Reikalaujama Žaliojo tilto ir skulptūrų ekspertizės

Dėl Žaliojo tilto skulptūrų deformacijų Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Vilniaus teritorinis padalinys (KPD VTP...


Dėl Žaliojo tilto skulptūrų deformacijų Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Vilniaus teritorinis padalinys (KPD VTP) raštu kreipėsi į atsakingas institucijas ─ Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją prie Aplinkos ministerijos, Vilniaus miesto savivaldybę bei Vyriausybės atstovą Vilniaus apskrityje.

„Inžinerinio statinio – Vilniaus miesto Žaliojo tilto su skulptūromis, įrašyto į Kultūros vertybių registrą, dalys su skulptūromis yra pavojingos pėsčiųjų eismui, t.y. galimai avarinės būklės. Tai lemia tilto esminių statinio reikalavimų neatitikimą Statybos įstatymo 4 straipsnio 1 dalyje nustatytiems reikalavimams“, ─ KPD VTP rašte informuoja minėtąsias institucijas.

Esant avarijos grėsmei bei pastebėjus deformacijas, KPD VTP prašo institucijų pagal kompetenciją pareikalauti atlikti savarankišką dalinę tilto ekspertizę, pateikiant išvadą dėl statinio ar statinio dalies avaringumo būklės pagal Statybos techninio reglamento „Statinio projekto ekspertizė ir statinio ekspertizė“ 12 punktą.

Šio statybos techninio reglamento 12 punktas numato, kad statinio ekspertizė yra atliekama Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos, vykdančios statybos valstybinę priežiūrą, arba viešojo administravimo subjektų, atliekančių statinių naudojimo priežiūrą, reikalavimu.

Susiję

Istorijos politika 8066308975546061193

Rašyti komentarą

item