Rusijos parlamentarai reikalauja teisti M. Gorbačiovą už SSRS iširimą

Rusijos Dūmoje parengtas kreipimasis į Generalinę prokuratūrą, kuriame reikalaujama patraukti baudžiamojon atsakomybėn visus Sovietų Są...



Rusijos Dūmoje parengtas kreipimasis į Generalinę prokuratūrą, kuriame reikalaujama patraukti baudžiamojon atsakomybėn visus Sovietų Sąjungos iširimo kaltininkus, taip pat ir Michailą Gorbačiovą. Dokumento iniciatoriai priklauso įvairioms frakcijoms, tačiau iniciatyva Vieningos Rusijos rankose.

Kreipimesi nurodoma, kad SSRS piliečiai referendume 1991 metais pareiškė, kad Sovietų Sąjunga turi išlikti, tačiau valdžios atstovai, neatsižvelgdami į šią valią, sugriovė valstybę. Pasak Rusijos parlamentarų, SSRS iširimo padariniai katastofiški ir juntami iki šiol. Pasirodo, kad ir Ukrainos žmonių žūtys gali būti paaiškintos išskirtinai SSRS žlugimu. Rusijos parlamentarai neabejoja, kad ir 1991 metais vykęs sovietinis referendumas buvo laisva ir demokratinė piliečių valios išraiška.

Nėra aišku, kiek ši iniciatyva peraugs į tikrą baudžiamąjį persekiojimą, tačiau ji neabejotinai rodo sovietinės nostalgijos stiprėjimą šių dienų Rusijoje.

Šaltinis: www.bernardinai.lt

Susiję

Politika 8136653388979942366

Rašyti komentarą

item