Vilniuje vyks Antano Terlecko knygos „Ne pats pasirinkau savo dalią“ pristatymas

2014 m. vasario 6 d., ketvirtadienį, 16 val. Lietuvos mokslų akademijos Didžiojoje salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius) vyks Lietuvos laisvės š...

2014 m. vasario 6 d., ketvirtadienį, 16 val. Lietuvos mokslų akademijos Didžiojoje salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius) vyks Lietuvos laisvės šauklio, žinomo rezistento Antano Terlecko naujausios knygos „Ne pats pasirinkau savo dalią“ (iš „Versmės“ leidyklos leidžiamos serijos „Neparklupdyta Lietuva“) pristatymas ir diskusija.

Renginyje dalyvaus knygos autorius A. Terleckas, knygos leidėjas „Versmės“ leidyklos vadovas Petras Jonušas, knygos dailininkė Ona Liugailienė, rezistentas Julius Sasnauskas rezistentų teisių komisijos pirmininkas Gintaras Šidlauskas. Taip pat, žada dalyvauti Nepriklausomybės Atkūrimo Akto signatarai Algirdas Endriukaitis, prof. Bronislovas Genzelis, Balys Gajauskas, Romualdas Ozolas, Zigmas Vaišvila bei Vladas Terleckas. Apie knygą savo įspūdžiais dalinsis Seimo narys, istorikas dr. Arvydas Anušauskas, istorikas VU doc. dr. Algirdas Jakubčionis ir VU Istorijos fakulteto studentas Paulius Kruopis. Bus galima įsigyti pristatomą knygą.

Žinomo rezistento, politiko, Lietuvos laisvės lygos įkūrėjo ir vadovo, nenuilstančio Lietuvos laisvės šauklio A. Terlecko knyga „Ne pats pasirinkau savo dalią“ tarytum apibendrina ilgą ir sudėtingą autoriaus gyvenimo kelią, jo išgyvenimus, apmąstymus, lūkesčius ir gyvenimo patirtį. Šiame leidinyje nėra vietos pagyrūniškumui ar pozuojančiai beletristikai. Knygos autorius A. Terleckas kviečia skaitytoją kartu mąstyti ir diskutuoti. „Manau, kad savo trūkumų, ydų, nemalonių faktų nutylėjimas būtų nepagarba skaitytojui, pačiam sau ir istorinei tiesai. Tiesos, kad ir kokia ji būtų, nutylėjimas ar pagražinimas paverstų atsiminimus beprasmiu kūriniu“, – teigia knygos autorius.

Šaltinis: versme.lt

Susiję

Įvykiai ir renginiai 1965233030935706542

Rašyti komentarą

item