Krikščionė Sudane nuteista mirties bausme už tai, kad neišsižada tikėjimo

Praėjus kelioms valandoms po to, kai Sudano teismas nuteisė jo nėščią žmoną mirties bausme už tai, kad atsisakė išsižadėti krikščionių ...



Praėjus kelioms valandoms po to, kai Sudano teismas nuteisė jo nėščią žmoną mirties bausme už tai, kad atsisakė išsižadėti krikščionių tikėjimo, jos vyras Daniel Wani sakė, jog jaučiasi bejėgis. „Esu sužlugdytas ir nežinau, ką daryti, tik meldžiuosi“. Šią savaitę Chartumo teismas pasmerkė jo 27 metų žmoną Meriam Yehya Ibrahim už atsimetimą nuo Islamo tikėjimo. Nors Ibrahim krikščionė, teismas laiko ją musulmone, sako vyras.

Teismas taip pat nuteisė ją 100 botago kirčių dėl to, kad ištekėjo už krikščionio, kas prieštarauja Šariato teisei. Teismas leido moteriai iki ketvirtadienio išsižadėti krikščionių tikėjimo, bet ji atsisakė tą daryti.

Per ketvirtadienį sakytą nuosprendį šeichas aiškino teismui „kokie pavojingi yra tokie nusikaltimai Islamui ir visai jo bendruomenei“. Ibrahim atsakė: „aš esu krikščionė ir liksiu krikščione“. Moters teisininkų komanda sako, kad planuoja apskųsti nuosprendį, kuris sukėlė viso pasaulio žmogaus teisių organizacijų pasmerkimą. Tuo tarpu moteris, šiuo metu esanti aštuntą mėnesį nėščia, lieka kalėjime kartu su dvidešimties mėnesių sūneliu.

Šaltinis: www.bernardinai.lt


Susiję

Religija 5931141270417336840

Rašyti komentarą

item