Popiežius Pranciškus pasipuošė Georgijaus juostele

Mūsų dienų katalikiškuose sluoksniuose plačiai priimta kiekvienam popiežiaus veiksmui ar žodžiui priskirti absoliutų neklystamumą, o neka...

Mūsų dienų katalikiškuose sluoksniuose plačiai priimta kiekvienam popiežiaus veiksmui ar žodžiui priskirti absoliutų neklystamumą, o nekatalikiškai žiniasklaidai - plačiai aptarinėti kiekvieną popiežiaus klaidą. Bažnyčios mokymas nurodo, jog tik maža dalis bet kurio popiežiaus mokymo, atitinkanti Vatikano I-ajame susirinkime apibrėžtos Popiežiaus neklystamumo dogmos reikalavimus, yra neklystanti ir įpareigojanti tikėti visus katalikus, o likusius teiginius ir veiksmus reikia vertinti iš Bažnyčios Tradicijos, logikos ir sveiko proto perspektyvos, nes popiežius gali klysti, kaip ir bet kuris kitas žmogus. Tik jo klaidų pasekmės - kur kas skaudesnės.

Tai ypač aiškiai iliustruoja šis akivaizdžiai klaidingas popiežiaus sprendimas įsisegti Georgijaus juostelę, simbolizuojančią šiuolaikinės Rusijos agresiją. Juostelę popiežiui įteikęs komunistų partijos narys P. Dorochinas teigia popiežiui paaiškinęs, jog norėtų, kad popiežius ją įsisegtų dėl solidarumo su rusų tauta, tuoj minėsiančia pergalės II-ajame pasauliniame kare dieną. Popiežiaus Pranciškaus pontifikato metu matėme jau ne vieną tokią klaidą, priimant dovanas, nesuderinamas su katalikų tikėjimu ir papiktinančias tikinčiuosius. Ryškiausias tokios klaidos pavyzdys - praeitų metų vasarą iš Bolivijos prezidento Evo Moraleso priimta šventvagiška skulptūra, vaizduojanti Kristų, prikaltą prie kūjo ir pjautuvo.

Šalia naujienos dalinamės jau anksčiau publikuotų straipsnių serija, kuriuose kruopščiai pagrindžiama, kodėl kiekvienas popiežiaus teiginys ne tik politikos, bet ir dvasinėje srityje negali būti laikomas Bažnyčios mokymo dalimi. Straipsniuose pagrindžiama, kodėl teigiantys priešingai prieštarauja tūkstantmečiam Bažnyčios mokymui, logikos bei sveiko proto dėsniams, ir išaiškinamos popiežiaus neklystamumo ribos.

Šiuolaikinis ultramontanizmas: ar popiežius yra absoliučiai neklystantis? (I)

Šiuolaikinis ultramontanizmas: ar popiežius yra absoliučiai neklystantis? (II)

******

Rusijos komunistų partijos narys Pavelas Dorochinas įteikė Romos popiežiui Pranciškui „Georgijaus juostelę“, praneša agentūra „RIA Novosti“.

„Vakar aš turėjau galimybę dalyvauti generalinėje audiencijoje pas Romos popiežių Pranciškų Šv. Petro aikštėje Vatikane. Mane pristatė ložėje ypatingiems svečiams pirmuoju. Manau, ne atsitiktinai. Aš pasakiau popiežiui, kad po penkių dienų pas mus didi šventė – Pergalės diena, įteikiau jam 70-mečio atminimo medalį. Pasakiau, kad mūsų tauta už ją sumokėjo 26 milijonais gyvybių, paprašiau jo būti kartu su mūsų tauta ir solidarumo vardan prisisegti „Georgijaus juostelę“. Jis pats ją prisisegė ir bendravimas tęsėsi“, – paaiškino P. Dorochinas.

Popiežius Pranciškus pasveikino Rytų apeigų katalikus su Velykomis

P. Dorochinas taip pat papasakojo, kad jam priėjus, popiežius rusiškai pasakė: „Kristus prisikėlė.“

„Aš taip pat įteikiau jam žurnalą su patriarcho Kirilo nuotrauka ir pasakiau, kad mes džiaugiamės neseniai įvykusiu jų istoriniu susitikimu. Popiežius per mane perdavė palaiminimus mūsų šaliai“, – pridūrė jis.

DELFI primena, kad Georgijaus juostelė po Krymo aneksijos įgavo kitą reikšmę - ji tapo Rusijos remiamų separatistų karinių veiksmų Rytų Ukrainoje simboliu.

Popiežius parodė gailestingumą hibridiniam karui Ukrainoje

Kaip rašo nepriklausomas katalikų naujienų portalas www.cruxnow.com, popiežiaus Pranciškaus raginimas visose Europos katalikų bažnyčiose organizuoti rinkliavas kenčiantiems Ukrainos žmonėms gali būti kai kas daugiau nei tiesiog Vatikano politika.

Juk vasario mėnesį pontifikas sukėlė daugumos ukrainiečių –ir katalikų, ir stačiatikių – pasipiktinimą, kai pasirašė su Rusijos stačiatikių patriarchu Kirilu bendrą deklaraciją, į kurią buvo įtraukti trys labai įtartini punktai – juos galėjo sukurpti tik Maskva.

Deklaraciją, kurią abu ganytojai vasario 12 d. pasirašė Havanos oro uosto Valstybinio protokolo skyriuje, sudaro 27 punktai, surašyti gražia ekumenine kalba. Trys iš jų daugumai Ukrainos gyventojų ir Ukrainos diasporai (kurią sudaro daugiau nei penkiasdešimt milijonų žmonių) kelia nerimą, jei ne pasipiktinimą.

25 punkte kalbama apie Ukrainos graikų apeigų katalikų bažnyčią, kuri yra pavaldi Romai. Ji čia vadinama „bažnytine bendruomene“ – tokį terminą Katalikų bažnyčia paprastai naudoja kalbėdama apie protestantus. Vis dėlto čia taip pat minima, kad Graikų apeigų katalikų bažnyčia „turi teisę egzistuoti“ – o tai jau akivaizdus progresas, lyginant su Rusijos pozicija.

26 punkte kalbama apie „karo veiksmus“ Ukrainoje, tačiau nepateikiama nė menkiausia užuomina į faktą, jog Rusija pažeidė Ukrainos teritorinį vientisumą, užėmusi ir prisijungusi Krymą. Taip pat nė žodžiu neužsimenama apie tai, kad prisidengusi „separatistų sukilimu“ Rusija išsiuntė savo karius į Rytų Ukrainą bei dislokavo ten vienas iš destruktyviausių modernių ginklų sistemų.

27 punktas itin suerzino Ukrainos stačiatikius, kurie yra atsiskyrę nuo Maskvos patriarchato. Jame nurodoma, kad tik „egzistuojančios kanoninės normos“ gali padėti įveikti egzistuojančią didžiulę schizmą tarp stačiatikių tikinčiųjų Ukrainoje, dauguma kurių nepripažįsta Maskvos autoriteto. Rusijos stačiatikių bažnyčia šiuos vyskupus dvasininkus ir tikinčiuosius vadina „nekanoniškais“ ir teigia, kad jie negaus malonės. Tad šiame kontekste gan nekaltas terminas „kanoninės normos“ įgyja neigiamą potekstę.


Susiję

Religija 1185160397379040835

Rašyti komentarą

31 komentaras

Pikc rašė...

Vienas komuniaga kitam komuniagai padovanojo koloradkę, kurią anas su džiaugsmu priėmė. Pakelkit rankas, kas nustebo. :)

Sigitas Tamkevičius rašė...

Šis popiežiaus Pranciškaus poelgis labai teisingas.

ale, rašė...

Pikc, nereikia buti tokiu neismaneliu. Juk komunizmas/komunija (brolybe) Krikscionybeje yra pagrindine ideja, isreiskianti humanistini sieki gyventi darnoje, bunant vieno visumeninio kuno nariais, t.y., prisikelusio/prisikeliancio
Kristaus - Kristaus isteigtos Baznycios nariais. Tamsta uzsispyrusiai nenori matyti skirtumo tarp Sv. idejos ir jos praktines parodijos, kuria kazkada bande igyvendinti iki beviltiskumo apleista prastuomene - bolsevikai...

Ainis rašė...

ale, nelaikykite kitų neišmanėliais ir nereikia užsispyrusiai demagogiškai prisidengiant krikščionybe plauti marksizmo - bolševizmo - komunizmo munduro dėmių. Tas metodas jau nuvalkiotas ir lengvai atpažįstamas.

Anonimiškas rašė...

Mkn popiežiaus Pranciškaus poelgis nėra teisingas, bet suprantamas ir iš dalies pateisinamas, nes įvyko spontaniškai iš šv sosto pusės.

ale, rašė...

Aini, o kas irode, kad komunizmo ideja yra is principo bloga? Sutikciau, kad pirmas bandymas neismaneliu (bolseviku)ja igyvendinti - buvo nevykes, nes buvo prievartinis, nesprendziantis visu problemu. Juk normalios valdzios prasme yra valdyti visuomene taip, kad nebutu apleistu, kurie tik ir tegali tureti trise reikalsuti teisingumo, o jei valdzia to uztikrinti nedugeba ar nenori, tai ir valdios atsistsdidinimo.., jei tas nepadrds - nuversti tokia valdzia. Dabargi, Aini, tamsts , ir Pikc, bei panasus i jus apie teisinguma neednekate. Toks vaizdas, kad jums svarbiau nustumti nuo lovio dabar prie jo esancius, kad jus samdantys galetu uzimti anu vieta. Is kur tokia isvada? - O gi, is to, kad jus net nebandote klausyti, ka oponentai sako. Jus atkakliai dergiate ant rusu ir visu, kurie savo akimis ir ausimis mato, kas istikruju pasaulyje vyksts. Yra vienintelis variantas, kada zmones taip elgiasi. Juk tik ne savu supratimu eikiant butina nekreipti demesio, ka sneka tie, pries kuriuos kariauti esate pasamdyti. Ir dar cia reikia viena momenta isriskinti. - "Geriausi" svetimos valios vykdytojai yra mankurtai, kurie net nedidomi, vardan ko jiems duota tokia uzduotis ksriauti "pries". Tuo tarpu, normalu yra stenngtis del kazko, tai yra kovoti "uz".

Unknown rašė...

Anonimiškam: jeigu pats prašėt nuorodos, tai ją įdėjau ten, kur prašėt.

Ainis rašė...

"Aini, o kas irode, kad komunizmo ideja yra is principo bloga?" citatos pabaiga.
Kai jūs užduodate tokį klausimą galvoje kadrilį pradeda šokti šeši retoriniai klausimai: ar oponentas įjungė durnių? ar toks ir yra? ar mane laiko durniumi ir taip rafinuotai bando pažeminti? ar nemoka naudotis paieška internete? ar moka, bet nesuvokia surastos informacijos? kokia prasmė atsakinėti ?

"Dabargi, Aini, tamsts , ir Pikc, bei panasus i jus apie teisinguma neednekate" citatos pabaiga.
Nešneku apie tai dėl labai paprastos priežasties, nematau Pro Patria straipsnių ir komentarų kuriuose būtų teigiama, kad Lietuvoje klesti teisingumas.

"Toks vaizdas, kad jums svarbiau nustumti nuo lovio dabar prie jo esancius, kad jus samdantys galetu uzimti anu vieta." citatos pabaiga.
Turbūt negirdėjot, Vilniaus forumas neis į rinkimus... Ir jei samdo Jus nereiškia, kad samdo mane.

"Jus atkakliai dergiate ant rusu ir visu, kurie savo akimis ir ausimis mato, kas istikruju pasaulyje vyksts." citatos pabaiga.
Rusijos federacijos karai Karabache, 2 kartus Abchazijoje ir Čečėnijoje, Padniestrėje, Kryme ir "LuganDone" taip apdergė rusiją kad "dergti" jau neliko vietos. Apie ekonominius, informacinius ir kibernetinius išpuolius prieš rusijos kaimynes tiesiog tyliu.

"butina nekreipti demesio, ka sneka tie, pries kuriuos kariauti esate pasamdyti" citatos pabaiga.
Apie samdymą - nespręskit pagal save, o šiaip bandžiau žiūrėti rusijos valstybines TV laidas, bet "tam mano nervai per silpni". Mat kai ant smegenų pajunti putojančią rusiško muilo putą - tiesiog išjungi blogio šaltinį. Taip elgiuosi ir su vietiniais, ir europietiškais smegenų plovimo priemonių gamintojais:) "Tų priemonių" dabar primėtyta visur ir su įvairiais veikimo vektoriais.

'Tuo tarpu, normalu yra stenngtis del kazko, tai yra kovoti "uz"." citatos pabaiga.
Normalu stengiantis dėl kažko pvz morkų, prieš jas tręšiant išravėt pikžoles ir išnaikinti parazitus. Metafora. Va taip.

Pikc rašė...

Taikliai pasakyta. Pagarba! Aš jau į tuos kelis čia besireiškiančius "kiaurus" veikėjus (komuniaga, liberastas, kolodarikė ir šiaip priplaukusi "aleliuja") jau nustojau kreipti dėmesį - laiko gaila. :)

Anonimiškas rašė...

O, įdomus metodas - prisidengti kito vardu. Savas, matyt, per prastas.
Šiaip jau pakankama priežastis kreiptis į policiją (ne dėl to, kad vardas per prastas).

Unknown rašė...

http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/emeritas-s-tamkevicius-apie-popieziaus-gesta-labai-teisingas.htm

Unknown rašė...

Rasa, kūdikis bjauriai atpylė išrūgom ir dar suviduriavo. Ką daryti?

Rasa rašė...

Na Bergoglio gi nekvailas, jis žino, kad su Rusija geriau nesipykti, nes jai labai palankios įvairios religinės ateities pranašystės:) Na pvz., kad ir tokia-

The Prophecy of the Vilna Gaon: “When you hear that the Russians have captured the city of Crimea, you should know that the times of the Messiah have started, that his steps are being heard. And when you hear that the Russians have reached the city of Constantinople (today’s Istanbul), you should put on your Shabbat clothes and don’t take them off, because it means that the Messiah is about to come any minute.”
The Kloisenberger Rebbe, a 20th century Hasidic rabbi, echoed the Vilna Gaon’s second sign when he wrote “in the name of the Ba’al Shem Tov, when you see the Russian horse in Constantinople, a city in Turkey, you should know Moshiach (Messiah) is about to arrive.”

http://www.breakingisraelnews.com/54943/200-years-ago-war-between-turkey-russia-prophesied-sign-redemption-jewish-world/#Eb7eKBO02i6DhEbk.97

Unknown rašė...

Ne, tai jo paprasčiausias žingsnelis globalizmo link. Ir "teisingas", kaip pastebėjo emeritas ;).

Anonimiškas rašė...

Tiksliai pasakyta.- Tai Pikc ir i ji panasus cia viesoj erdvej bjauriai raugejs. O isivaizduojs, jog jie
patriotai...

ale, rašė...

Sakote "teisingas" ? Bet tas žingsnelis iš tiesų yra teisingas. Jūs juk globalizmą įsivaizduojate kaip kažkieno absoliučią savivalę visame pasaulyje. Taip? Jei tik tą reikštų žodis globalizmas, jūs būtumėte teisus. Bet gi išsivysčius komunikacijos priemonėms prasidėjo/suintensyvėjo procesai pasaulinio masto. Todėl atsirado būtinybė valdyti ir juos. Štai tam reikalingas globalus matymas visų procesų, tame tarpe, ir tų, kokio masto jie tik neseniai prasidėjo, kad neprasidėtų pasaulinio masto savivalė. Jei nebus sukurtos oficialios globalaus valdymo institucijos, tai netruks ilgai, kai anoniminės transnacionalinės korporacijos savo tinklu negrįžtamai paraližuos visą pasaulį. Ar norite to?

niekas rašė...

Blogai kai popiezius nepasiduoda politiniam zaidymui, o elgiasi principu mylek kiekviena kaip save pati. Melskis labiau uz piktadari nei uz geraji, juk pirmajam labiau reik to. Saunuolis Pranciskus! Taika ir geris!

Pikc rašė...

Norėčiau pasitikslinti, ar teisingai suprantu tamstos minčių seką: kad transnacionalinės korporacijos "neparalyžiuotų pasaulio", reikia sukurti transnacionalines (tiksliau, ko gero, supranacionalines) "globalaus valdymo institucijas" (kitaip tariant, su globalizmu reikia kovoti skatinant globalizmą, o su absoliučia savivale - užtikrinant sąlygas absoliučiai savivalei), ir tam kažkokiu būdu padeda raudonasis popiežius, prisisegdamas rusų komuniagos duotą koloradinį skudurą? Bijau, kad esu priverstas prašyti smulkesnio paaiškinimo. :)

ale, rašė...

Pikc, juk tamstos tikslas/užduotis ne išsiaiškinti, kaip, kas ir kodėl. Būtent, todėl aiškumo neturi ir neturėsi, gyvensi gryna iliuzija, kol nuolankiai ir paklusniai veiksi pagal pačiam nejučia svetimų įkaltą nuostatą, neva, visų svarbiausia yra nuolatos reikšti/vaidinti pyktį - tipiškai, chamiškai, pabrėžtinai ir nuolatos. Kodėl sakau vaidinti? - O gi, kad nesusipykusiam su sąmone absurdiška turėtų būti nuolatos loti šunimi. Žinoma, tas lojimas turi tam tikrą - niekingą - prasmę. Juk taip - savarankiškai ne(be)mastančių mankurtų pagalba parazitai-liberastikai (taip juos tamsta vadini) tikisi laimėti "demokratiniuose" žaidimuose. Štai, tokiu būdu tamsta nieko neįtardamas keiki liberastikus, bet rezultatas - liberalai tokių kaip tamsta rankomis laimi prieš savo konkurentus, kuriuos keikti irgi - tokiems kaip tamsta mankurtams - privalu. Juk liberalų tikslas yra pelnas ir nesvarbu kokiomis priemonėmis. Jie juk tiki, kad nusipelnę gyventi geriau... už kitus? Tuo tarpu tamstos keiksnojami ir taip vadinami koloradikai net valstybiniu lygiu deklaruoja padorumą ir teisingumą. Liberastikams tas yra kaip gyvas priekaištas. Būtent todėl, liberastikai pasauliniu lygiu organizuotai plauna žmonėms smegenis, rengia mankurtus, lygiai tokius kaip tamsta, kuriems įkalama į pasąmonę, kaip tamsta kaip užvestas ir kartoji nuolatos, neva, ES ir TSRS yra paukščiai vieno lizdo. Matai senas nukriošęs, bet vis dar vaike, kas gaunasi iš tokio sulyginimo. Juk taip, negyvenusiam socializmo sąlygomis žaliam jaunimui įkalama, kad komunizmo idealai (čia neturiu omeny, kas praktiškai gavosi) yra lygiai tokie pat savanaudiški, kaip ir dabar praktiškai dominuojančio liberalistinio (nekontroliuojamo) globalizmo. Tokio sulyginimo rezultatas: apdergiama komunizmo idėja, o laukinis (nevaldomas) globalizmas ima daugumai atrodyti lyg ir natūralus neišvengiamas dalykas.
Reziumė. Pasaulis jau globalus. Principe, jau bet kas gali veikti viso pasaulio erdvėje. To neįmanoma uždrausti ar išvengti kitaip, kaip tik sunaikinant pasaulį/dalį jo/ - sukėlus trečią pasaulinį karą. Globalistai neturi tikslo techninių pasiekimų panaudoti visų žmonių gerbūviui užtikrinti. Jų tikslas dominuoti, t.y., gyventi geriau už kitus. Jie nekelia sau tikslo sunaikinti ir valstybes. Jie siekia, kad kitos (išskyrus vieną) valstybės nuolatos išliktų jiems pavaldžios, neveiksnios ir paklūstančios, neįgalios pasipriešinti jų parazitavimui. Ką gi apsišaukėliai išrinktaisiais paraziytuotų, jei iš vis sunaikintų parazitavimo objektus?
Ar aiškiau pasidarė, kad geras yra žingsmis link oficialių institucijų sukūrimo deramam ir teisingam globaliu mastu besireiškiančių procesų valdymui?

Anonimiškas rašė...

Liberastai - blogai, komunizmas ir koloradikai - gerai. Globalizmas gerai, nes yra, bet blogai, kad kovoja prieš putliandiją ir nesmagu kad parazituoja. Pikc - blogai nes kovoja prieš koloradastiją ir komunizmo idealus.
Aš nesuprantu kokiais stribais turėjo seneliai būti kad žmogus taip garbintų komunizmą ir neoimperinį rusų pasaulį. Ir tai naglai skelbtų Patriotiniam lietuviškame tinklapyje.

Anonimiškas rašė...

Matomai, tamsta Anonimiškas 2016-05-12 08:19, supainiojote patriotizmą su idijotizmu.

Anonimiškas rašė...

:) jei taip, ką tokiame idiotizme veiki tu.

Anonimiškas rašė...

Bet gi,"Ne sveikiems gydytojas reikalingas". Be to ne puslapis idijotiškas, o nesugebantys savo akimis ir savo protu matyti realybės, jį tik įsivaizduoja taip... Todėl ne puslapyje skelbiamas tiesas neigiu, o tik neišmanėlių komentatorių liguistas to interpretacijas.

Pikc rašė...

Bet ir prilindo čia koloradinių vatnikų - "jota", "ale", "niekas". Matyt, kažkur kanalizaciją pramušė. Arba kacapstanas kokį bizniuką prasuko ir dabar turi atliekamų rublių tai faunai sumokėti už patriotinių puslapių teršimą komentarų skiltyse. Arba tiesiog čia vienas hiperaktyvus koloradinis ligonėlis reiškiasi keliais vardais pasivadinęs. :)

Linkiu pasveikti rašė...

Pikc, linkiu pasveikti. O tai vaizdzelis ne koks. - Juk visi mato, kas ką atstovauja...

Pikc rašė...

Eikit, nabagai, geriau dar po "grannionną" susiversti za rodinū, za dien pobedy, za vatnost ir dvasingumą. :D

Gluosnis rašė...

😂 zinote Delfi jau padoresni kūmentarai...kas ciesoriaus ciesoriui kas Dievo Dievui. Baznycia nera politikos subjektas.

Pikc rašė...

Pasakykite tai komuniagai bergoglio. :)

Anonimiškas rašė...

Ale tu matai, Pikc, kaip tobulai spėjai įvaldyti zėkų žargoną. Matyt, ilgai sanatorijoj ant narų poilsiavai. Pagal kokį straipsnį sėdai? Matosi, kad piktas toks visą laiką, juk ne šiaip sau. Už gaidį, turbūt, laikė kameros draugai, skriaudė?

O jei rimtai, ko čia ardaisi? Patriotas-pikčiurna mat atsirado. Girdėjom apie tokius, labai uoliai fricams talkininkavo pagal savo tokį pašaukimą.

Pikc rašė...

"Girdėjom apie tokius, labai uoliai fricams talkininkavo pagal savo tokį pašaukimą." - Nū da da - vse pribalty vašče fošysty!
Na, gerai, užteks - patologinių vatnikų egzempliorių pamačiau pakankamai, jų debilumu įsitikinau, toliau nebeįdomu. Kažkiek pradedu suprasti libkonų trolibaną - koloradiniai ligoniai tokie kiauri, kad nebent kaip taikiniai trolinimo praktikai tinka naudoti (nors libkonai, iš esmės, ne kažką skiriasi :)). Vis dėlto, ilgainiui ir tai pabosta - o ir neetiška, sako, iš ligonių šaipytis (nors jie tikrai įnirtingai prašosi... :)).
Trumpai tariant, atia, priplėkusi vata - jūs net kaip pašaipų objektas nebeverti mano dėmesio. ;)

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 2016-05-12 21:57
:) šitas tai argumentų valdovas ...

item