89 proc. Venecijos gyventojų referendume pasisakė už atsiskyrimą nuo Italijos

Kovo 16–23 d. Venecijoje ir aplinkiniame Veneto regione vykusiame referendume 89 proc. gyventojų pasisakė, kad 1 100 metų laisvas buvęs...



Kovo 16–23 d. Venecijoje ir aplinkiniame Veneto regione vykusiame referendume 89 proc. gyventojų pasisakė, kad 1 100 metų laisvas buvęs Veneto regionas vėl taptų nepriklausoma šalimi ir atsiskirtų nuo Italijos, pranešė „Daily Mail“.

Referendume dalyvavo 73 proc. Veneto gyventojų (2,36 mln.).

Ita­lai Ve­ne­te da­ly­vavo sa­vai­tę truk­usiame bal­sa­vi­me in­ter­ne­tu dėl re­gio­no at­sis­ky­ri­mo nuo vi­sos ša­lies. Bal­sa­vi­mas nė­ra tei­siš­kai įpa­rei­go­ja­mas, bet juo sie­kia­ma par­amos įsta­ty­mo pro­jek­tui dėl re­fe­ren­du­mo su­šau­ki­mo. Apk­lau­sos ro­dė, kad maž­daug 60 proc. iš 3,8 mln. bal­suo­ti ga­lin­čių žmo­nių pri­ta­ria ne­prik­lau­so­my­bei.

Naujoji Veneto Respublika turėtų 5 mln. gyventojų iš Veneto regiono, vėliau ketinama plėstis ir iš Italijos „atimti“ Lombardiją, Trentiną ir Friulį–Veneciją Džuliją. Šiuose regionuose kalbama romanų bei germanų kalbų grupėms priklausančiomis venetų, ladinų, friulų, mochenų, cimbrų kalbomis.

Turtingo Veneto regiono gyventojai teigia esą pavargę išlaikyti Italiją, kurioje klesti didžiulis nusikalstamumas, dideli mokesčiai.

Veneto regiono aktyvistai palaiko ryšius su škotų, katalonų, baskų separatistais.

Roma referendumo nepripažįsta.

Šaltinis: www.ekspertai,eu

Susiję

Pasaulis 7399328931841863166

Rašyti komentarą

item