„Nepriklausomybės sąsiuviniai“ pateikia Valstybės kūrimosi istorinius faktus be interpretacijų

Skiriama Visiems neabejingiems  Lietuvos istorijai „Nepriklausomybės sąsiuviniai“ yra istorijos ir kultūros žurnalas. Jo kūrėjai re...



Skiriama Visiems neabejingiems  Lietuvos istorijai

„Nepriklausomybės sąsiuviniai“ yra istorijos ir kultūros žurnalas. Jo kūrėjai renkasi sunkų kelią: apie specifinį, be kita ko – ir labai nevienodai suprantamą – klausimą  rašyti argumentuotai, tačiau suprantamai visiems, kurie nori susipažinti su iki šiol nenagrinėtais mūsų valstybės suverenumo, jo atkūrimo, įtvirtinimo ir dabartinės padėties klausimais. Jame rasite analitinius straipsnius, istorinių įvykių dalyvių liudijimus, pirmą kartą publikuojamus dokumentus apie Valstybės kūrimąsi, kovas už Nepriklausomybę.

Artimiausios istorijos įvykiai žurnale analizuojami ne iš šios dienos pozicijų, kaip tapo įprasta pastaruoju metu, bet remiantis to laiko dokumentais ir tiesioginių dalyvių liudijimais. Žurnale bendradarbiauja Nepriklausomybės Akto signatarai, Seimo nariai, akademinės bendruomenės nariai, intelektualai.

Žurnalas išeina keturis kartus per metus, yra prenumeruojamas. Iki šiol išleisti jau šeši žurnalo numeriai.

Leidėjai kviečia visus, besidominčius Lietuvos Valstybės kūrimosi, kovų už Nepriklausomybę istorija įsigyti žurnalą patiems, padėti platinti ir taip paremti tolesnį jo leidimą. Leidėjų tikslas, kad kuo daugiau žmonių pasiektų tikri, o ne įvairiai interpretuoti istorijos faktai.

Taip pat žurnalo rengėjai prašo pasidalinti Jūsų išsaugotais archyviniais dokumentais, fotografijomis – jie būtų mielai publikuojami žurnalo puslapiuose.

„Nepriklausomybės sąsiuvinius“ galima įsigyti knygynuose Vilniuje: Littera (Vilniaus universitetas) Akademinė knyga (Universiteto g. 4)

Lietuvos edukologijos universitetas (T.Ševčenkos 31) Kaune : Centrinis knygynas

Norintieji įsigyti žurnalą taip pat gali kreiptis į redakciją:
Eugenijus Skrupskelis tel. 8620-87806, el. adresas [email protected]

Žurnalo kaina:  5 Lt.

Romualdo Ozolo paramos fondas „Už teisingumą Lietuvoje“  būtų labai dėkingas už bet kokią Talką ar Paramą šiai visuomeninei veiklai. Yra galimybė paremti fondo veiklą 2% nuo valstybei sumokamo gyventojų pajamų mokesčio. Tai paramos teikimo būdas, nereikalaujantis papildomų išlaidų. Tereikia nurodyti, kad savo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio dalį (iki 2 proc.) norite pervesti Romualdo Ozolo paramos fondui.

Fondo  duomenys:

Romualdo Ozolo paramos fondas „Už teisingumą Lietuvoje“
Įmonės kodas (paramos gavėjo identifikacinis numeris) – 192046075
Adresas – Savičiaus g. 12-5, Vilnius
Atsiskaitomoji sąskaita Nr. LT70 7044 0600 0036 0163 SEB bankas
Banko kodas 70440

Susiję

Nepriklausomybės sąsiuviniai 6541555925235202909
item