Euroskeptikams nepavyko Europos parlamente sukurti savo grupės

Euroskeptikams nepavyko Europos parlamente sukurti savo grupės po to, kai Prancūzijos „Nacionalinis frontas“, vadovaujamas Marijos Le P...



Euroskeptikams nepavyko Europos parlamente sukurti savo grupės po to, kai Prancūzijos „Nacionalinis frontas“, vadovaujamas Marijos Le Pen, atsisakė dalyvauti vienoje frakcijoje su lenkų „Naujų dešiniųjų kongresu“.  

Naujos grupės Europos parlamente sudarymui būtini 25 parlamentarai iš ne mažiau kaip 7 šalių. Privalomą parlamentarų skaičių euroskeptikai gali surinkti be vargo, tačiau dabar jiems trūksta vienos valstybės atstovavimo.

Pagal France Press, M. Le Pen nesutiko jungtis su lenkais dėl svarbių vertybinių skirtumų, taip pat pusiau fašistinių lenkų pasisakymų,  tačiau Europos instituto analitikų nuomone, esminis susikirtimas yra dėl požiūrio į emigraciją. „M. Le Pen politinis akcentas yra užsieniečiai darbininkai, atimantys iš prancūzų socialines išmokas, tuo tarpu lenkai trokšta išvažiuoti dirbti į Prancūziją – šiuo klausimu jie niekada nesusitars“.

The Financial Times rašo, kad nesudarydami oficialios grupės euroskeptikai netenka galimybės užimti svarbias vietas Europos parlamento struktūroje ir 22 mln. eurų išmokos.

M. Le Pen teigia, kad iki rudens tokia grupė bus sukurta.

Šaltinis: www.bernardinai.lt

Susiję

Pasaulis 2477049002733609902

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

Na va. ir Europoj lenkas yra lenkas.

Anonimiškas rašė...

„Nacionalinis frontas“ tai nacionalinių SOCIALISTŲ partija (tikri fašistai), o „Naujų dešiniųjų kongresu“ - liberalų konservatorių. Tai buvo tikra priežastis. Fašizmas lenkų partijos atveju yra išlaužtas iš piršto.

Anonimiškas rašė...

Gal čia šaknys kitos: Le Pen galimai vykdo Putino nurodymus už gautą paramą, ir duotas iš Kremliaus nurodymas su dabartiniais lenkų dešiniaisiais neturėti reikalų... Reikia pritarti Anonimiškas 2014-06-27 19:00 pastabai, kad fašizmu atsiduoda prancūzaitė o ne dabartiniai dešinieji lenkai... Jie fašistuojami ir iš Merkel ir iš Putino . Ir iš Le Pen?

item