Škotijos mokytojai verčiami dėstyti apie gėjų „santuokas“

Nors galiojančios Škotijos vyriausybės patvirtintos gairės leidžia mokytojams dėl moralinių įsitikinimų atsisakyti mokyti dalies lytinio ...


Nors galiojančios Škotijos vyriausybės patvirtintos gairės leidžia mokytojams dėl moralinių įsitikinimų atsisakyti mokyti dalies lytinio švietimo programos, dalis Nacionalinės sveikatos tarnybos  (NHS – National Health Service) tarybos narių su tokia teise nesutinka. Kaip praneša „Lifesitenews“, NHS taip pat nepritaria ir tėvų galimybei neleisti vaikų į jiems nepriimtinas lytinio švietimo pamokas. 

Pagal dabartinį reguliavimą, patvirtintos gairės leidžia mokytojams, kurių įsitikinimams prieštarauja dėstymas apie gėjų „santuokas“, atsisakyti tokių pamokų vedimo, jei tik yra galimybė surasti jiems pamainą. Tačiau NHS netenkina net ir tokios nuostatos. 

„Tai, kad mokantis personalas turi galimybę atsisakyti dalyvauti šioje lytinio švietimo programos dalyje, yra ypatingai neraminanti žinia – pareiškė Glazgo ir Klaido (Clyde) NHS taryba.  – Lytinis ugdymas gali būti palygintas su kitais mokomaisiais dalykais, galinčiais kelti sąžinės klausimų, tačiau nenumatančiais jokių galimybių nedėstyti nepriimtinų pamokų“. 

Kito iš 14 Škotijos regionų NHS taryba teigė, kad negalima suteikti tėvams per didelių galių spręsti apie tai, kokias pamokas lankyti. Galutinis sprendimas šiuo klausimu turėtų priklausyti patiems moksleiviams, net jei tėvai ir reiškia prieštaravimą. Kito Škotijos regiono Damfriso ir Galovėjaus taryba įspėjo, kad leidimas patiems moksleiviams rinktis nelankyti tokių pamokų, atvertų galimybę tėvų įbauginimams. 

Lanarkšyro taryba pareiškė, kad susidūrus vaiko ir tėvų teisėms, vaiko teisės visada turi turėti viršenybę. Šio regiono taryba raštu kreipėsi į parlamentarus, prašydama užtikrinti, kad „jokiam vaikui nebūtų atimta teisė susipažinti su šia ugdymo programa dėl personalo, bendramokslių ar jų tėvų asmeninių įsitikinimų. 

NHS atstovai perspėjo, kad mokymas apie „stabilios ir mylinčios šeimos vertę“ būtų diskrimuojantis, nes ne visi mokiniai yra kilę iš tokių šeimų. Atsirado ir nepritariančių termino „abi lytys“ vartojimui, nes taip diskriminuojami translyčiais save laikantys mokiniai. 

Damfriso ir Galovėjaus NHS tarybos teigimu, „žengiant į erą, kur tos pačios lyties asmenų „santuoka“ laikoma priimtina, galimas dalies tėvų pasipriešinimas su tuo susijusiai lytinio švietimo daliai, tad mokymo programos turi būti apsaugotos nuo tokių išpuolių“. 

NHS išleista mokomoji "laiko juosta", pabrėžianti,
jog homoseksualumas pasmerktas viduramžiais ir buvo įprastas senovės Graikijoje


„The Daily Telegraph“ cituoja neprisistačiusį Škotijos vyriausybės atstovą, teigiantį, kad vyriausybė siekia susipažinti su skirtingų organizacijų ir asmenų pozicijomis šiuo klausimu, atsakingai vertina gautas pastabas ir žada paskelbti atnaujintas lytinio švietimo programos gaires. 

Krikščionių organizacijos kritiškai reagavo į NHS tarybos pasisakymus, o Katalikų ir Presbiterionų Bažnyčių atstovai pareiškė, kad NHS renkasi klaidingus prioritetus, primindami opią nesibaigiančių eilių Škotijos ligoninėse problemą. 

Organizacija „Škotija už santuoką“ laikosi tos pačios pozicijos, siūlydama dėti pastangas dėl svarbiausių sveikatos apsaugos sistemos problemų sprendimo, o ne piktnaudžiauti savo institucine įtaka, siekiant paminti tėvų ir mokytojų sąžinės laisvę. Jų teigimu, NHS kišimasis yra visiškai politizuotas ir nederamas valstybės biudžeto lėšomis išlaikomai organizacijai. 


Susiję

Pažangos ideologija 8047836793341322745

Rašyti komentarą

item