Nacionalinio Fronto ideologas dėl Ukrainos antrina Putinui

Artėjant europarlamento rinkimams vis dažniau pasigirsta prognozės, kad juose ypač sustiprinti savo pozicijas turėtų įvairių šalių euro...



Artėjant europarlamento rinkimams vis dažniau pasigirsta prognozės, kad juose ypač sustiprinti savo pozicijas turėtų įvairių šalių euroskeptikų partijos. Viena iš tokių partijų – Nacionalinis frontas (NF) Prancūzijoje.

Atrodytų, tautinių pažiūrų piliečiai, siekiantys, kad ES nebūtų paversta federacine valstybe, turėtų tik džiūgauti. Deja, ne viskas taip paprasta. Įvykiai Ukrainoje parodė, jog ne vien dabartiniai Vakarų Europos lyderiai linkę nusileisti Putinui ir paaukoti dar vieną valstybę ramybės vardan. Krymo okupacija taip pat atskleidė Europos politines jėgas, kurios kartoja Putino Rusijos argumentaciją.

Štai kaip situaciją Ukrainoje komentuoja rašytojas, politologas ir geopolitikas Aimerikas Šopradas. Jis yra NF lyderės Marin Le Pen patarėjas užsienio klausimais bei NF sąrašo į europarlamentą Prancūzijos sostinės regione lyderis.

Savo komentare NF žinių portale jis teigia, kad dabartinė Ukrainos valdžia yra neteisėta, ji spaudžiama radikalų smogikų šalyje panaikino demokratiją, rusakalbių kalbos teises, riboja opozicijos TV programas, persekioja Maskvos patriarchui pavaldžią ukrainiečių ortodoksų bažnyčią ir net grasina panaikinti Krymo autonomiją.

A. Šoprado teigimu, rusų kariai Kryme – tik gaisrininkai, gesinantys Maidano gaisro liepsnas, kurias sukėlė ES, pildama alyvą į Maidano ugnį. Maskvos radijui duotame interviu Krymo okupaciją jis pavadino humanitarine misija ir prilygino ją Prancūzijos intervencijai į Malį. Priminsime, kad Prancūzija pasiuntė į šią šalį kariuomenę po to, kai jos vyriausybė paprašė pagalbos kovoje su šiaurinę dalį okupavusiais islamistais. A. Šopradas netgi pareiškė, kad Rusija turi geopolitinę pareigą užtikrinti taiką prie savo sienų, ypač kai tai liečia čia gyvenančius rusus.

Nors pačiam NF Prancūzijoje dažnai klijuojamos „neonacių“ ir panašios etiketės, atrodo, jiems tai netrukdo daryti tą patį kalbant apie Ukrainos nacionalistus. Labiausiai čia kliūna partijai „Svoboda“ ir neva jų koviniam sparnui „Dešinysis sektorius“. Šios partijos rėmėjai kaltinami nostalgija III reichui, milicininkų nužudymais, etnonacionalizmu ir tuo, kad gali parduoti savo motinas dėl kelių vietų parlamente.

Tiesa, nereikia manyti, jog kitos Prancūzijos politinės partijos yra mažiau palankios Rusijai. Ankstesnis dešiniųjų pažiūrų prezidentas Nikolia Sarkozis pasirašė sutartį su Rusija dėl karinių laivų pardavimo. Tuo tarpu valdant dabartiniam kairiųjų prezidentui Fransua Olandui šalies užsienio reikalų ministras visai neseniai pareiškė, kad dėl Rusijos karinės intervencijos į Krymą nesiruošia nutraukti minėto sandorio, nes „krizė dar nepasiekė tokio lygio.“

Panašaus turinio pareiškimą paskelbė ir Vengrijos tolimosios dešinės partija "Jobbik", naująją Ukrainos valdžią pavadinusi šovinistine ir nelegitimia. 

Šaltinis: www.patriotai.lt; Parengta pagal nationspresse.info

Susiję

Pasaulis 85404651703732674

Rašyti komentarą

5 komentarai

Unknown rašė...

"Antrina" Putinui - koks siaubas! Ar Propatria jau užsikrėtė Landsbergio ir Kundroto rusofobijos virusu?

Anonimiškas rašė...

prancūzai visą laiką buvo geri šunsnukiai, prisiminkim į kieno pusę jie stojo per Vilniaus okupaciją.

Pikc rašė...

Kaip sako, su visa derama pagarba - bet ar Jūs straipsnį skaitėte?

Anonimiškas rašė...

Ačiū už vertingą informaciją apie NF ir Jobbik - tapo aiškiau, kam jie dirba. Ta proga ir Propatria galėtų atidžiau peržvelgti minėtu skerpjūviu lietuviškųjų euroskeptikų gretas. Nors neturiu nei mažiausių įtarimų dėl galimai prorytietiškų Propatria užmačių, kai kurie straipsniai Respublikos priede, skirtame ne universitetinio išsilavinimo žmonėms, galėtų būti dar mažiau dviprasmiški. Pats mačiau, kaip Putino penktos kolonos žmogystos su džiaugsmu rodė atskirus straipsnių teiginius. Kartais užtektų Putiniją vadinti Orda...

Anonimiškas rašė...

Apie Ukrainą : filmas liet. kalba "Teroristiniai, taip vadinamų, "taikių" protestuotojų
išpuoliai".

item