Kalifornijoje pasirašytas įstatymas, ištrinantis „vyro“ ir „žmonos“ sąvokas iš valstijos įstatymų

Kalifornijos gubernatorius Jerry Brownas (Jerry Brown) pasirašė įstatymą, kuris apibrėžia santuoką kaip „asmeninius santykius tarp dviej...


Kalifornijos gubernatorius Jerry Brownas (Jerry Brown) pasirašė įstatymą, kuris apibrėžia santuoką kaip „asmeninius santykius tarp dviejų žmonių, įteisintus civiliniu kontraktu“. Anksčiau įstatymas nustatė, kad santuoka buvo „asmeniniai santykiai tarp vyro ir moters, įteisinti civiliniu kontraktu“.

Įstatymas taip pat pašalins žodžius „vyras“ ir „žmona“ iš valstijos Šeimos kodekso, jie bus pakeisti neutraliu žodžiu „sutuoktinis“. Kalifornijos Šeimos kodeksas yra valstijos įstatymų rinkinys, apibrėžiantis santuoką ir su ja susijusias teises bei pareigas. Naujasis įstatymas įsigalios 2015 metų sausio 1 dieną.

2008 metais balsų dauguma bandyta pakeisti Kalifornijos konstituciją taip, kad ši uždraustų tos pačios lyties „santuokas“. Tačiau 2010 metais pataisa buvo atmesta homoseksualaus vyriausiojo teisėjo, „išaiškinusio“, jog ji prieštarauja JAV konstitucijoje įtvirtintam punktui apie lygias galimybes. Pataisos iniciatoriai bandė užginčyti sprendimą Aukščiausiajam teisme, tačiau jiems buvo atsakyta, kad to padaryti neįmanoma, nes valstijos įstatymą turėtų ginti jos generalinis prokuroras, o šis, kaip ir gubernatorius, pritaria tos pačios lyties „santuokoms“. Kadangi apeliacija buvo atmesta, žemesiojo teismo sprendimas vis dar galioja.

Visa tai reiškia, jog gėjų jungtuvės šiuo metu Kalifornijoje yra legalios, nepaisant to, jog jos yra draudžiamos konstitucijoje. O apygardos valdininkai, nenorintys išduoti santuokos sertifikatų tos pačios lyties poroms, iš valstijos valdininkų sulaukė grąsinimų teismu.

Parengta pagal lifesitenews.com

Susiję

Pažangos ideologija 1143672061481946634
item