Rytų Europos katalikų piligriminis žygis Pivašiūnai - Trakai

Rugpjūčio 1-3 d. vyks Tradicijai ištikimų Rytų Europos katalikų piligriminį žygis. Žygyje prieš išvykdamas vadovauti Brolijos Azijos di...



Rugpjūčio 1-3 d. vyks Tradicijai ištikimų Rytų Europos katalikų piligriminį žygis. Žygyje prieš išvykdamas vadovauti Brolijos Azijos distrikto misijoms į Lietuvą atvyks atsisveikinti su Rytų Europa kun. Karl Stehlin (Štėlinas). 

Kunigas Karl Stehlin yra paskutinius 20 metų - Šv. Pijaus X brolijos misijų Rytų Europoje vadovas, nuveikęs tikrai daug nuveikęs šventajai Romos Katalikų Bažnyčiai. Jam vadovaujant išsaugota jau pradėjusi nykti katalikų Tradicija Rytų Europoje. Kunigas Stehlinas pradėjo kurti šią misiją ir per 20 metų suorganizavęs tinklą iš 23 mišių centrų (iš jų 18 koplyčių ir 3 prioratai su nuolat gyvenančiais kunigais) - tai vien tik tradicinių Romos apeigų Mišių centrai, taip pat katalikų Tradiciją palaiko ir su šv. Pijaus Brolija bendradarbiauja 2 bizantinių-slaviškų apeigų kongregacijos Latvijoje ir Ukrainoje.

Paskutinė proga pamatyti šį tikrai didį Bažnyčios vyrą Lietuvoje bus rugpjūčio 2-3 d. Jis atvyksta tiesiai į antrąją piligriminio žygio dieną - dalyvaus mūsų žygyje gražioje Dzūkijos gamtoje, skaitys keletą paskaitų bei sakys sekmadienio pamokslą ir praleis su mumis draugišką atsisveikinimo vakarą - jame numatome laužą ir daug Rytų Europos dainų.

Norinčius dalyvauti prašome kreiptis į priorato kunigus ir kaip įmanoma greičiau užsiregistruoti:
Tel.: (8-37) 345357, 8 695 01222 
El. p. – [email protected] 



Susiję

Įvykiai 1472357910065616826

Rašyti komentarą

2 komentarai

Lietuvis rašė...

Katalikų Bažnyčios istorijos gerai nežinantiems katalikiškasis tradicionalizmas gali pasirodyti labai romantiškas. Deja, su romantika jis turi labai mažai ką bendro. Iš tiesų tai ne kas kita kaip bandymas atgaivinti viduramžišką mentalitetą su inkvizicijos laužais, kankinimais ir negailestingu kitaminčių persekiojimu. Juo labiau mums, lietuviams, blaškomiems globalizacijos audrų, nepatartina užuovėjos ieškoti šioje "kontoroje". Amžius trukęs mūsų tautinės savimonės naikinimas, polonizacija, deja, neatsiejama nuo tradicionalistinių dvasininkų veiklos. Tačiau Bažnyčia tai ne tik šie inkvizicinio mąstymo dvasininkai, bet ir amžinoji Kristaus dvasia bei jos įkvėpti žmonės. XIX a. pabaigoje - XX a. pradžioje atsigavusi lietuvio dvasia pagaliau rado priėjimą prie autentiškos krikščionybės, diegiamos ne prievarta, bet randamos kiekvieno iš mūsų širdyje ir lengvai suvokiamos aistrų neaptemdyto proto. Lietuvis sukūrė ir savas, krikščioniškas, bendravimo su Dievu formas - lietuviškąją krikščionybę. Jos viršūnės - filosofai Stasys Šalkauskis, Antanas Maceina ir daugelis kitų mūsų šviesulių. Jų ir laikykimės. Išsaugokim savarankišką mąstymą, nepulkim nuo sovietinio bei globalistinio totalitarizmo į dar vieną totalitarizmo formą.

tamsu rašė...

Nei Stasys Šalkauskis, nei Antanas Maceina, nei "daugelis kitų mūsų šviesulių" nieko bloga nėra pasakę apie Bažnyčios tradiciją. Paminėtos etiketės - iš komunistų "lobyno"...

item