Jungtinėje Karalystėje abortų nenorintys atlikti daktarai patiria spaudimą ir suvaržymus

Jungtinės Karalystės parlamentinis tyrimas parodė, kad šalyje medicinos seselės ir daktarai, dėl savo įsitikinimų nenorintys atlikti abo...


Jungtinės Karalystės parlamentinis tyrimas parodė, kad šalyje medicinos seselės ir daktarai, dėl savo įsitikinimų nenorintys atlikti abortų, patiria priešiškumą bei spaudimą.

Pagal 1967 metais priimtą Aborto įstatymą, prieš abortus pasisakantiems daktarams ir medicinos seselėms garantuojama sažinės laisvė ir jie negali būti verčiami atlikti abortą ar dalyvauti jo atlikime.

Tačiau neseniai vykusio parlamentinio tyrimo metu paaiškėjo, jog daugybė seselių ir daktarų, nepaisant įstatyminės apsaugos, patiria spaudimą ir suvaržymus, apribojančius jų karjeros galimybes.

Britų medicininė asociacija tyrimo metu teigė, jog „kai kurie daktarai skundėsi, kad yra pašiepiami ir diskriminuojami dėl savo teisės atsisakyti atlikti abortą, jei tai prieštarauja jų sąžinei“.

Daktaras Johnas Pillingas ir kiti daktarai tyrimo metu paliudijo, kad „kai kuriose specialybėse [...] beveik neįmanoma tapti konsultantu nesutinkant atlikinėti abortų. Jei darbo interviu metu paminėsite tokią savo poziciją, mažai tikėtina, kad jums bus pasiūlytas darbas. O jei nepaminėsite to interviu metu, bet vėliau paskelbsite apie šią savo teisę, jums bus labai sunku išlaikyti gerus darbinius santykius su savo kolegomis“.

Tyrimas atskleidė, jog tarp daktarų vyrauja nuomonė, kad abortams prieštaraujantiems asmenims nereikėtų apskritai rinktis šios profesijos. Taip pat sulaukta pasipiktinimų, kad abortų nenorintys atlikti asmenys sukuria daugiau darbo savo kolegoms, kurie tai turi padaryti už juos.

Tyrimo metu medikos ruošiančios įstaigos įpareigotos užtikrinti, kad medicinos studentai būtų informuojami apie savo teisę atsisakyti atlikti abortą, jei tai prieštarauja jų įsitikinimams. Taip pat pastebėta, jog ligoninės į savo etines gaires turėtų  įtraukti šią teisę ir geriau užtikrinti jos įgyvendinimą.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją

Susiję

Pažangos ideologija 8914970230121359193
item