Graužinienė siūlo referendumą skelbti vidurvasarį - birželio 29 dieną

Seimo pirmininkės teigimu, referendumas dėl žemės pardavimo užsieniečiams gali įvykti birželio 29-ąją. Anot jos, valdančiųjų koalicija ...



Seimo pirmininkės teigimu, referendumas dėl žemės pardavimo užsieniečiams gali įvykti birželio 29-ąją. Anot jos, valdančiųjų koalicija bendru sprendimu numatė referendumą surengti birželio 29 dieną, tai yra jau po prezidento ir Europos Parlamento rinkimų.

Po valdančiųjų politinės tarybos posėdžio penktadienį „darbietė“ Loreta Graužinienė žurnalistams pranešė, kad nutarimo projekte, kuris bus teikiamas Seimui, bus įrašyta būtent ši referendumo data.

Ji taip pat pranešė, kad pasirengimas referendumui bus pradėtas iš karto, kai tik Seimas pradės darbą – kovo 10 dieną, jam bus pateiktas nutarimo projektas dėl referendumo rengimo.

„Pagal Referendumo įstatymą yra privaloma sudaryti ekspertų grupę, todėl Seimas parlamentinius komitetus įpareigos, kad iki kovo 20 dienos ekspertai baigtų darbą, ir per mėnesį – iki kovo 29 dienos – turi būti priimtas Seimo nutarimas dėl referendumo surengimo, ir ne anksčiau kaip po dviejų mėnesių – tai yra ne anksčiau kaip birželio 29 dieną – bus skelbiamas referendumas“, – aiškino L. Graužinienė.

Seimo sudaryta ekspertų grupė turėtų pasakyti, ar reikalavime paskelbti referendumą teikiamas tekstas atitinka Konstituciją. Tačiau ši išvada negali būti pagrindas neskelbti referendumo.

Šaltinis: www.ekspertai.eu

Susiję

Politika 5265705393686710237
item