D. Cameronas: Didžioji Britanija gali atsiskirti nuo ES dėl C. Junckerio išrinkimo

Davidas Cameronas perspėjo, kad nebegalėtų garantuoti, ar Didžioji Britanija išliks Europos Sąjungos nare, jeigu Europos vadovai išrink...



Davidas Cameronas perspėjo, kad nebegalėtų garantuoti, ar Didžioji Britanija išliks Europos Sąjungos nare, jeigu Europos vadovai išrinktų Claude Junckerį Europos Komiijos pirmininku, praneša Vokietijos dienraštis Der Spiegel.

Komisijos pirmininką renka ES vadovų taryba, tačiau kandidatūrą turi patvirtinti parlamentas, kuriame euroskeptikai gavo daugiausia mandatų per praėjusios savaitės rinkimus. Europos liaudies partija, kuri laimėjo daugiausia vietų, savo kandidatu į pirmininkus pasirinko buvusį Liuksemburgo premjerą ir ilgametį  Liuksemburgo krikščionių socialistų partijos lyderį C. Junckerį. 

Pasak Britanijos ministro pirmininko, Junckerio išrinkimas Europos Komisijos prezidentu gali paskatinti jo vyriausybę rengti referendumą dėl D. Britanijos atsiskyrimo nuo ES. Didžiausia tikimybė, kad britai balsuotų už atsiskyrimą. 

Pats Claude Junckeris kvietė vadovus nepasiduoti mažumos spaudimui: „Europa negali leistis šantažuojama“ ir pridėjo, kad didžioji dauguma krikščionių demokratų ir socialistų Europos Komisijoje jį remia. 

Camerono nuomone, Junckeris yra per didelis federalistas: „80-ųjų veidas negali išspręsti būsimų penkerių metų iššūkių“.

Pagal Guardian

Šaltinis: www.bernardinai.lt

Susiję

Pasaulis 1484103422995607287

Rašyti komentarą

item