LEU siūlo dvigubą lietuvių filologijos ir istorijos pedagogikos bakalauro studijų programą

Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) Lituanistikos fakultete nuo šių mokslo metų studentai galės studijuoti dvigubą lietuvių filolo...



Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) Lituanistikos fakultete nuo šių mokslo metų studentai galės studijuoti dvigubą lietuvių filologijos ir istorijos pedagogikos bakalauro studijų programą. LEU šiais metais patvirtintos keturios naujos studijų programos.

Ši programa mažina atotrūkį tarp studijų, tyrimų ir taikomosios veiklos, suartina mokslą, teoriją ir praktiką. Studentai, pasirinkę šią studijų programą, turės galimybę gauti socialinę, tikslinę ir mecenatų stipendijas. Tokios programos nėra nė vienoje kitoje Lietuvos aukštojoje mokykloje. Ji suteikia dvigubą bakalauro laipsnį ir pedagogo kvalifikaciją.

Tokios dvigubos specialybės absolventas ypač reikalingas mažesnių miestelių, rajonų mokyklose. Absolventai galės dirbti ir ekskursijų vadovais, istorinių jubiliejų, tradicinių švenčių organizatoriais tautinę kultūrą ugdančiose institucijose. Taip pat galės tęsti studijas magistrantūroje.

Absolventui suteikiamas dalyko pedagogikos, lietuvių filologijos ir istorijos bakalauro laipsnis ir pedagogo kvalifikacija. Nuolatinių studijų trukmė – 4 metai. Studentai turės galimybę pagal Erasmus mainų programą išvykti į bet kurią ES šalį.

Baigę studijas absolventai gebės savarankiškai, kūrybiškai analizuoti ir vertinti lietuvių kultūros, kalbos ir literatūros reiškinius plačiame istoriniame kontekste.

LAMA BPO jau patvirtino 2014 metų stojimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas tvarką. Stojantieji prašymus studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose galės pildyti ir koreguoti LAMA BPO informacinėje sistemoje nuo birželio 1 d. iki liepos 21 d. 17 val.

Į prašymą bus galima įtraukti iki 12 pageidavimų. Juos bus galima papildyti ar išbraukti, keisti jų eiliškumą, pasirinkti studijų formą ir finansavimo pobūdį.

Laikantiems stojamuosius egzaminus ir/arba motyvacijos vertinimą registruotis informacinėje sistemoje ir į prašymą įtraukti atitinkamas studijų programas reikės ne vėliau nei likus 24 val. iki stojamojo egzamino arba motyvacijos vertinimo. Pagrindinė stojamųjų egzaminų ir motyvacijos vertinimo sesija vyks birželio 19 d. – liepos 4 d.

Stojantieji į pirmosios pakopos švietimo ir ugdymo krypčių grupės studijų programas, kurias baigus suteikiama pedagogo kvalifikacija, ir norintys pretenduoti į valstybės finansuojamą vietą turi laikyti motyvacijos įvertinimo testą.

Šaltinis: www.alkas.lt

Susiję

Aktualijos 30275880720711061

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Pirmyn į polispecialybimą - ką ten varganos dvi - reikia 3, 4, 5 krūvoje, pvz., policija-politika-pornografija, arba
filosofija-fizika-fizkultūra-filmologija-finansai-fitofarmacija. Bus lux.

item