepciją bei lytinį švietimą vaikams.

Siekdama pasiekti savo tikslą, Planuotos tėvystės federacija per pastaruosius 10 metų pasaulyje išdalino maždaug 1,7 milijardus prezervatyvų ir beveik 100 milijonų jaunuolių pravedė lytinio švietimo programas.

Organizacija taip pat užsiima lobistine veikla ir visame pasaulyje vyriausybes spaudžia įteisinti abortus, o kur tai padaryta - didinti abortų prieinamumą. 

Planuotos tėvystės federacija per savo dukterines organizacijas veikia net 168 šalyse. Nors dauguma šių dukterinių organizacijų struktūriškai nėra susijusios su Tarptautine planuotos tėvystės federacija, tačiau iš jos gauna apmokymus ir finansavimą. Vien 2008-2015 m. savo dukterinėms organizacijoms skyrė apie 600 milijonų JAV dolerių.

Ar Tarptautinės planuotos tėvystės federacijos veikla efektyviai keičia valstybių politiką abortų ir kontracepcijos atžvilgiu?

2014 m. Federacijos dukterinė organizacija Ganoje - Ganos planuota tėvystė - šalies medijose paleido masinę kampaniją, kurios metu siekė privilioti jaunus žmones į savo klinikas. Pasak Federacijos pateikiamų duomenų, šios kampanijos rezultatas buvo net 25% išaugęs „abortų klientų“ skaičius.

Tarp 2012 ir 2014 m. Tarptautinės planuotos tėvystės federacijos Europos tinklas, regioninis Federacijos centras Europoje, darė spaudimą Europos tarybos Europiečių socialinių teisių komitetui, kad šis pasmerktų Italiją dėl to, jog šalyje per daug daktarų naudojasi teise atsisakyti atlikti abortą, jei tai prieštarauja jų sąžinei. Galiausiai Planuotos tėvystės spaudimas pasiteisino ir Komitetas apkaltino Italijos vyriausybę dėl to, kad ši tinkamai neužtikrina prieigos prie abortų. Vis dar lieka atviras klausimas, ar Italijos daktarai nepraras minėtos teisės ir nebus priversti atlikinėti abortų.

Nepale medicinos seselėms anksčiau nebuvo leidžiama atlikinėti abortų, bet 2014 m. Federacijos dukterinė organizacija Nepalo šeimos planavimo asociacija vykdytu spaudimu sėkmingai privertė vyriausybę leisti kai kuriose klinikose abortus atlikinėti ir seselėms, kas neabejotinai reiškia didėsiantį abortų skaičių šalyje.

Tai tik keli pavyzdžiai, kaip Tarptautinė planuotos tėvystės federacija kišasi į valstybių politiką, kad išgautų sau naudingus sprendimus. Manoma, kad Federacija vien per pastarąjį dešimtmetį vaidino didesnį ar mažesnį vaidmenį net 800 įvykdytų teisinių pakeitimų, susijusių su „reprodukcinėmis teisėmis“. Federacija per savo veiklą viešojoje erdvėje taip pat siekia visame pasaulyje keisti žmonių nuomonę apie abortus ir kontracepciją.

Parengta pagal Pop.org informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 5318798664781486587

Rašyti komentarą

11 komentarų

Anonimiškas rašė...

Ypač lengva žudyti tuos, kurie negali apsiginti. Gimę rėktų, o tai jau pasiektų smegenis, todėl nebebūtų galima teigti, kad atliekama kažkas gero.

Ainis rašė...

Jei Planuotos tėvystės federacijos veiklos principais veiktų sporto federacija, tai su laiku sportininkų neliktų.
ir apskritai
jei lytinis švietimas tai po jo lieka neaišku kiek lyčių,
jei reprodukcinė sveikata, tai sveikata be reprodukcijos,
Jei planuota tėvystė, tai planai prieš tėvystę.

liūdesys rašė...

Moterys nutraukia nėštumą pačios apsisprendusios arba priverstos artimųjų.Visi iki ausų nuodėmėje. Paprastai jos nesuvokia, kad žudo savo vaiką, o labai dažnai močiutė anūką.Tai jų tragedija. Visų mūsų tragedija. Prie ko čia federacija . Gydytojai turėtų stengtis atkalbėti,paaiškinti ir padėti. Bet deja... Abortas turi pavadinimą "susitvarkyti"

Pikc rašė...

Mano galva, tie "pro life" ne ką geresni, negu "pro choice" - pastarieji mato tik biznį, o pirmieji - tik embrioną. Motinos nemato nei vieni, nei kiti. O juk jeigu motina ryžtasi nužudyti savo vaiką, reiškia, kad jai LABAI blogai. O kokią "pagalbą" ji gauna? "Če tavo teise y savo kūna!" (="duok če babkes ir dink iš akiū! Sekanti!") arba "vaiko gyvybė šventa!" (="tu žudike, nusidėjėle, dziagsi pragarią!"). Gal kiek sutirštinu spalvas, bet nemanau, kad esu VISAI neteisus. :)
P.S. Ir, beje, kažkaip niekas apie TĖVO pusę nekalba. ;)

liūdesys rašė...

Šiais laikais paprastai tiek blogai nebūna, kad moteris turėtų žudyti savo kūdikį.Esu moteris,žinau daug istorijų.Ir nei vienos pateisinamos.Ne smetoninėje Lietuvoje gyvename. Tiesiog vaikelis ne laiku , ne vietoje arba ne nuo to.Todėl ir vadinasi "susitvarkyti". Skaudžiausia yra tai, kai vėliau susivokia ką padarė ,nešioja savyje tą skausmą visą gyvenimą. O vyras dažnai nieko nežino.O ta santuoka vis tiek jau mirusi. Būtina stengtis atkalbėti moterį nuo šito žingsnio, padėti, kaip įmanoma. Neįmanoma baisybė yra abortas

liūdesys rašė...

Vienas senas ginekologas yra man pasakęs: nesutikau nei vienos moters, kuri nepadariusi aborto išsaugojo kūdikį, vėliau būtų dėl to gailėjusis.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Aš kalbu ne apie OBJEKTYVIAS priežastis, bet apie SUBJEKTYVIĄ savijautą. Čia galime palyginti su savižudybe - objektyvių priežasčių, pateisinančių savižudybę/nepaliekančių kitos išeities nebūtų labai lengva surasti - bet žmonės žudosi, nes kitos išeities NEMATO. Vadinasi, jiems reikia padėti pamatyti, Tam yra psichologinė pagalba. O dabar įsivaizduokim, kad tokį žmogų iškart užpuola dvi grupuotės. Viena ("liberalūs viarslinykai") aiškina: "Numirti - tai tavo žmogaus teisė! Turi teisę nusižudyti už konkurencingą kainą! Būk progresyvus! Štai eutanazijos klinikos adresas. Už papildomą mokestį į tavo feisbuko profilį įkelsim tavo paskutinį "selfį" ir pridėsim daug "like". Smagių pojūčių! Kitas!". Antrieji ("teisuoliai") rėkia: "tu, griešnyke, ar žinai, kad savižudybė - mirtina nuodėmė?! Dziagsi pragarią!" Na, ir katra grupė tokiam žmogui naudingesnė? ;)
Taip, mano galva, ir toms moteriškėms - joms reikia supratimo ir pagalbos (daugiausia - psichologinės), o ne, vaizdžiai tariant, daužymo per galvą su Biblija ar kokiu moralės kodeksu bei vaisiaus muliažų kaišiojimo į veidą. Toks elgesys jas kaip tik stumia į tų "mirties verslininkų" glėbį. Susidaro įspūdis, kad tie "pro-laiferiai" tiesiog mėgaujasi savo teisimu beigi (abejotinu) moraliniu pranašumu.
Suprantama, čia tik mano subjektyvi nuomonė - galiu ir klysti. Tokiu atveju lauksiu kontrargumentų.

liūdesys rašė...

Manyčiau rimčiausia problema yra susiformavusi visuomenės nuomonė, kad abortas yra nieko tokio,(pas mus dar nuo tarybinių laikų), o dabar tai vadinasi ir tiesiog moters laisva teisė rinktis. Ir labai dažnai spaudimą jaunai moteriai padaro būtent artimieji, O nutraukti pirmąjį nėštumą neretai suorganizuoja merginų motinos.

Pikc rašė...

Hmm... bet šneka šiuo atveju buvo NE apie visuomenę, bet būtent apie dvi grupuotes - "pročoiserius" ir "prolaiferius". ;)

liūdesys rašė...

Mano manymu atskirų grupių pozicija nevaidina svarbaus vaidmens. Tai labai dažnai būna tik žmonių saviraiškos būdas. Aš čia taip padrikai savo pastebėjimus.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Vaidina, nes jos ne šiaip sau grupės, kurios tiesiog "išreiškia save" - jos atstovauja ideologijas. Problema ta, kad teoriškai tos ideologijos priešingos, bet praktiškai abiejų jų atstovų grupių veikla yra naudinga būtent "abortų bizniui".

item