Irako krikščionė: ISIS teroristas laikė kardą man prie gerklės, bet atsisakiau atsiversti

Čia galite pasirašyti peticiją už tikrą pagalbą Irako krikščionims, jau surinkta virš 200 tūkstančių parašų. Praėjusią savaitę krikšči...



Čia galite pasirašyti peticiją už tikrą pagalbą Irako krikščionims, jau surinkta virš 200 tūkstančių parašų.

Praėjusią savaitę krikščionė moteris iš Irako papasakojo, kaip ji nepabūgo Islamo valstybės teroristų, kurie laikė pridėję kardą jai prie gerklės ir reikalavo atsiversti į islamą, kitaip ji esą neteksianti savo galvos.

Jausdama ašmenis prie kaklo, ji atsakė, kad geriau mirs nei atsisakys savo krikščioniško tikėjimo. Bet vietoje to, kad nukirstų jai galvą, islamistai, iš kurių dauguma buvo užsieniečiai su ilgomis barzdomis, pavogė visus jos turėtus brangius daiktus ir išvežė iš Qaragosho (Irako krikščionių sostinė – vert. past.).

Khiria Al-Kas Isaac, 54 metų moteris, yra viena iš vis didėjančio skaičiaus krikščionių pabėgėlių, kuriems pavyko ištrūkti į kurdų saugomą teritoriją, dauguma iš jų pasakoja istorijas apie tai, kaip jiems pavyko pasprukti atsisakius atsiversti į islamą ir tik per plauką išsaugojus gyvybę.

Raudodama dėl išgyventų kankinimų, Khiria pasakojo, kad ji ir jos vyras, Mufeedas Wadee Tobiya, tik atsibudę rugpjūčio 7 dienos ryte suprato, kad Qaragoshas yra okupuotas ISIS kovotojų.

Nuo pat pirmos dienos ISIS kovotojai, kalbėdami skirtingomis kalbomis, reikalavo atsiversti į islamą, kitaip esą neteksianti galvos. Kai atsisakė, ji ir 46 moterys, kurios pasielgė taip pat, buvo atskirtos nuo savo šeimų ir buvo plakamos bei mušamos dešimt dienų, siekiant jas įtikinti atsisakyti krikščionių tikėjimo.

Khiria atsimena: „Aš iš karto atsakiau, kad gimiau krikščione ir jei tai veda mane į mirtį, aš renkuosi ir mirti krikščione.“

Cituodama Evangeliją pagal Matą (10:33), ji kalbėjo: „Jėzus sakė: Tuos, kurie neigia mane prieš žmones, aš neigsiu prieš savo Tėvą, kuris yra danguje.“

Moterys dažnai buvo suvaromos į vieną vietą ir plakamos, kad matytų ir kitų kančias. Khirios teigimu, nei viena iš moterų nekapituliavo prieš šiuos žiaurumus ir atsisakė atsiversti.

Kai plakdamas moterį ISIS teroristas jai pasakė, kad skaudės dar labiau, jei ji neatsivers, Khiria atsakė:

„Aš jau sena ir pasiligojusi moteris. Neturiu dukters ar sūnaus, kuris galėtų papildyti musulmonų gretas ar sekti jumis, kokia jums nauda, jei aš atsiversiu?“

Dešimtą dieną visos moterys vėl buvo sukviestos į vieną vietą ir teroristas, pridėjęs kardą Khiriai prie kaklo, tarė: „Atsiversk arba mirsi“.

Khiria atsakė paprastai: „Esu laiminga galėdama būti kankine“.

Tuomet teroristai nusileido, pavogė visą moters turėtą turtą, taip pat ir pinigus, kuriuos ji buvo susitaupiusi inkstų operacijai, ir nuvežė ją į kurdų teritoriją, kur ji buvo paleista rugsėjo 4 dieną, kartu su vyru ir dvejomis kitomis moterimis.

Kitą dieną iš Qaragosho buvo paleista dar 14 vyrų ir moterų. Nežinoma, kad atsitiko likusiems krikščioniams.

Saharas Mansouras, pabėgėlis iš Mosulo, kuris ir apklausė Khirią apie jos patirtis, teigė, jog moteris negali miegoti dėl sapnuojamų košmarų, primenčių jau apie tai, ką patyrė.

Susiję

Religija 1163485038017188242

Rašyti komentarą

item