Oklahomos gubernatorė vetavo abortus kriminalizuojantį įstatymo projektą

Oklahomos gubernatorė Mary Fallin JAV Oklahomos valstijos gubernatorė Mary Fallin vetavo praeitą savaitę valstijos senato priimtą abor...

Oklahomos gubernatorė Mary Fallin
JAV Oklahomos valstijos gubernatorė Mary Fallin vetavo praeitą savaitę valstijos senato priimtą abortus kriminalizuojantį įstatymo projektą.

Valstijos įstatymų leidžiamieji organai - senatas ir atstovų rūmai - turi galimybę atmesti gubernatorės veto nauju balsavimu. Įstatymas tiek senate, tiek prieš tai atstovų rūmuose buvo priimtas didele balsų persvara. Senate 33 senatoriai balsavo už įstatymą ir 12 prieš, o atstovų rūmuose įstatymas buvo priimtas beveik vienbalsiai - už jį balsavo 59, prieš - 9. Tai rodo, kad tiek senatui, tiek atstovų rūmams užtektų balsų atmesti gubernatorės veto.

Jei įstatymas būtų priimtas, abortą atliekantiems asmenims grėstų laisvės atėmimas iki trijų metų bei medicininės licencijos atėmimas.

Parengta pagal Churchmilitant informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 7517714260957996768

Rašyti komentarą

4 komentarai

Nežiniukas rašė...

Na, vergovės panaikinimui irgi smarkiai buvo priešinamasi. Pietiečiai su šiauriečiais labai dėl to nesutarė.

Ir kaip sutarsi, jei 1858 metais Virdžinijos Aukščiausio Teismo sprendime buvo nurodyta, kad "Teisės akimis...vergas nėra asmuo".

Tai tas pats, kaip gyvulys. Įsivaizduokite, jei kažkas Lietuvos kaime uždraustų auginti kiaules.

O negimęs vaikas teisės požiūriu - argi asmuo? O jei ne asmuo, ko kažkas klykia dėl "moters kūno dalies" (na - mokslas teigia priešingai, bet argi liberastai remiasi mokslu)?

Frodo Baggins rašė...

Gyvuliai beje irgi jaucia skausma, kancias, mirties baime it t.t...

Anonimiškas rašė...

Gerai,kad nors gubernatorei užteko sveiko proto.

Nežiniukas rašė...

Sveiko proto - kam?

O kodėl tavo motinai neužteko sveiko proto laiku pasidaryti abortą?

item