Vokietiją užplūdo prieglobsčio prašymai

Vokietijos vidaus reikalų ministerija penktadienį pranešė, kad šalis per tris šių metų mėnesius užregistravo 181,405 tūkst. prieglobsčio...


Vokietijos vidaus reikalų ministerija penktadienį pranešė, kad šalis per tris šių metų mėnesius užregistravo 181,405 tūkst. prieglobsčio prašymų. Ministerija pridūrė, kad, palyginti su tuo pačiu 2015 metų laikotarpiu, skaičiai išaugo 112 proc., informuoja „Reuters“.

Didelis prieglobsčio prašymų augimas susijęs su tuo, kad dauguma iš daugiau nei vieno milijono praėjusiais metais į Vokietiją atvykusių migrantų pirmiausia buvo registruojami prieglaudose. Jose migrantai turėjo palaukti kelias savaites ar mėnesį, kad galėtų pateikti prieglobsčio prašymą. 

Kovo mėnesį labai sumažėjo atvykėlių skaičius, kadangi buvo uždarytas Balkanų maršrutas. Per migrantų krizės įkarštį praėjusių metų vasarą į Vokietiją kiekvieną dieną atvykdavo apie 10 tūkst. žmonių.

Vokietija kovo mėnesį užregistravo tik 60 tūkst. prieglobsčio prašymų, nes prieglaudose susikaupė didelis prašymus pateikti norinčių migrantų skaičius. Palyginti su 2015 metų kovo mėnesiu, prieglobsčio prašymų skaičius išaugo 87 proc.

Susiję

Pasaulis 8220664147851241835
item