Šalčininkų savivaldybės administracijos direktorius sumokėjo baudą už dvikalbes lenteles

Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Boleslovas Daškevičius sumokėjo jam skirtą baudą už teismo sprendimo pakeisti ...


Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Boleslovas Daškevičius sumokėjo jam skirtą baudą už teismo sprendimo pakeisti dvikalbes gatvių pavadinimų lenteles nevykdymą.

Šalčininkų rajono savivaldybės tinklapyje B. Daškevičius už finansinę paramą dėkojo  „Lietuvos lenkų sąjungos Šalčininkų skyriaus nariams, Lietuvos gyventojams, tautiečiams iš Lenkijos, Polonijos atstovams visame pasaulyje, visiems fiziniams asmenims, organizacijoms ir institucijoms, kurie per 2 mėnesių pervedė lėšas baudai sumokėti”.

„Dėkoju už finansinę pagalbą, moralinę paramą ir solidarumą. Lenkiškumo iš mūsų širdžių niekas neišplėš, ginsime teisę į gimtąją kalbą, tačiau kol kas už gimtosios kalbos vartojimą turime mokėti”, – sakoma vieno savivaldybės vadovų pareiškime.

Jame taip pat nurodyta, kad bauda sumokėta iš šių metų sausį Lietuvos lenkų sąjungos Šalčininkų skyriaus organizuotos akcijos „Solidarnosc” metu surinktų lėšų.

30 tūkst. zlotų (apie 25 tūkst. litų) lenkų tautinei mažumai taip pat pervedė vasarį Lietuvoje lankęsi Lenkijos politikai.

Pernai gruodį Vilniaus apygardos teismas Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktoriui už ankstesnio teismo sprendimo pakeisti dvikalbes gatvių pavadinimų lenteles nevykdymą skyrė baudą – po 100 už kiekvieną uždelstą dieną. Kadangi teismo sprendimas nebuvo įvykdytas nuo 2008 m., iš viso susikaupė daugiau nei 43 tūkst. litų suma. Prie jos prisidėjo ir išieškojimo išlaidos, todėl iš viso B. Daškevičius turėjo sumokėti daugiau kaip 47 tūkst. litų.

Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje Audrius Skaistys yra sakęs, kad teismas sprendimą priėmė atsižvelgdamas į tai, kad Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktoriui jau buvo skirtos trys baudos, tačiau jos jokios įtakos neturėjo ir administracinio teismo sprendimas nebuvo įvykdytas.

Susiję

Politika 6579046483053506422

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Labai teisinga bauda. Jei savivaldybes administracijos direktorius nepaiso LR istatymu, tai jis neturetu dirbti tokiame darbe. Lenkai reikalavo mokyklose palengvinti baigiamuosius egzaminus, dabar reikalauja dvikalbiu gatviu pavadinimu... Lietuvoje galioja tik lietuviu kalba! Kokiu dar isskirtiniu teisiu panores? Kodel isvyke lietuviai-Anglijoje , Airijoje, Norvegijoje ir kitur nereikalauja to? Nes tai butu neteisinga, galu gale, niekas nepaisytu tokiu noru. Kurioje salyje gyveni, privalai gerbti ir laikytis tos salies istatymu. Juk niekas nedraudzia kalbetis gimtaja kalba ar laikytis savu tradiciju. Taigi, nera ko purkstauti.

item